Отново за кърменето на обществени места

• 77 734
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 390
Толкова съм потресена от всички гнусни коментари които прочетох за кърмачките че не е истина. направо обществен линч.... не искам даже и да чета 26-те страници... Ищицата, каквато и да е, е адски адски тъжно че една такава тема предизвиква подобна вълна на неприемане, съпроводено с толкова унизителни и изумителни коментари за кърмещата жена. Никога в живота си не съм виждала кърмачка с натрапчиво и неприятно поведение.
Такова ограничено обществено мислене. То ограничено не е думата. Просто няма определение. Наистина. Чак жал ми става за всички пръчове и пръчки по моловете, принудени да отвърнат глава от целия комерс, цици и консумация и да си натресат недискретните и укоряващи погледи върху жена хранеща бебето си. Дори да си е развявала циците....дали щеше да предизвика толкова неодобрителни коментари някоя напомпана и начервена кака с камшик в ботуша, която си ги развява по същото време  и на същото място.... Комплексари и чек....ии и злобни кучки, ето това е представителната извадка която аз направих от пишещите под статиите в нета
 Sick

# 391
Имаше една, кърмила на Айфеловата кула. И то 2годишен бозайник.

как е възможно да се кърми 2-годишно дете  Shocked Shocked Shocked

Крали Марко са го кърмили  до девет години, пък ти за две правиш въпрос.
Да чакаме значи навалица от Крали Марковци. Представям си как ще съм им тъща... newsm78

Оставам без думи Shocked. Кърмаче на 2 години....Натъртвам на кърмаче Rolling Eyes

За биберон ли ползва гърдата? Наистина ли ви е приятно да ви дъвче голямо дете/със зъбки/, което говори и може да поема твърда храна?

# 392
  • където ми харесва
Аз пък друго не мога да разбера..
В интервю жената казва, че нарочно си е провела експеримент с този мол.Значи,мотаела се е там,с очакването детето да се разплаче и изнерви,за да види,дали ще я изгонят.  newsm78
Боркиня за права ли?Доста неуместно..Ами ако беше на аудиенция при кмета?В Лувъра?На интервю за работа?Пак ли щеше да постъпи по същия начин?
 newsm78
Горкото дете..
Значи, да не се шокирам ако скоро излезе нов скандал "Бях на интервю за работа, и интервюиращия ме помоли да изляза да си кърмя бебето навън, пък тогава да се върна. Сега ще му съдера за*ника от дела за дискриминация. Как така ще ме гони от интервю, мога да кърмя където и когато си поискам, пък!"

# 393
Комплексари и чек....ии и злобни кучки, ето това е представителната извадка която аз направих от пишещите под статиите в нета
 Sick
Мдаа. Направо ме умилихте...с развените си....хм...цици на кърмеща неморална мръсница....
 Joy Joy Joy Joy Joy

# 394
Толкова съм потресена от всички гнусни коментари които прочетох за кърмачките че не е истина. направо обществен линч.... не искам даже и да чета 26-те страници...

Последно - чете или не чете? Щото и аз като чета отгоре-отгоре, ми убягват важни неща.
И ти не работиш в полза на каузата си. Дори никът ти е провокация. Наистина, не знам какво очаквате. Колкото по-неадекватно се държа, толкова повече се увеличава вероятността да ми дадат медал - това ли е?

# 395
потресена
гнусни
линч
адски
унизителни
жал за пръчове и пръчки
Комерс и цици
укоряващи
напомпана и начервена кака с камшик в ботуша
компексари и чекиджии
злобни кучки
*** из писанията на една кърмачка
амин

# 396
Дори да си е развявала циците....дали щеше да предизвика толкова неодобрителни коментари някоя напомпана и начервена кака с камшик в ботуша, която си ги развява по същото време  и на същото място.... Комплексари и чек....ии и злобни кучки, ето това е представителната извадка която аз направих от пишещите под статиите в нета
 Sick

Ако беше като тая мадама сигурно щеше да събере мола.

http://jenite.bg/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B … l.a_i.179239.html

# 397
  • София - Рим и обратно

Да чакаме значи навалица от Крали Марковци. Представям си как ще съм им тъща... newsm78
Мани, мани, че и аз взех да се притеснявам. Дано не се налага да помагам в кърменето, като се зажени някоя от дъщерите ми за тези велики бозайници. Че хич не ми е по сърце тая дейност по принцип.

Esmee, подписвам се под мнението ти. Аз също не бих си позволила укорителни погледи, но не защото гледката ми е приятна или умилителна. Просто, както много пъти беше напомняно, отклонявам поглед и гледам да не съм в близост до горди извършителки на свещения акт Кърмене. Звуците не са ми от любимите, дори и да не гледам Sick.
Сутринта имаше 2-3 войнстващи кърмачки в студиото на Нова. Еми имат си налудничав блясък в очите и подкряскват доста неестествено. Имат си проблем, но той не е "неприемане от обществото".
Горките посетители на Парадайз в деня на публичното бозаене - не ми се ще да си представям 600 чифта извадени потни цици и уханието около тях Embarassed. А за нещастните бебета да не говорим.

# 398
  • София
По Нова ТВ показаха една репортерка кърмила до 5 год възраст Crazy, а ти за 2год се възмущаваш.

# 399
"коко-коло, целта на масовото кърмене би била така да привлечем внимание на обществото, да го фокусираме върху проблема и да призовем за повече толерантност. Евентуално, да се вдигне медиен шум."

Ето това е написала през 2014г. въпросната дама, провокирала дебатите към днешна дата тук във форума.

# 400
Дори да си е развявала циците....дали щеше да предизвика толкова неодобрителни коментари някоя напомпана и начервена кака с камшик в ботуша, която си ги развява по същото време  и на същото място.... Комплексари и чек....ии и злобни кучки, ето това е представителната извадка която аз направих от пишещите под статиите в нета
 Sick

Ако беше като тая мадама сигурно щеше да събере мола.

http://jenite.bg/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B … l.a_i.179239.html

Може и малко тийнове да се наредят на опашката за мляко.

# 401
Толкова съм потресена от всички гнусни коментари които прочетох за кърмачките че не е истина. направо обществен линч.... не искам даже и да чета 26-те страници...

Последно - чете или не чете? Щото и аз като чета отгоре-отгоре, ми убягват важни неща.

Аз не съм се изказала в тази тема с призив за ничий линч Rolling Eyes. И много други жени не го направиха, а опитаха да обяснят гледната си точка напълно цивилизовано.

Има обаче нещо много агресивно настояването, че това не е така. Психозата добива неочаквани размери - Кърмещата неморална мръсница е типичната жертва на поредната фейсбук истерия- надъхана, нечетяща, но пък пълна с обидни епитети, които е готова да изплюе в каквато и да е посока.... тъпо и жалко поведение.

# 402
Аз пък друго не мога да разбера..
В интервю жената казва, че нарочно си е провела експеримент с този мол.Значи,мотаела се е там,с очакването детето да се разплаче и изнерви,за да види,дали ще я изгонят.  newsm78
Боркиня за права ли?Доста неуместно..Ами ако беше на аудиенция при кмета?В Лувъра?На интервю за работа?Пак ли щеше да постъпи по същия начин?
 newsm78
Горкото дете..

Не, вторият път си е направила експеримент. Отишла две седмици след след случката и пак кърмила, но не я изгонили този път.

# 403
Ще практикуват заголване на цица в мола ли?
много подкрепящи ще си докарат така.
Избождат очи, не изписват вежди.

# 404
Има обществена нагласа, срещу която ищцата очевидно демонстрира.

Ами ако я нямаше тази обществена нагласа, никой нямаше да протестира. Толкова е просто! Каква е тази негативност към кърменето? Не коментирам случката, а писаното в тази тема. Странно ми е майки да смятат кърменето за нещо гнусно, но явно не е обществено неприемливо да се нарича акта на кърмене "противен", но в същото време е обществено приемливо да се правят негативни коментари към кърмещите.
Софи, никой не е против самото кърмене, а против демонстрациите. Над този мой пост много хора са написали същото. За начина, по който се прави. Ищцата е жадна за медийно внимание демонстрантка. Не само кърмещите, а всички, които парадират истерично в стил "щом аз казвам, така ще бъде", да не се изненадват от реакциите. Госпожата прави лоша услуга на другия вид кърмещи майки, които го правят само за децата си и не вдигат шум. Сега те са поставени под общ знаменател с активистките като нея.
По погрешен път е тръгнала. Обществени нагласи не се променят по този инфантилен начин, а само се задълбочават.
Ето, и Адел го е писала. Въпросът е "как", не знам колко още пъти трябва да се поясни.

Аз НЕ КОМЕНТИРАМ конкретния случай много отдавна, въпреки че тук, където живея има. ЗАКОН!, който специално адресира кърменето на обществено място, и според който жена може да кърми свободно когато и където поиска и никой не може да и прави забележки.

"You have rights as a breastfeeding mother, including the right to breastfeed a child in a public area. No one should prevent you from breastfeeding your child simply because you are in a public area. They should not ask you to “cover up,” disturb you, or ask you to move to another area that is more “discreet.”

Повтарям, че мен ме притесняват по-скоро коментарите в темата. Показват какво е мисленето, а то е закостеняло и остаряло.

Общи условия

Активация на акаунт