Отново за кърменето на обществени места

• 77 729
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 375
на концерти, изложби, представления.

У нас няма много концерти, изложби и представления подходящи за кърмачета, така че подобен стаж би бил доста труден за постигане.

# 376
Има обществена нагласа, срещу която ищцата очевидно демонстрира.

Ами ако я нямаше тази обществена нагласа, никой нямаше да протестира. Толкова е просто! Каква е тази негативност към кърменето? Не коментирам случката, а писаното в тази тема. Странно ми е майки да смятат кърменето за нещо гнусно, но явно не е обществено неприемливо да се нарича акта на кърмене "противен", но в същото време е обществено приемливо да се правят негативни коментари към кърмещите.
Софи, никой не е против самото кърмене, а против демонстрациите. Над този мой пост много хора са написали същото. За начина, по който се прави. Ищцата е жадна за медийно внимание демонстрантка. Не само кърмещите, а всички, които парадират истерично в стил "щом аз казвам, така ще бъде", да не се изненадват от реакциите. Госпожата прави лоша услуга на другия вид кърмещи майки, които го правят само за децата си и не вдигат шум. Сега те са поставени под общ знаменател с активистките като нея.
По погрешен път е тръгнала. Обществени нагласи не се променят по този инфантилен начин, а само се задълбочават.
Ето, и Адел го е писала. Въпросът е "как", не знам колко още пъти трябва да се поясни.

# 377
на концерти, изложби, представления.

У нас няма много концерти, изложби и представления подходящи за кърмачета, така че подобен стаж би бил доста труден за постигане.
Тва с концертите и изложбите нищо не е . В темата за трите деца една потребителка сподели, че е кърмила в Африка на три метра от лъв... Mr. Green Май беше Тити или нещо подобно, не помня.

# 378
Имаше една, кърмила на Айфеловата кула. И то 2годишен бозайник.

# 379
  А, ама на лъв трудно му се правят демонстрации,  добре че не е бил противник на публичното кърмене.

# 380

Номера е да накърмиш бозайника като за последно преди сватбата, преди да го предадеш добре откърмен на жена му...

# 381
  • SF
Сега го сметнах, имам общо 50 месечен стаж като кърмачка, с прекъсвания, разбира се.
Кърмила съм в къщи и навън, в градинки, паркове, в обществен транспорт, самолети, по летища, чакални, в кабинети, административни сгради, университети и училища, спортни зали, на концерти, изложби, представления. В Молове и подобни търговски сгради също съм кърмила. И в БГ и и извън БГ. Никога, никога, ама никога не съм срещала укорителни погледи, възмутени или ужасени. Никой не ми е правил забележка (де да беше посмял  Mr. Green), нито е коментирал какво и къде правя. Не съм размятала гърди, кърмих дискретно, без излишна гола плът, но и не съм намятала шалове и прикрития. Кърменето може да се прави нежно и елегантно, без да го превръщаме в атракция за околните. Защото не е.

Смятам цялата тази истерия по случая за глупава, идиотска и преувеличена.

Първо, не им е било лесно на бебетата ти, ако са водели такъв активен живот в кърмаческа възраст.
И второ, укорителен поглед и от мене няма да срещнеш, а аз съм една от тези, които не мислят, че молът е мястото за кърмене на дете.
Евентуално на детска площадка, пълно с други майки и бебета, може би, едва ли не, Thinking би могло да се нахрани едно бебенце. На летищата има стаи, в които това може да се случва. Както и места за сменяне на памперси. Ако пък няма такива места - кофти! Не е добре и за майката, и за заминаващите, от които се очаква да се съобразяват с това, че едно бебенце го кърмят в момента. Не е удобно и за много от хората, които са на развлечение в мола или работят на обществените места, където майката е решила да кърми.
Явно няма да взема наградата за толерантност за 2015-а, но смятам, че си има места за бебета, за баби, тийнейджъри, за шумни хора, за спящи хора, за неспокойни хора, както и обществени такива, на които всички тези трябва да изкарат някакво време заедно.
Ако аз не ти опрвям укорителен поглед, то не е защото си мисля, че точно там му е мястото да нахраниш бебето публично, а защото би ми било неудобно да те наблюдавам или да ти правя забележки.  Би ми било неудобно да те питам защо му е на това бебе да го водиш в мола и да го кърмиш. Би ми било неудобно да те попитам не ти ли е неудобно. Но не защото мене ме засрамваш, а заради себе си. А всъщност там е пълно с по-големи деца, които ще искат по-настоятелно и нетърпеливо от възрастните да научат отговорите на тези въпроси.

# 382

как е възможно да се кърми 2-годишно дете  Shocked Shocked Shocked

# 383
  • Атина
Аз пък друго не мога да разбера..
В интервю жената казва, че нарочно си е провела експеримент с този мол.Значи,мотаела се е там,с очакването детето да се разплаче и изнерви,за да види,дали ще я изгонят.  newsm78
Боркиня за права ли?Доста неуместно..Ами ако беше на аудиенция при кмета?В Лувъра?На интервю за работа?Пак ли щеше да постъпи по същия начин?
 newsm78
Горкото дете..

# 384

Много е лесно, ей на, пиша и кърмя.  Mr. Green  Жалко, че не съм в мол  Mr. Green

# 385

Крали Марко са го кърмили  до девет години, пък ти за две правиш въпрос.

# 386
Аз пък друго не мога да разбера..
В интервю жената казва, че нарочно си е провела експеримент с този мол.Значи,мотаела се е там,с очакването детето да се разплаче и изнерви,за да види,дали ще я изгонят.  newsm78
Боркиня за права ли?Доста неуместно..Ами ако беше на аудиенция при кмета?В Лувъра?На интервю за работа?Пак ли щеше да постъпи по същия начин?
 newsm78
Горкото дете..
А така! Подозирах го от началото. Че е било планирана акция.  Laughing Симпатия от мен да не очаква. Егати хората, дето си режисират живота и битките.

# 387

Крали Марко са го кърмили  до девет години, пък ти за две правиш въпрос.
Да чакаме значи навалица от Крали Марковци. Представям си как ще съм им тъща... newsm78

# 388
  • SF
Може да е искала да стане известна и да бъде в центъра на вниманието. Ако не може да пее, да танцува или да рисува, защо да не покърми малко в мола?

# 389
Не разбрах за откърмените в мола възрастова граница ще има ли?  newsm78

И от това ли няма нищо по-нежно и красиво?

http://vbox7.com/play:310f9504

Общи условия

Активация на акаунт