Отново за кърменето на обществени места

• 77 777
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 360
Майката не е хваната да бъде изведена. Оставена е да прецени сама кога да се премести. Това, че тя е реагирала като ужилена, че си позволяват да я прекъсват- нея, свещената, си е нейно решение.

# 361
  • Be realistic - plan for a miracle.
Като ужилени реагират единствено 80% от пишещите в тази тема.

# 362
Сега го сметнах, имам общо 50 месечен стаж като кърмачка, с прекъсвания, разбира се.
Кърмила съм в къщи и навън, в градинки, паркове, в обществен транспорт, самолети, по летища, чакални, в кабинети, административни сгради, университети и училища, спортни зали, на концерти, изложби, представления. В Молове и подобни търговски сгради също съм кърмила. И в БГ и и извън БГ. Никога, никога, ама никога не съм срещала укорителни погледи, възмутени или ужасени. Никой не ми е правил забележка (де да беше посмял  Mr. Green), нито е коментирал какво и къде правя. Не съм размятала гърди, кърмих дискретно, без излишна гола плът, но и не съм намятала шалове и прикрития. Кърменето може да се прави нежно и елегантно, без да го превръщаме в атракция за околните. Защото не е.

Смятам цялата тази истерия по случая за глупава, идиотска и преувеличена.

# 363
Щом ти така мислиш-ок.
След фраза като:"да се наказва или гони майката!"
е добре да бъде слагано винаги това:

Като се наблегне на лявото гребло, лодката завива на дясно.

Припомням тази азбучна истина, защото след медийната еякулация на тема "кърмене" в последните два дни, единственият гарантиран ефект е, че досадата и отвращението на хората от темата ще достигне небивали върхове. Само сутринта докато дойда на работа, чух няколко човека, които се възмущаваха "Айде стига вече с това кърмене!" Факт е, че всички медии, сайтове и социални мрежи буквално преливат.

Затова казах, че всичко, до което се докосне БХК се скапва, защото с кресливостта си винаги успяват да постигнат обратен на желания ефект. Смешници.

# 364
  • Варна

Смятам цялата тази истерия по случая за глупава, идиотска и преувеличена.

Не бе , основната цел е да ни дават по телевизията.
А на телевизията целта е да се намери тема за дъвчене.
Удобна симбиоза Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 365
  • където ми харесва
Направо съм шокирана, че втори ден се вихри въпросния скандал, а още няма тема за него в бг-мамма (или има, но аз така и не я открих).
Много мнения прочетох, и повечето са изключително крайни.
Та-кажете си сега, вие на чия страна сте-на хората, които нямат против кърменето, но не и да е толкова натрапващо, или тези, които стоят плътно зад идеята, че няма проблем гърдите да се показват по всяко време, на всяко едно място?

А аз съм шокиран, че това е повод за скандал.
Мда, ама повода всъщност не е факта, че са я помолили (явно някои кърмачки удобно пропускат това) да отиде в стаята за кърмене. Повода за скандала са БХК, които ще вдигнат шум и ако по невнимание настъпиш мравка, вместо бял червей, защото е дискриминация, граничеща с расизъм.
И се чудя едно, след като въпросната "потърпевша" е пускала жалби в мола непосредствено след случката, защо не си пусна и жалбичката срещу мола още тогава, без излишен шум?
Очаквам, при евентуална нейна победа, след като мола заплати сумата, която се изисква, тя да настоява да се изгради паметник на кърмачката у средата на мола.

# 366
Смятам, че един интелигентен, разумен човек, не би трябвало да парадира с каквото и да било. Ако е имало ситуация на напрежение, разумно е да се оттеглиш. В случая обаче играе гордостта и неостъпчивостта на човека и отстояването на какви ли не права. Да, никой не те спира да кърмиш, но нека да не е сред мегдана. Не на всеки му е приятно и не всеки се разтапя.

Повече виждам прикрито и дискретно кърмене, отколкото демонстративно, което само за себе си говори, че повечето хора се съобразяват да не се натрапват. Хем те са по-спокойни, хем и на хората не им се натрапват подобни гледки.

# 367
В случая обаче играе гордостта и неостъпчивостта на човека и отстояването на какви ли не права. Да, никой не те спира да кърмиш, но нека да не е сред мегдана. Не на всеки му е приятно и не всеки се разтапя.

Играе. Хормоните и играят. Всички деца сме гледали.

# 368
на кого пречело кърменето в моловете и на публични места, ами на Елътн Джон и хилядите знайни и незнайни гей двойки  поръчали си дете от сурогатна майка. Ами всяка кърмеща жена е напомняне , че той никога няма да бъде истинска майка на детето си, никога няма да изпита това  сакрално чувство на интимност . Така че кърменето на обществени места е проява на хомофобия.
Цялото мнение е толкова велико, че не знам откъде да започна.

Ами всяка кърмеща жена е напомняне , че той никога няма да бъде истинска майка на детето си, никога няма да изпита това  сакрално чувство на интимност .

Много майки никога не са кърмили заради физиологична невъзможност. Това сакрално чувство на интимност не ще да е толкова сакрално, щом не им е попречило да бъдат добри майки със силна връзка с детето си.

# 369
Леле, любимата ми тема. Как още не са наскачали кърмачките фанатички. 

# 370
Скрит текст:
Направо съм шокирана, че втори ден се вихри въпросния скандал, а още няма тема за него в бг-мамма (или има, но аз така и не я открих).
Много мнения прочетох, и повечето са изключително крайни.
Та-кажете си сега, вие на чия страна сте-на хората, които нямат против кърменето, но не и да е толкова натрапващо, или тези, които стоят плътно зад идеята, че няма проблем гърдите да се показват по всяко време, на всяко едно място?

Колко натрапващо? Става въпрос за жената, която съди софийски мол ли?
Да
http://dnes.dir.bg/news/diskriminatzia-mika-mol-karmene-bebe-karmachka-18725491

**Elly**, масово моловете са обособили стаи за кърмене и повиване на бебета.
Така че, не знам какво пречи това, иначе интимно занимание, да се практикува там.
Но, искам да прочета още мнения по въпроса, преди да изкажа своето.

Такива стаи не съм ползвала, но като съм минавала, съм виждала само една миниатюрна стаичка БЕЗ стол??? Как се кърми без стол, бе, хора? Ама и да има един стол, само една майка на бебе ли има в мола? Никак не ми се струва приемливо.

Аз лично не съм виждала никога ничии гърди при кърмене. Често не се забелязва изобщо, че се кърми. Та, от тая гледна точка, мисля, че е излишно да се дискутира "за" и "против". Може да има някакви изолирани случаи на "ексхбиционистко кърмене", може да има някакви необразовани и невъзпитани хора, които да правят коментар по отношение на кърмене, но ... то има и много повече, които плюят  и уринират по улиците, хвърлят боклуци и псуват звучно на глас... Пък по-малко внимание им отделяме сякаш. Въобще, в нашата държава, само с глупости се занимава общественото мнение, за да може една позорна прослойка да си разиграва коня и да направи страната невъзможно място за съществуване на децата ни.

# 371
  • София
Не мога да разбера каква е тази истерия! Аз лично съм от хората, на които не им е приятно да гледат кърмещи жени! Смятам, че за всичко си има място, време и начин и в този ред на мисли не би ми било приятно да виждам на публични места жени, извършващи тази дейност.

# 372
  • София
Songes, или психическа невъзможност. Да, да, не много често, но се случва. Поредният от цивилизационните проблеми, предполагам.

# 373
  • където ми харесва
Аз ще си позволя да се самоцитирам.
Цитат
Първо, темата не е ЗА или ПРОТИВ кърменето на обществено място. Ясно е, че на много майки се налага да го правят. По-скоро е за това КАК трябва да се осъществява този момент според нас.

# 374
Ехеее... прави сте, че сякаш кой знае какво е станало. Ама я всички кърмачки да си взимат децата и да ходят по МОЛ-ове  hahaha Аз съм против кърмене на публично място. На всички ни се е случвало да се наложи по средата на ... нищото. Има дискретни начини винаги, стига да иска човек. И останалите хора разбирам - това, че нечие дете е гладно не означава, че аз трябва да гледам из целия град нечии зърна. А ако всички кърмачки започнат да си кърмят децата, където им падне, какво правим? Тук малко историята е "безценното ми е гладно, другите ще се съобразяват", те съответно си казват "тая кво ме интересува кво иска детето й".

Общи условия

Активация на акаунт