Отново за кърменето на обществени места

• 78 121
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 840

Относно, " както е една майка, хранеща с формула", прекаляваш извинявай. Това, че има майки,които според теб хранят с формули, не ги прави по-малко майки, анадъмно? 100% имат своите достатъчни основания!

В англоезичните статии не пишат АМ, а formula и от там предполагам е усвоила този термин.  Laughing

Но у нас звучи обидно. И аз се обидих. Все едно не съм давала на детето мляко, а отровно химическо съединение. Много високомерно и същевременно типично.

Никое дете, малко или голямо, няма да припадне от вида на кърмачка, недейте сега.

# 841
От кое от написаното толкова ви докривя? Решението да се съобразиш с обществените нагласи също е лично! Някои ще го вземат, други не. Някои ще се подведат по примера, други не. Някои ще разсъждават, други не.
Или трябва да има буква и точка във всеки закон, за да се знае - тук е позволено да се кърми, тук е позволено да се клатят шишета с АМ, тук е позволено да се онанира, там - да се уринира.
Нали затова сме разумни - за да имаме трезва преценка за нещата. А тя ще е субективна, несъмнено. Но не можете да влияете на чуждата, нали.

Всичко хубаво, но на мен ми се струва, че от одеве се опитваш да казваш на хората как е правилно да мислят. Това противоречи на повечето неща за личния избор, които си изписала.

# 842
Нали затова сме разумни - за да имаме трезва преценка за нещата. А тя ще е субективна, несъмнено. Но не можете да влияете на чуждата, нали.

Да си виждала нудисти в мол? И те си имат субективна преценка на нещата, но не я налагат на околните, защото знаят, че за масата народ тяхното поведение не е приемливо. Ходят си на съответните плажове, без това да е разписано в закон, наредба или правилник.

# 843
  Абе Пижамка, когато субективната ти преценка за нещата ти подскаже, че е окей да излезеш от къщи във вид, в който хората ще се обръщат след тебе, ръчкат един друг, или в най-добрия случай,  ще отместват поглед възпитано, значи нещо субективната ти преценка не е много у ред, не е ли така. Макар че не нарушаваш закон, правило, или табела и никой няма право да дойде и да ти го каже.

Същото е, и ако си извадиш циците на най-оживеното място да си накърмиш детето. Това е всичко. Ако го правиш като Босилка, ли беше, спретнато на никой не му се набиват телеса в очите като минава край тебе, къде е проблема?

Няма забрана,няма дискриминация, няма обществено неприемане, хората са благосклонни към кърмачките, нали са откърмени от майки.

Сега, ако искаш да се разголиш едно хубаво и да предложиш на всички минаващи гледка как точно се кърми бебе, пък да писнеш „Аууу,  вие искате да не излизам от нас дорде изкласи”, това вече е друг въпрос. А пък като се втурнат с рогите и организират и многолюдие със същите гледки, какво, повече ли ще се приеме от хората... Вместо единична кукувица, цяло ято.

# 844
  • Русе, България
Ще си позволя да се върна няколко страници назад, където стана дума за рекламите за бельо и че мястото им е в мола (това е така, разбира се), а мястото на циците по тези реклами явно също се подразбира. И където стана дума, че от тези реклами не течало гнусно вкиснало мляко и затова са ОК.
Хайде, разведрете обстановката. Това е една молска (или молова?) реклама, сигурно много от вас са я виждали.
Скрит текст:
Hug

Нудисти в мол няма да видим, защото, в общия случай, това, че са нудисти, не ги прави малоумни.

Songes, нали водим дискусия? Изтъквам какви проблеми има във "всеобщото" мислене, защото те водят именно до случай като този - от несъществуващ проблем да се вдига врява до небесата. Ако хората бяха толерантни един към друг, по-широкоскроени и по-малко назидателни, нямаше да има нито съдебен иск, нито нарушено право на кърмене.

Iris04, и все пак не е толкова чудовищно, ако не всичко е по порядките, т.е. ако на някой субективната му преценка куца. В най-добрия случай, в разговор с приятелки ще изкоментираш, че си видяла, как еди кой си е бил покъртително некрасив и не на място, ще се посмеете и ще знаете, че "така не бива да се прави".
Ние не можем да знаем, дали майката в "дъното" на тази история е била твърде разголена или не. Не ни е и работа, ще отминем и пак ще преценим, дали "така не бива да се прави".
А защо се тръгва войнствено и настъпателно от "ятото", вече казахме. Има много причини, които поляризират мнението за кърменето и много кърмачки, в един или друг момент може да са изпадали в ситуация, където да не са добре приети (най-простият ми пример е, когато педиатърът каже "стига с кърменето, на 6 месеца е вече, тя е само водичка).

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 15:30 от Pyjamka

# 845
Да, добре. Ако до всяко добро същество застане поне още едно... По-градивно е да си говорим за реалността, в случая - българската, и какво се случва в нея.
Стигнала съм до извода, че когато има всеобщо мнение по даден въпрос, това не е без причина.

А в конкретния случай проблем няма, нарушени права няма. Има агресия от страна на единични лица, организации и медии.

# 846
  • Canada - Montreal
Добре, че е имало и винаги ще има хора, които да имат куража да се изправят срещу масата и да не приемат обществените нагласи на принципа щом повечето така мислят, значи е правилно.

# 847
А какво им пречи обществената нагласа, ако тя не е изразена чрез преки действия? Никой не им е попречил, дори на ищцата никой не е попречил.
Що не се борят за по-добри сервизни помещения?
Не, те искат да кажат на хората как да мислят, затова няма да спечелят симпатии и затова Ирис ги нарича кукувици.

# 848
 Там е работата, че повечето хора не мислят "така", а просто не им пука за тоя грандиозен проблем. Което е съвсем естествено и правилно и е най-благоприятното за всички. Излизаш, влизаш, храниш си детето, и никой не ти обръща внимание и въобще не се занимава с тебе.

# 849
мене пък това което ме дразни е че непрекъснато се натяква :" е баш в мол-а....абе то може, ама у мол-а ли точно..."
То пък аман от тия храмове и поклонниците им дето и да не са тялом там, духом не могат се изтръгна... Всичко може, навсякъде може, ама станали дума за МОЛ-а.....да си имаме уважението ooooh!
Което ме подсеща че аз като кърмачка и майка на малки деца с тях в мол не ходя- просто защото не виждам той какво може да им предложи, а и без тях не ходя, поради същите причини. Но това си е моя работа естествено
Случвало ми се е да ходя в малкия мол -София с бебето и какво си мислите? Трябваше да я накърмя, 15 минути се мотах по етажите и стълбите да намеря стаичката, детето пищеше и накрая го накърмих в ....кенефа, защото навън беше студено. Със сигурност е мнооооооого по-редно, нали?

# 850
Там е работата, че повечето хора не мислят "така", а просто не им пука за тоя грандиозен проблем. Което е съвсем естествено и правилно и е най-благоприятното за всички. Излизаш, влизаш, храниш си детето, и никой не ти обръща внимание и въобще не се занимава с тебе.
Аз си нямах понятие ни от "проблема", ни от размерите му, докато не се появи госпожата в телевизора. Но тя иска да се занимават с нея, а има и доста заинтересовани да я използват.

# 851
  • В Космоса
мене пък това което ме дразни е че непрекъснато се натяква :" е баш в мол-а....абе то може, ама у мол-а ли точно..."
То пък аман от тия храмове и поклонниците им дето и да не са тялом там, духом не могат се изтръгна... Всичко може, навсякъде може, ама станали дума за МОЛ-а.....да си имаме уважението ooooh!
Което ме подсеща че аз като кърмачка и майка на малки деца с тях в мол не ходя- просто защото не виждам той какво може да им предложи, а и без тях не ходя, поради същите причини. Но това си е моя работа естествено
Случвало ми се е да ходя в малкия мол -София с бебето и какво си мислите? Трябваше да я накърмя, 15 минути се мотах по етажите и стълбите да намеря стаичката, детето пищеше и накрая го накърмих в ....кенефа, защото навън беше студено. Със сигурност е мнооооооого по-редно, нали?

Хаха. В подобна връзка току що прочетох коментар:
Цитат
ще стъпя в шибан български мол, ако посещението е групово, и е под надслов ''да трошим''
и ме разсмя. Laughing

# 852
Има много причини, които поляризират мнението за кърменето и много кърмачки, в един или друг момент може да са изпадали в ситуация, където да не са добре приети (най-простият ми пример е, когато педиатърът каже "стига с кърменето, на 6 месеца е вече, тя е само водичка).
    Не знам къде ги откривате тези причини, които поляризирали мнението за кърменето. Досега на кампания против кърменето не съм се натъквала. Нито на прокламираща храненето с АМ (не говоря за реклами). Която е решила - кърми, търси помощ, информация, начини. Която не желае или не може, не войнства срещу останалите майки, купува си мляко и си храни детето. И мен педиатърът преди години ме пита няма ли да преустановя кърменето около шестия му месец. Казах не и толкова. Прост въпрос и прост отговор.
     Не знам защо е нужно човек да търси скрити помисли и да си прави въображаеми изводи за чуждите мотиви. Всъщност - знам. Някому са нужни измислени каузи, за които да се бори с чисто користни цели и употребява идеалисти или истински загрижени хора, които в момента реагират емоционално. Точно такъв е конкретния случай.  

# 853
Добре, че е имало и винаги ще има хора, които да имат куража да се изправят срещу масата и да не приемат обществените нагласи на принципа щом повечето така мислят, значи е правилно.

Кърмачката от мола - истински пионер и лидер, що не я издигнете за депутат?

# 854

Кърмачката от мола - истински пионер и лидер, що не я издигнете за депутат?

Аз, предлагам - да се издигне паметник в чест на Лактационната буря, кърмачката да я увековечат в картина стил Дьолакроа.

Общи условия

Активация на акаунт