Отново за кърменето на обществени места

• 78 213
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 825
  • Русе, България
fiolio, обясни го така, както го разбираш ти. Или както не го разбираш, ако смяташ, че твоята гледна точка е друга и това поведение следва да бъде укорявано.
Моето дете е виждало помпите ми за кърма и знае за какво са. Не би се втрещило от гледка на жена, цедяща кърма.

Да, DimS., сериозна съм. Трябва ли да подхождам към всяко случващо се нещо по някакъв особен начин? Животът ми си е мой и животът на другите хора си е техен. Диктатори ли трябва да сме? Нали искаме да бъде уважавано личното ни пространство? Как да бъде, ако ние не уважаваме чуждото?
Пак казвам, ако майката е решила така - да цеди и да нахранва детето в мола, това си е нейна работа. Елена Ди, похвално е, че не си се отказала толкова време. Това че ти успяваш да се справиш и да бъдеш в ритъм, не може да е общовалидно обаче. Някои може да не смогват, но не се разпореждаме ние какво да бъде. До човека си е.

# 826
  • В Космоса
1 година се цедих. Излагате се вече. Crazy Как ще се изтъпаня с помпата навън. Кърменето го приемам, ама това вече е смях. Laughing

# 827
  • София - Рим и обратно
та, не съм убедена, че това дете ще израсне по най-добрия за него и за неговото физическо и умствено развитие начин.
Е, как не си убедена?! И проучвания на Харвард ти цитираха, че по-умни ставали, само от кърмата:crazy:. За по-здрави май вече не е толкова сигурно, като че ли не само моите наблюдения с в обратна посока - що кърмени по година-две дечица на приятелки си отвисяха по болници ooooh!.

# 828
fiolio, обясни го така, както го разбираш ти. Или както не го разбираш, ако смяташ, че твоята гледна точка е друга и това поведение следва да бъде укорявано.
Моето дете е виждало помпите ми за кърма и знае за какво са. Не би се втрещило от гледка на жена, цедяща кърма.

Бе то и мойто ме е виждало, както ме е виждало и да кърмя. То и аз съм се виждала. Но едно е на мене си и съвсем друго е чужа кърма нали?

# 829
Като се сетя за темата за майчинството и ме напушва смях, обсъждаше се да е по-кратко, какво чудо настана, как децата трябва да са вкъщи с мама, в спокойна и сигурна обстановка, мама да им прави домашна храна, а не да взима от детската кухня, да ги пере, да им глади, да им пее..., а сега зор да кърмят по моловете.
Казвах ви аз, че е много дълго това майчинство, и без това не ги свърта вкъщи. Mr. Green
А баш!     Laughing
Най-добре майчинство максимум 5-6 месеца, после децата на ясли/гледачки, мама на работа.
И воала, няма да има майки, които се чудят къде да се шматкат по цял ден ....

# 830
1 година се цедих. Излагате се вече. Crazy Как ще се изтъпаня с помпата навън. Кърменето го приемам, ама това вече е смях. Laughing

Е ако не се изцедят в мола, то тогава си е чиста проба дискриминация.  Crazy Как за едните може, а за другите не.

# 831
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Един цитат от друг сайт по темата:

Любка Иванова
В един мол не се ли кърми - не ми го хвали! Още помня как дядо ми в неделя водеше всички невести-първескини на кърмене в мола. Пременят се в нови одежди, закичат пендарите на шията, па се метнат в каруцата, дядо се прекръсти и подвикне на Белчо и Сивушка да тръгнат. Като стигнат в мола, най-първо на ескалатора застане булката на големия син, подир нея другите и с песен вървят към третия етаж, а дядо най-отзад с бъклица и везан пояс Версаче. После седнат пред Subway - дядо не даваше пред KFC, не ги долюбваше, кокошкари им викаше на тях - накърмят децата, дядо им вземе по едно суши с авокадо и рече: ,, Айде, мари, да се прибираме, че икиндия стана. На ви и по едно куки, да си засладите". Надвечер си дойдат, месец изгрее, звезди обсипят свода небесен, децата кротки, нахранени...

# 832
  • Австрия

Разбира се.

Да, DimS., сериозна съм. Трябва ли да подхождам към всяко случващо се нещо по някакъв особен начин? Животът ми си е мой и животът на другите хора си е техен.

Разбира се.
Само че.. освен личен има и обществен, социален живот. И това, което е лично, често не трябва да става обществено  Wink Иначе няма да има никакъв и за никого проблем, една навлязла в пубертета девойка да се самозадоволява на пейката в МОЛ-а: не случайно е самозадоволяване, щом й е комфортно там.. човешко е при това, напълно! - и нищо срамно/странно няма.. след като й харесва и хормоните са изкрещяли внезапно там..
Защо да се намесваме в нейното поведение, като то по никакъв начин не ни засяга?

# 833
  • Русе, България
Акаша, а кой те кара да се изтъпаниш? Явно много неясно се изразявам, след като вече много пъти пиша, че решението на един човек се отнася само до него и не следва да е задължаващо или ограничаващо по никакъв начин решенията на останалите, в частност цедене и кърмене.

fiolio, това не е ли повод за разговор с детето за това, че хората са различни и не следва да ги презираме за това? Разбира се, ти знаеш как да подходиш към него.

# 834
Аз бих я приела, да. Щом това е нейният начин, щом там й е комфортно, щом така е решила? Защо да се намесвам в нейното поведение, като то по никакъв начин не засяга мен?
Както една майка, която кърми, може да реши за себе си, дали да нахрани детето си в мола, щом е огладняло там; както е една майка, хранеща с формула, може да реши, дали да носи шише, преварена вода, сухо мляко, бъркали и т.н. със себе си в мола; така и майката, която се цеди, за да храни, може да реши, нали? И кой има право да я съди?

Е, НЕ!!!
А, щом аз съм решила да отида до мола /вярвайте ми, това се случва 1-2 пъти годишно/, значи не съм решила да отида в родилното на разходка, автоматично значи, че не желая сина ми тинейджър да е свидетел на кърмене баш в неделя в 15 часа, докато пазаруваме поредните маратонки!!! Кой има право да ме съди или да ме кандърдисва, че нямам право като майка, А???? Някоя, вЕрно фанатизирана дойка, която даже не спазва елементарни хигиенни правила за собственото си дете и самата ния /после да се измие, най-малкото/. Аз сама знам най-добре как да поднеса информацията на детето си, как,кога, защо и къде се кърми. Не е нужно някой да ми натрапва обяснението си за правилно или не на собствения ми син.
Относно, " както е една майка, хранеща с формула", прекаляваш извинявай. Това, че има майки,които според теб хранят с формули, не ги прави по-малко майки, анадъмно? 100% имат своите достатъчни основания!

ПП. - Лелеееее, наистина билборда бил за капково напояване!  #Crazy

# 835
Никой никого не презира, за това че кърми някъде. Става въпрос за това как е редно да се прави. А не дали да го прави или не.  Не може да излезеш сред обществото и да не се съобразяваш с него. Ако всяка кърмачка излезе навън и почне да се цеди или храни бебето, ако всеки на който му е кеф тръгне гол по улицата, просто защото така се чувства по-комфортно, ако всеки започне да се обича или самообича където свари. Тогава аз какво да обясня н детето си. Всички се съобразяваме малко или много когато сме навън. А това, че кърмещите не искат да се съобразят с никой и в същото време искат всички да се съобразяват с тях, е точно ама точно криво разбрана свобода.

# 836
  • В Космоса
Акаша, а кой те кара да се изтъпаниш? Явно много неясно се изразявам, след като вече много пъти пиша, че решението на един човек се отнася само до него и не следва да е задължаващо или ограничаващо по никакъв начин решенията на останалите, в частност цедене и кърмене.

Първото лице е начин на изразяване. Равносилно на "как ще се изтъпаниш", "как ще се изтъпанят". Искам да кажа, че е вече нещо изчанчено това. То верно, че всякакви глупости вече мислят, за да изпъкнат някои, но повечето здравомислещи добре знаят границата на приемливото. Кърменето за мен е доста преди нея, когато е дискретно, а не крещящо.

# 837
Относно, " както е една майка, хранеща с формула", прекаляваш извинявай. Това, че има майки,които според теб хранят с формули, не ги прави по-малко майки, анадъмно? 100% имат своите достатъчни основания!

В англоезичните статии не пишат АМ, а formula и от там предполагам е усвоила този термин.  Laughing

# 838
  • Русе, България
От кое от написаното толкова ви докривя? Решението да се съобразиш с обществените нагласи също е лично! Някои ще го вземат, други не. Някои ще се подведат по примера, други не. Някои ще разсъждават, други не.
Или трябва да има буква и точка във всеки закон, за да се знае - тук е позволено да се кърми, тук е позволено да се клатят шишета с АМ, тук е позволено да се онанира, там - да се уринира.
Нали затова сме разумни - за да имаме трезва преценка за нещата. А тя ще е субективна, несъмнено. Но не можете да влияете на чуждата, нали.

# 839
Без значение дали е употребила "форула" или АМ, употребява го като нарицателно!

Дори и да е така, това е право на биологичната майка, нали така?
И едно е да му даваш да се нахрани от бутилка и е друго да бозае директно.
Пък после и да лепне самата тя. А и случката щом се е разиглара през август в горещините - представям си как мирише на вкиснато.  ooooh!
Ама това е, шопинг манячка.
Аз, по-напред предложих да им направят самостоятелен мол и да се кърмят ако щат по гащи и после да се цедят и там барабар със всичките му салтанати.

Общи условия

Активация на акаунт