Отново за кърменето на обществени места

• 77 667
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
...Едва ли и е било чак толкова интересно,та не е изчакала мъжа си в колата докато нахрани бебето.Тя просто искаше да изкрещи на света "вижте ме,аз кърмя".Еми хубаво.
Но пък чак да тръгна да се прехласвам,че видиш ли и се видят циците,много важно и такива псевдоморалисти ме дразнят.

Не мисля. Просто детето е огладняло тогава.
А относно интересите на хората - не мисля, че ние ги определяме, може точно на нея да й трябва нещо от въпросния магазин. Не виждам причина да тича обратно до колата.
О не,не ме разбирайте погрешно изобщо не я съдя.Хич не ми дреме.
Но интересното е,че наистина мъжката част беше  възмутена.

# 31
аз като мъж нямам нищо против стига да е дискретно!Да наистина в Моловете има и стаи за тази работа,но в нашия град няма такива стаи в Моловете!

Един път летях с Лутханза към България и една жена не я знам каква е по народност с бебе,дискретно накърми бебето си и мина стюардеса и нищо не и каза!

# 32
В нормалните страни законите се спазват - ако пише, че не се пуши на дадено място, пушещият се санкционира. Ако пише, че не се кара с 200км/ч на дадено място, нарушилият закона се санкционира. Правилата са измислени не за нечие развлечение, а за спазване на порядки и норми. Щом има обособено помещение, отредено за повиване , кърмене и каквото там за бебета, значи това е мястото за тази цел. Ако на някоя и мирише, проблемът е нейн, а не на другите.

пс. Няма дискретно кърмене. На всички е ясно, че се кърми, ако ще да е завита жената и с два чувала.

# 33
  • Варна
Ами пак достигаме до думичката "дискретно ".От там произлиза проблема.

# 34
  • Once there was a Hushpuppy...
Ами на мен няма да ми се види дискретно, ако някоя жена обикаля дрехите, кърмейки.Въпреки, че не би ме подразнило отново кърменето, а по-скоро не избирането на подходящо място в мола от майката.
Може да се седне на страни и да се кърми, това на никой с нищо не пречи, нали?!

Тези стаички за повиване в моловете не съм ги ползвала никога. Но, то аз не съм си водила и детето в мол, като бебе. Само 1 път. После, като по-голям да пробва нещо, ако се налага. Не за разходка с мен.

# 35
  • София
Ами тази жена да каже как е извършвала действието, но щом е привлякла вниманието на охраната предполагам как. При дискретното кърмене не си личи много яде ли бебето или се гушка.

# 36
Защо никой не ми отговори на въпроса колко натрапчиво е кърмила майката?

Това е относително.
За едни може да е било фрапиращо, за други-естествено. Няма как да бъде категоризирано по нечия скала.
Факт е, че някой се е оплакал и охраната е помолила жената да се премести на мястото, отредено за тази цел. Нищо повече. Аз поне това разбрах. Значи, все някой го е намирал за недискретно, според неговите норми. То затова има и помещение.

# 37
пс. Няма дискретно кърмене. На всички е ясно, че се кърми, ако ще да е завита жената и с два чувала.
Има дискретно кърмене. И какво пречи на някого майка завита с шал, под който се показват само крака на бебе?

# 38
Против кърменето на обществени места съм.

За мен е неприятна и гнусна гледка. Повдига ми се като видя в градския транспорт примерно, някоя мангалка извадила циците да кърми  Sick

Аз самата съм кърмила доста време, но никога на обществени места. Самото кърмене винаги ми е било неприятно...и като гледка, и когато аз трябваше да го правя.
Да се умилявам, че някоя си кърми -  няма как да стане.  Naughty
И какви права търсят кърмачките, не знам. Не съм чувала някой да им забранява да кърмят. Да кърмят, колкото си искат, само да не го навират в очите на хората, щото наистина не за всеки е приятна гледка.

# 39
Под пелената, когато аз кърмех, се виждаха крака и шапка. Въпреки това, една съседка ми направи забележка - мъжа й гледал. Смятам, че повредата не е в мене. Първо - няма нищо еротично в кърмеща жена. Второ - тя като търпи сбърканяк, аз не съм виновна.

# 40
  • Once there was a Hushpuppy...
Абе, хора, дори и да се вижда, че кърми не е нормално да ти пречи Rolling Eyes
Какво от това, дали ще се подават само крачета или нещо повече, не говоря за разпасани прелести пуснати на вън да се веят.......
И не мен не би ми било приятно да го навират в лицата на хората.

# 41
  • Варна
За мен има дискретно кърмене и то е, когато само една жена, която е кърмила или е правила опити да кърми и мъже, които имат деца и са виждали жена им да кърми, разбират, че това действие се случва пред тях.

Недискретно е, когато всички, включително разни младежи, малки пищови и напъпили тинейджъри, разбират, че онази там кърми.

# 42
Има дискретно кърмене. И какво пречи на някого майка завита с шал, под който се показват само крака на бебе?

Моментално бих сигнализирала охраната за подобно нещо. Не желая да ме правят съпричастна на акта на кърмене. Твърде интимен ми е. Има ли отредено място - има. Значи там трябва да се извършват подобни дейности.  Отгледала съм две деца - не е като да не са ми се случвали всякакви изненади.

# 43
Е, виж, друго е да се подава тлъст задник в прашки от плитки дънки или огромен мазен бюст от деколтиран потник - ама тогава всички цъкат и зяпат, не е като да направят забележка да се приберат месата.
За какво ще сигнализираш охраната? За гладно бебе? Изпращя народа... Я марш в кенефа да кърмите! Значи да се храни с бутилка може, да се кърми е грозно??? На мен пък не ми се е случвало да зяпам кърмеща жена и да оглеждам какво се вижда и какво - не...

# 44
karmen77, ваденето на цица ми е неприятно, без значение мангалка ли е или не, без значение дали е от кърмачка или някоя кифла, решила да демонстрира какво има. Ако не е станало ясно - говорим за случаи, в които нищо не се вижда - зад шал, слинг и т.н.

...
Но интересното е,че наистина мъжката част беше  възмутена.

Нормално. Възпитавани сме в предразсъдъци. А има и такива, които се чувстват длъжни да кажат, че не им харесва, да не би да си помислят жените им, че са гледали и харесали  Mr. Green
Сестрата на мъжа ми кърмеше доста дълго и за него е съвсем нормално. Живее в чужбина и не съм чула някъде да са я спирали, въпреки че навсякъде има обособените стаи. Не виждам какъв е проблема да си накърми детето в слинга, който закрива всичко, а трябва да си зареже покупките, да тича до стаята с пищящо бебе и още едно на ръце, след което да се върне и да продължи  Crazy

Golden apple*, не знам при вас дали задължават кърмещите да ходят в стаята, но за Франция със сигурност не. Била съм с нея и е кърмила в МОЛ. Никой не обърна никакво внимание.

Общи условия

Активация на акаунт