Отново за кърменето на обществени места

• 78 078
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 240
  • Beyond the Frontiers
В театър.................................................  Shocked smile3544 Joy Crazy

Направо Мария Калас да стане от гроба да ѝ попее...

Честно казано, ако ми се налага и там бих кърмила...друг е въпросът, че освен мен, едва ли друг би разбрал за това.

# 241
Е, да де, ама няма как да забраним всичко, което ни е неприятно....

Какъв точно е проблема, че жената е била в МОЛ. Това е МОЛ, не е дискотека, бар или т.н. от сорта. Явно по времето на възмущаващите се не е имало такива "заведения". Зимно време, при дъжд, мъгла и т.н. това може да е удобно място за разходка на топло. Не разбирам защо МОЛ автоматично значи нещо лошо. Тук се създава някакъв стереотип, а 100% всички влизаме там.

Не ми пречи кърменето. Всеки за себе си преценява, как е подходящо. Както има жени с деколтета до пъпа, така има и такива, които се чувстват ок да кърмят свободно и открито навсякъде. Ама не съм чула първите да ги гонят от МОЛ-а.

Те и тази не са я изгонили. Любезно са я помолили да се премести в съответното помещение на територията на мола.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 22:08 от hairy rabbit

# 242
  • Пловдив
Не съм гении, и няма какво да доказвам, все пак аз не ви заставям как да си гледате децата, това мен не ме интересува. Като цяло темата е за кърменето на обществени места и моето мнение е, че това трябва да се избягва. А да съдиш МОЛ частна собственост, че има правила или не те оставя да правиш каквото си искаш там е меко казано абсурдно. Никой, никого не кара насила да влиза там, щом си избрал да влезеш ще се съобразяваш с правилата и с другите посетители. Много егоистично е да натрапваш привичките си на някого, за едни може да е напълно естествено да седнеш срещу ескалатора и да дадеш на не толкова малкото си дете да суче, но за други хора това може да е неприемливо. Не ми се мисли какво ще стане ако всеки реши да прави каквото си иска където си иска, само защото е решил, че от негова гледна точка това е съвсем нормално.

# 243
Спрете да пишете мол с главни букви, това не е материално отговорно лице. Гледам, че е станало модерно, сигурно от незнание, та да кажа.

# 244
# 245
  • София
И тък като молът е частна собственост, то в нея може да бъдат гонени и пребивани до смърт хора, които не се харесват на собствениците и тяхната охрана.

# 246
Зимно време, при дъжд, мъгла и т.н. това може да е удобно място за разходка на топло. Не разбирам защо МОЛ автоматично значи нещо лошо. Тук се създава някакъв стереотип, а 100% всички влизаме там.
А защо точно в мола? Над 500 потенциални вирусоносители на етаж, липса на свеж въздух, шум, напрежение, слалом през тълпата. Направо прекрасно място. Да се чуди човек баба как е отгледала мама без молове и на село, ами при дъжд и мъгла я е прибирала на топло вкъщи.
Мол не значи автоматично нещо лошо, но това е таргетирано място и таргетът не са бебетата. Това не значи, че бебетата нямат място там, но няма нужда цялото народонаселение да разбира, че тази е станала майка и не ползва АМ.

Аз при вида на заголена цица извръщам поглед, понеже ми е некомфортна гледката. Ако иска дамата, мога да я зяпам окуражително. Ама защо ли подозирам, че тогава ще ме обвини лично мен в някакви задни мисли?

# 247

Още като прочетох заглавието на темата и се сетих за тази кампания...
Чудя се, къде ли е обособеното място за кърмене в този търговски център  Thinking Около тоалетните?
И колко от възмутените пишещи биха обядвали там?

# 248
  • Beyond the Frontiers
Спрете да пишете мол с главни букви, това не е материално отговорно лице. Гледам, че е станало модерно, сигурно от незнание, та да кажа.
Или от желание да се подчертае точно тази дума...да допуснем. Щото пък мол означа и съвсем друго - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%BB Ако ще си изтъкваме, кой колко е "интелигентен", което е доста извън темата, това не е спор.

Аз доколкото разбрах, помещенията в този тип "заведения" са пригодени по-скоро за смяна на памперси, а не за кърмене. Правите разлика нали? Пробвала съм се веднъж в София в подобно "помещение", което всъщност даже за преповиване не ставаше.

Тези хора не са наврени в детето, пък и всяка майка си преценява сама за себе си. Да не говорим, че в работен ден някои молове са си доста празни.

П.П. доколкото си спомням в средното образование имаше един предмет " Етика", по-който се изучаваха основните правила на воденето на спор, явно доста хора са го пропускали.

Всъщност този частен собственик да си сложи един фейс контрол на входа. Да не говорим, че всъщност точно майки с бебета и малки деца са един много сериозен дял купувачи в подобни магазини.

# 249
  • вятър в маслините, вятър над хребета
На някои и гледката на самото кърмене им е неприятна, не само голотата...
Да, аз съм от тях. Голотата по принцип не ми е неприятна.
И аз. Много съм гнуслива и нито гледката, нито звуците при действието са нещо, на което желая да бъда свидетел.
(не ми пука колко е естествено, много естествени неща на света са некрасиви, а храненето и обслужването на нуждите на децата не е задължително да предизвикват възторг у всеки Laughing)

Друго ме кара да се замисля- въпросната боркиня за женските права как ли точно е извършвала свещенодействието, че е предизвиквала действия от охраната Thinking Понеже ако е била дискретна, най-вероятно не биха я и забелязали дори, камо ли да я молят да се прикрие.

# 250
  • Beyond the Frontiers
Добре, де, не става въпрос да предизвиква възторг. Никой никого не кара и да наднича в пазвата на кърмещата. Като не ти харесва, извърташ поглед. Сигурна съм, че има хиляди неща за които го правите.

П.П. не съм от ревностно кърмещите. Смятам, че умереността е важна и в тази ситуация. Кърмила съм навън с шал и на съответното тихо място, по моя преценка. Пък за някои дори моята умереност може да е била драма....

# 251
АЗ не бих обядвала въобще в мол. Това отговаря ли на въпроса ти, или трябва да търся хилядите мнения, статии и всякакъв род писмени текстове, които сочат, че детето трябва да е спокойно?

# 252
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Добре, де, не става въпрос да предизвиква възторг. Никой никого не кара и да наднича в пазвата на кърмещата. Като не ти харесва, извърташ поглед. Сигурна съм, че има хиляди неща за които го правите.
Чакай сега, аз трябва да извърна поглед, но тя не трябва да се поприкрие или да ползва помещенията, определени за дейността, така ли? Като си говорим  за права, къде остават моите в такъв случай?

# 253
АЗ не бих обядвала въобще в мол. Това отговаря ли на въпроса ти, или трябва да търся хилядите мнения, статии и всякакъв род писмени текстове, които сочат, че детето трябва да е спокойно?
О, Вие цяла тема имахте за храненето, няма нужда от хиляди мнения   Peace
А кърмачетата се успокояват именно тогава  Flutter

# 254
Galactic Voyager, няма да си мерим познанията по химия и семантика.  hahaha Не си само ти с МОЛ-а, а е досадно в двете най-четени в момента теми през пост да четем МОЛ, та МОЛ, когато е мол.

Първото бутонче над полето за публикации има означение B, което означава bold, можеш да го използваш за смислово ударение. Не е срамно да не знаеш и няма връзка с интелигентността.

Общи условия

Активация на акаунт