Отново за кърменето на обществени места

• 78 055
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 285
И това трябва да е генерализиращо за всички кърмачки или защитаващи тезата им? И трябва да е ръководещо въобще за спора? Това е адски ограничено като довод, честно, признайте си го поне пред себе си.

Откакто съществува човечеството,  жените кърмат децата си ако могат и ако искат разбира се. Та за каква теза се борите?

# 286
Пуснала съм линка по-горе. Организира се групово кърмене в Парадайс на 30-ти.

Чисто технически ми е любопитно, като хранят на поискване, как ще се случи по едно и също време  Thinking
Ами искат не искат бебетата ще бозаят няма как. Щом трябва да се протестира ще бозаят та пушек ще се вдига!

# 287
Те и в Морската градина във Варна кърмеха 3-4 годишни деца за пред камерите.

# 288
Чисто технически ми е любопитно, като хранят на поискване, как ще се случи по едно и също време  Thinking

Просто. Почти няма бебе, което да откаже, предложена му гърда. Като не е гладно, става за залъгалка.

# 289
Assos, и аз това се чудя още откакто се заговори за организиране на масово кърмене. Освен да отидат в мола заедно, да прекарат 2-3 часа и чието бебе, когато писне. Нещо като мексиканска вълна с мляко.

# 290
  • Beyond the Frontiers
И това трябва да е генерализиращо за всички кърмачки или защитаващи тезата им? И трябва да е ръководещо въобще за спора? Това е адски ограничено като довод, честно, признайте си го поне пред себе си.

Откакто съществува човечеството,  жените кърмат децата си ако могат и ако искат разбира се. Та за каква теза се борите?

Че е нормално да го правят, когато и където има нужда.

Не съм фанатик на тема кърмене, даже обратното. Смятам че се преекспонира, което подлага младите майки на психически натиск - ако не кърмиш, си лоша майка. Но пък категорично не разбирам отрицателното мнение към кърмене на публично място.

АЗ също четох доста коментари днес. Интересно е, че мъжете нямат проблем с това. Масово има неадекватни изказвания от страна на жени. Ей, това не мога да си обясня.

# 291
Те и в Морската градина във Варна кърмеха 3-4 годишни деца за пред камерите.

Свидетелка на това кърмене описваше тук във форума, как част от дечицата искали да ходят да играят, но майките ги придърпвали обратно и им тикали да сучат.

# 292
  • Be realistic - plan for a miracle.
И 100 години да живея, никога няма да разбера как съществуват хора, за които гледката на хранещо се бебе е "гнусна".

# 293
Galactic Voyager, твоя работа, не го разбирай, но много хора го имат. Даже ми се струва че са повечето. Но ненакърмено бебе по тези причини не е останало.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 22:44 от Анонимен

# 294
  • Варна

цицата ще е вместо биберон-залъгалка Mr. Green

# 295
Какво пречи в протеста да се включи някоя жена с двайсетинагодишен сукалник на гърда. А някой и е казал копче, а му е скочила той ли ще и каже къде и до каква възраст да кърми. Като ще е борба за права, да е!

# 296
  • София
Засичах време до появата на организирана масовка. Лягам си да спя спокойно.
Не им блазе на Парадайс, ще ги удавят в млечни вълни...

# 297
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager, твоя работа, не го разбирай, но много хора го имат. Даже ми се струва че са повечето. Но ненакърмено бебе по тези причини не е останало.
Факт. Неоспорим. Но и майката има право да ги съди. Това е част от демокрацията. Не е нарушила закон, така че грешката си е тяхна.

Както казват маркетолозите: няма лоша реклама. Накрая и това може да се окаже. Пък мнението ми за БХК е изключително крайно, ама те са друга тема.

# 298
Поне езиковия въпрос да изясним: няма никаква причина да се пише "мол" с главни букви. Това не е българска абревиатура като ГУМ или ЦУМ. Както пишете "ейчар" и "аутсорсинг", така и "мол". Най-новият правописен речник на БАН го потвърждава.
А най-добре казвайте и пишете "търговски център", ама няма кой да разбере вече, пък и не е същото. Едно е ГУМ-ът от соца, друго е молът.

Против всякаква вербална агресия и фанатизъм съм, включително езиковата и кърмаческата.
Колкото по-истерично се държат обществени групи, смятащи се за репресирани, толкова по-несериозно ще бъдат приемани от обществеността. И заслужаващи внимание въпроси ще бъдат замитани под килима, удавяни в шумни демонстрации.

# 299
  • София
В тоя ред на мисли, от Любен Дилов - син днес:

Цитат
Някои хора бъркат добрия апетит с добрия вкус. Проблемът не е дали жените кърмят в мола, а че все повече жени са закърмените с мол-културата. Изборът не е между Мол Фландърс и Робинзон Крузо. Изобщо книгите на Дефо показват, че човек свиква с всичко, само обществото не успява да свикне с човека. За това е важно човекът да е материално, или поне морално отговорно лице. Сиреч МОЛ.

Общи условия

Активация на акаунт