Отново за кърменето на обществени места

• 78 202
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 810
Мисля, че за по-ефектно, на флашмоба с кърменето на 30-ти трябва да се поканят официално и ромки, те могат и по 2-3 едновременно да кърмят.
А и зимата в мола е топло, лятото хладно, спокойно и уютно, може да им хареса и занапред.

Утре ще подшушна на циганките, които метат улицата пред офиса.

Супер идея. Ще подшушна и аз на нашите циганки в квартала. А и масовото кърмене ще придобие повече цвят като има и ромки.

# 811
Аз например, и до ден днешен не мога да си дам ясно обяснение на посланието на огромния билборд по магистралите тук на кърмещата майка! Честно! Ако, Ви кажа, че смятах, че правят налудничева реклама на капково напояване, зная че ще умрете от смях. Наистина, така смятах, но и до ден днешен не мога да проумея защо е на магистралата??
Ако рекламата на кърмеща жена е в бебешки магазин всичко е ок, ама на магистралата????? newsm78

Наистина е за капково напояване. Mr. Green И тема по въпроса - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=66959.0. Вътре има линк и към още една. Ще станат 10 години скоро.

# 812
Да, и аз много искам една тумба ромки да си докарат челядта и да почнат да ги кърмят. И да искат да станат консултантки в Ла Лече Лигата и после да ги съдят за дискриминация, защото са ги отхвърлили.

# 813
Ми нека бъде половин дупе навън! Ще се задейства ли същия механизъм - човекът да бъде помолен да отиде на предвиденото за целта място - или ще бъде подминат? Дали девойката търси показност на свлечените си дънки? Дали кърмачката търси показност на падналата й презрамка?

fiolio, специално за теб ще потърся една реклама, която виси в русенския мол.

защо си мислите че тези с огромните деколтета и дупетата навън не си носят негативите. Защо си мислите, че никой не им прави забележка на тях, докато се разхождат в мола или където и да било. Но пък не съдят мола, че са дискриминирани.

# 814

Аз например, и до ден днешен не мога да си дам ясно обяснение на посланието на огромния билборд по магистралите тук на кърмещата майка! Честно! Ако, Ви кажа, че смятах, че правят налудничева реклама на капково напояване,

Я пък ти Joy

На мен ми е  ясно защо се рекламира кърменето - нека, особено се радвам на подкрепящите, учещите, подтикващите и т. н.

Обаче защо това трябва да става групово,  публично, разголено и в мола, това не вдявам. И пак смятам, че това е лоша услуга за нормалните кърмачки, понеже приравнява всички към някакви налудни женоря.

И да, според мен е въпрос и на хигиена, и на естетика, но това е личен въпрос, всеки трябва да реши сам доколко ще е хигиеничен и естетичен и определено не пречи на никой друг само с вида си.

ПП. Верно ли било за капково напояване Shocked

# 815
  • където ми харесва
Ми нека бъде половин дупе навън! Ще се задейства ли същия механизъм - човекът да бъде помолен да отиде на предвиденото за целта място - или ще бъде подминат? Дали девойката търси показност на свлечените си дънки? Дали кърмачката търси показност на падналата й презрамка?

fiolio, специално за теб ще потърся една реклама, която виси в русенския мол.

защо си мислите че тези с огромните деколтета и дупетата навън не си носят негативите. Защо си мислите, че никой не им орави забележка на тях, докато се разхождат в мола или където и да било. Но пък не съдят мола, че са дискриминирани.
А явно е време да вземат пример от кърмачките.
И за да не се включи пак някой да ми обясни, че според мен трябва всички кърмачки да си стоят заключени вкъщи-не, напротив. Няма лошо да са навън, няма лошо и да кърмят навън, ама нека не е като Горица и тази другата, до нея. Rolling Eyes

# 816

Това казвам и аз - не е въпрос на грозно и красиво. Няма естетически аргументи, щото циците са едни и същи - при това много по-видими на плажа.

Това е типично табу. Както на някои места не е прието на жените да им се виждат глезените и като се мерне някой някъде, се почва да се говори за норми, приличие и морал. Е, може да се спомене, че женските глезени са си изначално грозни и хората повръщат като ги мернат - но на всички ни е ясно, че това е само за цвят в препирнята.
Защо ли?!
Защото има нещо като , как да го нарека, може би дрескод.
На плаж се ходи по бански, ако някоя е без горнище или без гащи пак прави впечатление.
В мола може да идеш с джапанки и по- оскъдна рокля, но по бански- не.
Обаче, ако се появиш в офиса с джапанките като на Георгица и Невена  няма да си О.К.
Ей така се степенува: дрешка- място, дрешка- място.

# 817
  • Австрия
Дали кърмачката търси показност на падналата й презрамка?

Знае ли човек?  Crazy  Joy

Негодувам срещу нападането на един човек, представляващ извадка от едно микрообщество (на кърмещите), пренасяне на агресията срещу всички, влизащи в състава на това микрообщество, и също така отказа да бъде погледнато по толерантен и възпитателен начин.

и

Интересно ми е да чуя примери за "не застрашават живота на никой и не правят нищо лошо, но пък вредят на обществото". Peace

Не съм убедена, че едно дете, което от новородено е мъкнато навсякъде (но не по необходимост на нивата), като почнеш от събирания по комшийски, през мотаене из МОЛ-а до няколкочасови престои из заведения и то далеч от типа детски сладкарнички - по всяко време и по много време, само и само майка му, като свободна и разкрепостена личност да не си свърши (или да не си създаде) домакинската и домашна дейност, а също и да задоволи потребността си от социално общуване и обществени контакти.. та, не съм убедена, че това дете ще израсне по най-добрия за него и за неговото физическо и умствено развитие начин.

# 818
Добре де замислих се. Ми тези дето се цедят и после дават на бебо. Ми те какво? Ако седне на пейката в мола, заголи едната гърда и започне да цеди, за да нахрани детето, вие кърмещите ще я приемете ли? Ми и на нея и се молува. И тя е човек. Пък и нищо лошо не прави.

# 819
  • Русе, България
Аз бих я приела, да. Щом това е нейният начин, щом там й е комфортно, щом така е решила? Защо да се намесвам в нейното поведение, като то по никакъв начин не засяга мен?
Както една майка, която кърми, може да реши за себе си, дали да нахрани детето си в мола, щом е огладняло там; както е една майка, хранеща с формула, може да реши, дали да носи шише, преварена вода, сухо мляко, бъркали и т.н. със себе си в мола; така и майката, която се цеди, за да храни, може да реши, нали? И кой има право да я съди?

# 820
...в по-голямата част пишещите дами са за кърменето на обществено място, но това да бъде дискретно, а не демонстративно. ...

Това е твърде субективно. В предната тема пробвахме със снимки и се оказа, че има доста разминавания в оценката какво е "дискретно".

Как се справяте с гледката на женски тела по плажа, между другото? Щото в мола или на плажа - те са си все същите тела. Накъде гледате, за да не ви отвращават?

Извинете ме, но на плажа е едно, на улицата друго, в магазина трето. Всички на плажа ходим с бански, джапанки и плажни дрехи, но ако се явя в София в този вид е меко казано неприемливо Grinning

# 821
Аз бих я приела, да. Щом това е нейният начин, щом там й е комфортно, щом така е решила? Защо да се намесвам в нейното поведение, като то по никакъв начин не засяга мен?
Както една майка, която кърми, може да реши за себе си, дали да нахрани детето си в мола, щом е огладняло там; както е една майка, хранеща с формула, може да реши, дали да носи шише, преварена вода, сухо мляко, бъркали и т.н. със себе си в мола; така и майката, която се цеди, за да храни, може да реши, нали? И кой има право да я съди?

А как да обясня това на детето си?

# 822
Така , де. Аз съм кърмила година и половина общо с помпи.
Как съм се съобразявала, как съм съумявала да ходя в мола, да си нахраня детето?  
Хем ми е отнемало двойно и тройно повече време за едно хранене отколкото , ако суче.

# 823
Като се сетя за темата за майчинството и ме напушва смях, обсъждаше се да е по-кратко, какво чудо настана, как децата трябва да са вкъщи с мама, в спокойна и сигурна обстановка, мама да им прави домашна храна, а не да взима от детската кухня, да ги пере, да им глади, да им пее..., а сега зор да кърмят по моловете.
Казвах ви аз, че е много дълго това майчинство, и без това не ги свърта вкъщи. Mr. Green

# 824
  • Австрия

#Crazy

Еее.. ама, ти.. сериозно ли?

Thinking

Общи условия

Активация на акаунт