Отново за кърменето на обществени места

• 78 221
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 795
Чудех се, Георгица и Невена дискретни ли се водят?

Скрит текст:

Георгица и Невена не се притесняват да кърмят в мола и никой не притеснява тях. Снимката е от септември 2014 г. Снимка НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ “ПОДКРЕПА ЗА КЪРМЕНЕ”

Добре де, ама само на мен ли ми течаха и двете гърди като кърмех, бебето захапва едната, другата почва да тече... (и това като се има предвид, че не бях от млеконадойните, кърмата ми беше малко и спря към четвъртия месец). Та как става това с кърменето, не се ли омазвате.
Едната тук даже е без сутиен... не разбирам кое му е дискретното Rolling Eyes
Тече разбира се и затова си има специални  подплънки в сутиена, които попиват. Аз без тях не можех да изляза, че след час и половина отпред на блузата се образуваха по две петънца.. Mr. Green
Без сутиен не ми е много ясно как се кърми малко бебе без да се омажеш, особено и лятно време. Ама нали естественичките си обичат естетсвеното-а то си е омазано и миризливо в повечето случаи.

По-голямо бебе няма проблем да се кърми без да се олееш, защото кърмата е по-малко.

# 796
  • Русе, България
Щом гледката на цици в мола е толкова потресаваща, къде е вашата реакция срещу рекламите за бельо, провокативното облекло на някои посетителки и други явни образи на женски гърди? Къде е охранителят, за да помоли плакатът да бъде свален или силиконката да се прикрие?
Ето заради този парадокс, заради тази разнопосочност осъждането на кърменето в мола било като Георгица, било като Невена, е безплодно и заядливо. И с разнопосочни резултати.

Да, много хора ще се възмутят от виждащата се плът. Но защо само когато тя принадлежи на жена, кърмеща бебето си, но не и в другия случай?

# 797
Аз се възмущавам и в другия случай.
Не са ме съдили все още за възмутата ми.

# 798
Плаката няма нищо общо с кърменето. Не капят течности и да се видят зърна под рекламният сутиен, то детето не се заглежда толкова в зърната, щото никой не ги гони да ги лапне и никой не суче от тях. Докато другото е натюр. Не разбирам какъв ви е проблема. Не ви е достатъчно, че можете да кърмите където си поискате. Искате да ходите в периода на кърмене полуголи където ви падне и да показвате на света колко велики сте защото кърмите?

# 799
  • където ми харесва
Защото в търговски център (каквото е мола) и има магазин за бельо е нормално да се рекламира, чрез плакат на жена по бельо.
Ти в мола продаваш ли си кърмата, че да си показваш гърдите?
Не, нали? Peace

# 800
О, за реклами няма как да недоволствам, нелепо е и е смешно.
Аз си мислех, че за девойка с половин дупе навън говорите.  hahaha

# 801
    То си има такова табу.

Да - добре е, че се съгласихме - въпрос е единствено какво са ни приучили, че е уместно или неуместно. Simple Smile Морал, естетика, хигиена - нямат никаква приложимост към случая. Те се хвърлят за цвят в спора.

Е, аз не намирам това табу за смислено или полезно и като рационален човек се опитвам да разделя това, което е, от това, което са ми казали и са ме възпитали, че е.

В контекста на кърменето говоря - иначе нямам отношение към показването или непоказването на части от гърди.

# 802
Честно не знам какво се кряска и вряска толкова от "дискриминирани" кърмачки. Нещо хормона ги тресе ми се струва. Много жени са психически нестабилни в този период и почват да крещят за щяло и нещяло..и да развяват цици и бебета във вид на масови кърмения по пазарищата и кампании по телевизиите.

Не е редно от страна на БХК да се възползват от тях. Все едно да бъзикаш жени в менопауза по време на топли вълни, бременни жени или жени в ПМС...Нормално е да са свръхвъзбудими...

# 803
Щом гледката на цици в мола е толкова потресаваща, къде е вашата реакция срещу рекламите за бельо, провокативното облекло на някои посетителки и други явни образи на женски гърди? Къде е охранителят, за да помоли плакатът да бъде свален или силиконката да се прикрие?
Ето заради този парадокс, заради тази разнопосочност осъждането на кърменето в мола било като Георгица, било като Невена, е безплодно и заядливо. И с разнопосочни резултати.

Да, много хора ще се възмутят от виждащата се плът. Но защо само когато тя принадлежи на жена, кърмеща бебето си, но не и в другия случай?

Първо в мола нали отиваш да пазаруваш - следователно е абсолютно нормално за гледаш реклами на различни стоки, естествено свързани с продукта, който се предлага.
Второ - моловете предполагам знаеш, че се издържат от тези магазини, схващаш ли?
Трето - ПАРАДОКС - НЯМА!!!!

Аз например, и до ден днешен не мога да си дам ясно обяснение на посланието на огромния билборд по магистралите тук на кърмещата майка! Честно! Ако, Ви кажа, че смятах, че правят налудничева реклама на капково напояване, зная че ще умрете от смях. Наистина, така смятах, но и до ден днешен не мога да проумея защо е на магистралата??
Ако рекламата на кърмеща жена е в бебешки магазин всичко е ок, ама на магистралата????? newsm78

# 804
Мисля, че за по-ефектно, на флашмоба с кърменето на 30-ти трябва да се поканят официално и ромки, те могат и по 2-3 едновременно да кърмят.
А и зимата в мола е топло, лятото хладно, спокойно и уютно, може да им хареса и занапред.

Утре ще подшушна на циганките, които метат улицата пред офиса.

# 805
  • Австрия

Когато нещо ми идва "toо much" не ми харесва. Няма да се възхитя нито на бръмчалката с деколте до пъпа в МОЛ-а, нито на разголената по домашному кърмачка пак там.

# 806
  • В Космоса
Цитат
Къде е охранителят, за да помоли ...  силиконката да се прикрие

hahaha

Направо си го представям, щръкнали му гащята, зачервил страните и моли госпожата да се премести. Само дето няма специални помещения в мола за разголени моми. Требе да си помисли по въпроса! Grinning

Ох, от някои описания на кърменето ме догнусява стабилно. Sick

# 807

Ще ти отговоря за себе си, въпреки че ми се струва, че не задаваш въпрос, а просто се заяждаш.
На мен разголената плът не ми пречи. Имам не знам колко години общо стаж по плажове и изобщо не се притеснявам да гледам хора без горнища, че и долнища. Ако видя някоя по монокини в мол, ще се впечатля разбира се.  Laughing Смущава ме обаче гледката на кърмеща жена заедно с всичките му екстри, които вече бяха подробно описани от други в темата. Меко казано ми е неприятно. Разбирам, че бебето трябва да се нахрани, всичко разбирам, но пак ми е неприятно. Което не значи, че ще правя забележка на някого, а няма просто да подмина. Когато обаче има демонстрации и то за нещо, което се прави от жените откакто съществуват, няма как да няма и насрещни реакции. Та не знам защо се чудиш, че има възмутени.

# 808
  • Русе, България
Цитат
Аз си мислех, че за девойка с половин дупе навън говорите.
Ми нека бъде половин дупе навън! Ще се задейства ли същия механизъм - човекът да бъде помолен да отиде на предвиденото за целта място - или ще бъде подминат? Дали девойката търси показност на свлечените си дънки? Дали кърмачката търси показност на падналата й презрамка?

fiolio, специално за теб ще потърся една реклама, която виси в русенския мол.

Не се заяждам, Check. Негодувам срещу нападането на един човек, представляващ извадка от едно микрообщество (на кърмещите), пренасяне на агресията срещу всички, влизащи в състава на това микрообщество, и също така отказа да бъде погледнато по толерантен и възпитателен начин.

Мен гледката на плът също не ме възмущава. Пада ми пердето на очите и толкова. Тяло като тяло, гледка която всеки ден виждам в огледалото. Все пак всички сме човеци, не извънземни.
Демонстрации ще има, да. И причината за тях е, че в един (надявам се, минал) период кърменето не е било поощрявано; че жените в някои краища на света, в някои краища на България, в някои семейства, трудно срещат подкрепа за това, колкото и лесно да им се струва това - да кърмиш - на други хора.
Има много голям процент жени, които са искали да кърмят, но поради лоша информираност, липса на пример, липса на подкрепа не са успели.
Чрез демонстрацията се постига гласност.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 14:05 от Pyjamka

# 809
Да споделя едно мнение, което много ме развесели.
Emil Koshlukov:
"Всяка идея, доведена до крайност, става абсурдна. Понякога това помага да оценим идеята по-добре:

В един мол не се ли кърми - не ми го хвали! Още помня как дядо ми в неделя водеше всички невести-първескини на кърмене в мола. Пременят се в нови одежди, закичат пендарите на шията, па се метнат в каруцата, дядо се прекръсти и подвикне на Белчо и Сивушка да тръгнат. Като стигнат в мола, най-първо на ескалатора застане булката на големия син, подир нея другите и с песен вървят към третия етаж, а дядо най-отзад с бъклица и везан пояс Версаче. После седнат пред Subway - дядо не даваше пред KFC, не ги долюбваше, кокошкари им викаше на тях - накърмят децата, дядо им вземе по едно суши с авокадо и рече: ,, Айде, мари, да се прибираме, че икиндия стана. На ви и по едно куки, да си засладите". Надвечер си дойдат, месец изгрее, звезди обсипят свода небесен, децата кротки, нахранени..."

Това от мен - грам не ми пука кой и как кърми, мен обаче на ме кефи.

Общи условия

Активация на акаунт