Отново за кърменето на обществени места

• 77 921
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Няма как да не е хранителна.
Първо, че природата не би измислила начин за хранене на бебета, който не е достатъчно хранителен, за да  са живи и здрави до момента, когато могат сами да си вземат храна. 
Бебето се храни на поискване, защото не всеки път суче еднакво количество.Кърмата е лесно усвоима( защото си е създадена за бебешкия стомах), затова детето голаднява по-скоро, отколкото ако е хранене с АМ. Формулата е по-тежка, затова на стомахчето му е нужно време да я смели, храненето на 3 часа е режим за така хранено бебе.
Ако самото бебе иска да суче на 3 часа, така си му даваме, но не му го налагаме ние, за да ни е  по-лесно.
Също така , бебетата не сучат само за храна, сучат за вода, за успокоение, от скука, да усетят мама.
за мен също тези неща за имунитета и интелигентността са глупости, но не виждам защо трябва да се спори въобще, че кърмата не е идеалната храна за едно бебе. Все пак така ни е създала природата.
АМ е от преработено краве мляко, махнати са му доста неща, които са вредни за едно човешко бебе. Хранително е, но няма много от нещата, които се съдържат в кърмата. Например хормони...човешки, не кравешки.

# 1 171
Да, fiolio, именно.

# 1 172
Успокоих се, че не всички кърмачета в мола са гладуващи  Wink, някои са скучаещи, залъгалката на кърмачето на свободен режим  е пак същата - на мама гърдата.

# 1 173
  • Австрия
Димс, ти нали си  слаба и прекрасна.

А също и скромна.  Mr. Green Но не винаги. Пък ако съм бременна или кърмеща/цедяща се - съм просто чудовище. Но тогава също се опитвам да се въздържам и да не се натрапвам на останалите (особено на небременни и некърмещи)  Peace

# 1 174
Ирайн, благодаря. Всъщност всичко това го зная.
Но това изречение май по- ми пасва на въпроса "до поискване"= Също така , бебетата не сучат само за храна, сучат за вода, за успокоение, от скука, да усетят мама.

Не се заяждам. Започвам да оценявам къкво кротко бебе съм имала. Да не говорим, че аз лично незная какво е да станеш през нощта от рев на бебе, дондуркане денонощно. Късметлийска съм, честно.

# 1 175
И тези в мола са кротки, моят ревеше или поне мрънкаше,  когато е в затворено пространство, усети ли полъх, че е навън, веднага млъкваше.
Зима, сняг, студ - с количката в парка.
Но той не  е и много кърмен, та трябваше да го калявам навън, а не вътре в мола. Laughing

# 1 176
Бебето се храни на поискване, защото не всеки път суче еднакво количество.Кърмата е лесно усвоима( защото си е създадена за бебешкия стомах), затова детето голаднява по-скоро, отколкото ако е хранене с АМ.
Ако самото бебе иска да суче на 3 часа, така си му даваме, но не му го налагаме ние, за да ни е  по-лесно.
Също така , бебетата не сучат само за храна, сучат за вода, за успокоение, от скука, да усетят мама......
.....и когато са нервни, и когато им се спи....
А това всъщност е една много порочна практика.
Така детето свиква, когато му е тъжно, когато му е скучно, когато му е нервно, когато му се спи, да посяга към храната, защото така е научено.Като бебе налита на гърдата/кърмата, като поотрасне, налита на друга храна.
А предполагам, всеки е наясно до какво води постоянното дъвчене през час-два.
Не е полезно, нито за физиката, нито за психиката, храната да е панацеята на всеки проблем.

# 1 177
  • София
Добре де,а тези дето майките им се цедят и си хапват от шишета какво?

# 1 178
Това с интелекта и здравето на кърмените срещу некърмените е малко ...... Wink
Големият ми син е кърмен, малкият-не.
Големият в яслите боледуваше по-често от малкия.
Малкия е по-умен от батко си.

2 племенници, малката кърмена с година повече от голямата.Малката се скъсва да боледува, то не бяха уши, гърло, пневмонии и т.н.Голямата е пълна отличничка, малката още не ходи на училище, та няма как да знам....

Та, подобни "нАучни изследвания" са единствено за попълване на страници, отчитане на доклади и "извършена " работа и оправдаване на заплати и пари за "изследвания".    Laughing

Ти, понеже си капацитет по тези въпроси, знаеш най-добре. Признавам.  Laughing
Ех, тези жени от bg-mamma! те са най-, най-, най-компетентни по абсолютно всички въпроси. Това, научни изследвания, това Харвард - ами ряпа да ядат! Щом ССФ ви казва, че няма такова нещо, значи няма такова нещо. Точка.

# 1 179
С риск да вляза в групата на "тъпите и ограничени хора", както се изрази Vermilion,аз също не одобрявам този "акт" на обществени места.Няма как мненията да не са крайни. Нормално. Е, до колкото разбирам, тази жена е журналистка /бивша/....е, що да не потърси медийно внимание с разкрепостените си виждания. Тя каза, че това е "човешки акт".....ами има и други човешки актове...и тях ли трябва да ги правим в навалицата!Тя ще съди Мол-а, е аз пък мога съдя за нарушаване на моето морално пространство. Не мисля, че ако в този момент съм в Мол със синът ми - на 15г., ще се чувствам удобно пред тази гледка. На тази възраст женската гърда носи друга мисъл...! А според мен и това и мъжките скубани вежди са просто желание на някои хора да се дощажат като "модерни", щото видите ли в чужбина било така.....А и идеята, че горкото бебе умирало от глад..., де бре! "Бебето" е на 1г. и 4 месеца. До колкото со спомням в тази възраст децата не са само на кърма./е, това е моето мнение, никого не обиждам, но и не искам никой да ме обижда, просто мнение/.

# 1 180

Ти, понеже си капацитет по тези въпроси, знаеш най-добре. Признавам.  Laughing
Ех, тези жени от bg-mamma! те са най-, най-, най-компетентни по абсолютно всички въпроси. Това, научни изследвания, това Харвард - ами ряпа да ядат! Щом ССФ ви казва, че няма такова нещо, значи няма такова нещо. Точка.

Софи, постнах по-назад по-ново изследване, в което са заложили и елементи от социалния статус на родителите. Та не били по-здрави и по-умни кърмените, защото са кърмени, а защото като цяло жените с по-високо образование, по-висок стандарт на живот и т.н. кърмели по-често от ... да кажем негърките от гетото. И въпреки това разликите в резултатите на многото наблюдавани показатели са  никакви или минимални  с лек превес на кърмените, но поради гореизброените причини, а не заради чудодейните качества на кърмата. То не е нужно и да четеш изследвания за да се сетиш, че няма как да е вярно това, което ѝ приписват през последните години, но все пак вече има и направени такива. Който иска обаче може да се стикова към изследването, което най-много му допада. Дето се казва, за какво са ми факти, като си имам мнение?

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 16:04 от Анонимен

# 1 181
Скрит текст:
Това с интелекта и здравето на кърмените срещу некърмените е малко ...... Wink
Големият ми син е кърмен, малкият-не.
Големият в яслите боледуваше по-често от малкия.
Малкия е по-умен от батко си.

2 племенници, малката кърмена с година повече от голямата.Малката се скъсва да боледува, то не бяха уши, гърло, пневмонии и т.н.Голямата е пълна отличничка, малката още не ходи на училище, та няма как да знам....

Та, подобни "нАучни изследвания" са единствено за попълване на страници, отчитане на доклади и "извършена " работа и оправдаване на заплати и пари за "изследвания".    Laughing

Ти, понеже си капацитет по тези въпроси, знаеш най-добре. Признавам.  Laughing

Е, ти като вярваш на Харвад и научни изследвания, обясни ми защо НЕкърменият ми син е по-здрав и по-умен от кърмения?    Laughing
И защо кърмената ми почти две години племенница е болна през седмица?И не, не е наследствено, няма в рода й толкова болни хора, които да "наследи".

# 1 182
Аз за водата винаги съм се чудела, все едно като ти се пие вода, да пиеш кола. Ама не било така. Някъде четох, че изследванията били  в африканско племе, където водата идва от блато с умрели животни. Та препоръчали да не се дава вода, а само кърма и от там тръгнала цялата работа.

# 1 183
  Че то няма нито никаква логика, нито обикновена житейска правдивост кърмените бебета да са по-умни от некърмените.  Кой ще повярва на такъв извод, то е смешно просто, че се правят такива заключения, ако ще не Харвард, ами НАСА да го твърди..

# 1 184
  • София - Рим и обратно
африканско племе, където водата идва от блато с умрели животни. Та препоръчали да не се дава вода, а само кърма и от там тръгнала цялата работа.
Чула жабата, че подковават коня....
Естествено, че повече ще са Ентелегентните кърмени. Не вярвам в световен мащаб примерно, повечето хора да са НЕкърмени, та затова простият ми неориентиран към статистиката мозък (признавам) не вижда нищо странно, нито откриване на топлата вода.
А и както някой назад писа - може ли IQ на кърмените да се сравни с IQ на същите тези хора, но в некърмен вариант? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт