Отново за кърменето на обществени места

• 77 862
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 275
Не знам, стига му, че се е облажил от гледки на голи цици.

# 1 276
  • София
Това ще стане, когато някой молски мениджмънт обяви, че в техния мол приветстват кърменето.

Всъщност някои ве§е го направиха:

"Alexandra Georgieva

В сряда писах до всички молове, за които се сетих, за да се осведомя каква е позицията им по казуса с кърмещата в Paradise Center майка, помолена да преустанови кърменето от служител на охраната. До тук имам отговор само от Mall of Sofia и от The Mall, ето ги и тях:"
Скрит текст:
Mall of Sofia:
"Надяваме се, че при досегашните Ви посещения в Mall of Sofia не сте имали повод да се чувствате притеснена да кърмите детето си свободно. Уверяваме Ви, че и в бъдеще търговският център няма да има политика, която да възпрепятства младите майки да упражняват това свое право.
Преди по-малко от месец оборудвахме и съвсем ново помещение, което се надяваме да служи не само като стая за преповиване, но и да създава подходящи условия за кърмещите майки. Стаята е създадена за Ваше улеснение и комфорт, но кърменето извън нея по никакъв начин не е нежелано."

The Mall:
"Определено тази реакция на служител на реда смути и нас.
Няма да скрия, че от последните 2 месеца ние обсъждаме направата на обособени места специално за тази цел- за да може майките да седнат удобно и да нахранят децата си.
Тази инициатива бе планирана да се реализира в Световната седмица на кърменето (01-07ми август) с подкрепата на Алианса на Българските Акушерки."
И след допълнително уточняване от моя страна:
"След като имаме готовност да подкрепим световната седмица на кърменето и мислим за такива зони, то смятах, че позитивното ни отношение към кърменето на обществени места и в нашите общи части прозираше в отговора ми по-долу.
Никога не бихме направили забележка, ако някоя дама реши да кърми в общите ни части."
Не получих никакъв отговор от другите, до които писах, а именно - CCS, Serdika Center и Paradise Center. Смятам да го възприема като заемане на позиция и да спра да посещавам въпросните. Разбира се, те имат право да заемат каквато и да е позиция, както и аз имам право да реша спрямо нея на кого да бъда клиент.

# 1 277
# 1 278
Не знам, стига му, че се е облажил от гледки на голи цици.

Ти пък, той е бил предупреден да не се облажва от циците, а като ги гледа си представя шишета с мляко. И изобщо кой ненормалник като гледа цици, вижда цици, а не мляко ooooh! Да ви имам сексуалното подсъзнание Mr. Green

# 1 279
  • Пазете Гор
Ето - направили са го, благодаря, Assos.

Сега остава да си сравнят приходите преди и след. И готово. И темата ще заглъхне. Няма да има драма. И при нужда от форумно дърляне ще се да опре пак до космите.

# 1 280
Ето - направили са го, благодаря, Assos.

Сега остава да си сравнят приходите преди и след. И готово. И темата ще заглъхне. Няма да има драма. И при нужда от форумно дърляне ще се да опре пак до космите.

Приходите няма да нарастнат, защото целта на дамата не е била да пазарува, а да прави демонстрации. И изобщо с бебе на ръце не си представям как се върви между щандове и се пробват дрехи. Ползват мола, за по-скрито място за разходка, когато времето не е хубаво или пък ей така, изпитват кеф да натриват носа на всички останали, че не са кърмили по моловете без да си показват органите.

# 1 281
  • София
Как много лесно един куп дрехи в пробната количката пред нея и готово,друго си е. Laughing

# 1 282
Как много лесно един куп дрехи в пробната количката пред нея и готово,друго си е. Laughing

Пък то така или иначе вече целият мол и е видял циците, за какво да се крие в пробната направо отпред пред всички  Mr. Green

# 1 283
Честно казано, една от причините хората да не възприемат кърменето естествено е това, че не го виждат на живо. Като видят 10 на брой пъти кърмещо се бебе, няма да им прави впечатление, нито то, нито гърдите (ако изобщо се виждат), от които се храни.
На мен ми беше също много странна идеята за кърменето преди да родя, но прочетох хубав съвет да разгледам такива снимки и с времето от отблъскващо/ странно взе да ми се вижда нормално.
Мое мнение, не е нужно да се съгласявате.

А ако детето ти е много чувствително и си му обяснявал, но пък различно е на живо. Ако видиш как лекичко се шокира при живата гледка, въпреки че преди това е имало разговор. Как ще реагираш? А ако ти към този момент си преценила че детето ти е достатъчно голямо, за да обясниш тези неща, но не  е достатъчно зряло, за да ги види на живо, но въпреки това заради някоя такава демонстрантка и се наложи да го види и се шокира какво правиш? Защо си мислите че всички деца са готови за подобни гледки. А на мен кой ще ми гарантира, че въпросната кърмеща не осакати детето ми псиихически към онзи момент и че това няма да и се отрази, когато на нея и се наложи да кърми?
'Демонстрантката' няма никаква представа, че детето ти не знае за какво става въпрос, т.е. вижда  за първи път. Да, предполагам, че не ти е приятно, че детето се е шокирало, но чак пък да го увреди писихически .. дълбоко ме съмнява. По-скоро следващият път детето няма да се шокира, а ще възприеме нещата като нормална част от пейзажа. Така мисля аз.

# 1 284
Кърмещата в Мола много обичала да катери планини.Женичката иска да катери Хималаите,а това без пари не става.Затова се излага така горката ,за някой лев,то е ясно.Други, не съвсем в ред натуралистки ще ходят да я защитават.Майко мила.

# 1 285
  • София

Пък то така или иначе вече целият мол и е видял циците, за какво да се крие в пробната направо отпред пред всички  Mr. Green
Е не е същото шъ ма извиняваш,не се извършва съкровения и свещения акт на близост  Mr. Green

# 1 286
  • София
Аз лично съм на мнение, че няма здрава жена, която да няма кърма. Не съм специалист, може да има..... и там някакви изследвания  Laughing
Но това не е като да дишаш, жената се учи и в някои случаи са нужни определени действия, за да "дойде",  "слезе" кърмата и да се запази. При някои е лесно, при други трудно.
..................
Сестра ми, [/color например, въобще не беше се интересувала и беше като в небрано лозе и 3 месеца и бяха нужни да закрепи нещата. Заради нейния опит, всъщност, реших да се подготвя.
........................

Най-обичам умозаключенията, ама ей такива....имал си някой мнение, ама то дали е вярно не е ясно, но важното е да бъде споделяно и разбира се да бъде подплатено с примери, доказателства и опит и разбира се с укор към тези,  които не са направили необходимите упражнения. Много е важно!!  Можеш ли да ми отговориш след цяла седмица изчакване да изцедиш най-сетне 20 грама...а, какво ще кажеш?? Здрава съм и пращя от здравост и тогава и сега да чукна на дърво. А пък най-обичам и когато се започне ...."Сестра ми..." какво е направила какво не е,  дай до девето коляно на родата да изброим, кой как се е справил..
 Whistling
Статията е интересна и ако е така обяснява много от нещата защо са се случили по този начин, пък ние тук си изприказвахме сумати неща за една демонстрация на някой си, кой, защо, как...и забравихме едно тъй важно нещо което се случи тези дни, убийството на този човек.  
 Смятам и дано да се лъжа, че тази демонстрация и припомняне на този случай, защото това е било преди повече от година ако не се лъжа е направено сега с цел пари.  Вероятно, дискриминираната дама иска да изкачи нови върхове, къде Килиманджаро, или КА 2 или нещо си друго. Не знам, ще изчакам и ще се разбере с времето. То няма нищо покрито в един момент.

# 1 287

'Демонстрантката' няма никаква представа, че детето ти не знае за какво става въпрос, т.е. вижда  за първи път. Да, предполагам, че не ти е приятно, че детето се е шокирало, но чак пък да го увреди писихически .. дълбоко ме съмнява. По-скоро следващият път детето няма да се шокира, а ще възприеме нещата като нормална част от пейзажа. Така мисля аз.

Дам, много вероятно е да не се впечатли. Но как разбра че ще го приеме за нормално? Ти гарантираш ли ми, че все пак тази случка няма да остави негативен отпечатък в съзнанието и за момента, в който тя стои пред избора да кърми детето си или не?

# 1 288
Аз вече се обърках кой каква теза защитава и кой за какво се бори  newsm78.

Аз вече просто се шегувам.

Иначе нямам/никога не съм имала нищо против кърменето където и да било.

# 1 289
Сега остава да си сравнят приходите преди и след. И готово.

Ще ти се. Simple Smile Ама ако поразсъждаваме дали кърмачките - освен по-умни - са и по-платежоспособни, ей ти още 50 страници.

Общи условия

Активация на акаунт