Отново за кърменето на обществени места

• 77 867
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 215
Мен също ми е странно, че кърменето се заклеймява като гнусно, при положение че е заложено в природата ни. Човекът е бозайник, бебето бозае от майка си. Прочетох коментари как 15годишен младеж щял да реагира на кърмеща майка. Чудя се как реагира на рекламите на бельо или на вестниците, в които дежурно се мъдри снимка на кака с изцяло голи гърди? Значи имате много по-големи притеснения да види изначалното предназначение на гърдите, отколкото тяхната сексуална функция?
И само не ми казвайте, че вашите 15 годишни никога не са отваряли вестник.

Веднага ще ти отговоря- нормално за възрастта си като тийн. Уверявам те ,че знае и е виждал снимки, на които го кърмя и много добре му е ядсно, че от там се и кърми.
НО, също така те уверявам, че като види кърмеща насред мола не му потичат лигите в нито един от двата случая!
Притеснения и съмнения в менталното развитие на сина си НЯМАМ!
Ама трябва да му потекат лиги ли? Като гледа реклами на бельо или голи жени във вестника лиги ли му потичат? Или като се храни?

# 1 216

Мое виждане е, затова и написах, че ми е много странно отхвърлянето като нещо извратено и гнусно едно хранене на бебе.

Кой ненормалник отхвърля храненето на бебе като нещо извратено?

# 1 217
Мен също ми е странно, че кърменето се заклеймява като гнусно, при положение че е заложено в природата ни. Човекът е бозайник, бебето бозае от майка си. Прочетох коментари как 15годишен младеж щял да реагира на кърмеща майка. Чудя се как реагира на рекламите на бельо или на вестниците, в които дежурно се мъдри снимка на кака с изцяло голи гърди? Значи имате много по-големи притеснения да види изначалното предназначение на гърдите, отколкото тяхната сексуална функция?
И само не ми казвайте, че вашите 15 годишни никога не са отваряли вестник.

Надявам се 15-годишният ми си н да не възприема женските гърди като шишета с мляко. Трябва да го питам.  newsm78

И мъжо ще питам, че явно нещо съм в заблуда.

# 1 218
  • София
Аз лично съм на мнение, че няма здрава жена, която да няма кърма.Не съм специалист, може да има и там някакви изследвания  Laughing
Но това не е като да дишаш, жената се учи и в някои случаи са нужни определени действия, за да "дойде",  "слезе" кърмата и да се запази. При някои е лесно, при други трудно.
Аз прочетох страшно много неща, докато бях бременна, гледах клипчета, разпитвах приятелки, които са кърмили дълго и успешно.И пак си имах своите проблеми в болницата, ако не бях направила някои неща, вероятно щях да храня с добавка.
Сестра ми, например, въобще не беше се интересувала и беше като в небрано лозе и 3 месеца и бяха нужни да закрепи нещата. Заради нейния опит, всъщност, реших да се подготвя.
Има жени, на които им идва ей така, веднага, без 1 дума за кърменето да са чули.
Просто трябва да се правят правилните неща, защото понякога не идва като просветление и някой ангел а насочи гърдата ти в устата на бебето  Laughing  А и в нашите болници рядко помагат. Да не говорим, че повечето педиатри дават съвети водещи до отбиване.

Ирис, конкретно за тук не говоря. Но се начетох на "Аз не кърмих, защото това е извратено, гнусно и отвратително.Детето ми не може да лапа гърдата ми".
И ми прави впечатление, че повечето мъже имат съвсем нормално мнение за кърменето. Не заради възможността да видят гърда, просто си знаят, че бебето трябва да яде.
Мъжът ми ми каза, че преди да има дете и той е имал някакви насадени представи, но сега самият той е провокиран да прочете това онова, а и като го вижда на живо и коренно си е променил мнението.

# 1 219
Ами от прочетено май оставах с такова впечатление, че като е на 15г. непременно като види цица трябва да се сети за кърма и да му потекат лигите. Е, това според мен граничи с Едипов комлекс бая силно развит.
Ако това не дай Боже се случи веднага ще го водя на психолог. Щото не е нормално. по-нормално е според мен да му светнат очите в друга насока.

# 1 220

Аз гледам на кърменето така - човешките деца се кърмят.

Всички бозайници кърмят децата си, не само човеците.
Апропо само човешката кърма ли активира гена на интелигентността, развива ума и прочие?
Ами, предполагам, човешкото мляко за човеците, лъвското за лъвчетата. Все пак, дори и като състав да погледнеш млякото, то е различно при различните видове. Човешкото е по-богато на мазнини, които развиват мозъка, а кравето на протеини, които водят до бърз растеж. Така да се каже, фино настроено е спрямо нуждите на реципиента Simple Smile.

# 1 221
Ако давам човешка кърма на теле, ще поумнее ли?  newsm78

# 1 222
Т.е. идеалната природа е създала човешката кърма така че те да са умни, а съставът на тази на животните го е оставил по-беден за да са по-глупави.  Flutter И въобще умът и интелектът се развивал с храна казвате?  Mr. Green
Извинявам се за саркастичните имотикони, но всичко това взе да минава границата на комичното.

Ако давам човешка кърма на теле, ще поумнее ли?  newsm78

hahaha

# 1 223
  • София
Някой дейности за един са приятни,за друг не.Много ли е сложно да се разбере.И не за кърмене конкретно,а за всичко. Laughing

# 1 224
Няма лошо да не са ти приятни, но кърменето едно от неприятните неща, които е странно да пращаш в тоалетна, под одеяло и т.н. Неприятни са ти и толкова, продължаваш нататък.

# 1 225
Аз лично съм на мнение, че няма здрава жена, която да няма кърма.Не съм специалист, може да има и там някакви изследвания  Laughing
Просто трябва да се правят правилните неща, защото понякога не идва като просветление и някой ангел а насочи гърдата ти в устата на бебето  Laughing  А и в нашите болници рядко помагат. Да не говорим, че повечето педиатри дават съвети водещи до отбиване.

Тези, които имат, са на това мнение. Но иначе не е толкова просто.

# 1 226
Спомняте ли си, че едно време в училище ни изтъкваха, че Георги Димитров бил сучел да 5годишен, покрай тази тема се сетих.
ЕГА ТИ СОДОМИЯТА - АКО ИЗОБЩО Е БИЛО ВЯРНО.

# 1 227
Аз лично съм на мнение, че няма здрава жена, която да няма кърма.Не съм специалист, може да има и там някакви изследвания  Laughing
Просто трябва да се правят правилните неща, защото понякога не идва като просветление и някой ангел а насочи гърдата ти в устата на бебето  Laughing  А и в нашите болници рядко помагат. Да не говорим, че повечето педиатри дават съвети водещи до отбиване.

Тези, които имат, са на това мнение. Но иначе не е толкова просто.
Да, ако не беше информацията в този форум и помагащите, едва ли щях да кърмя толкова дълго. Прекалено много погрешна и противоречива информация от мед. лица и от познати.

# 1 228
Т.е. идеалната природа е създала човешката кърма така че те да са умни, а съставът на тази на животните го е оставил по-беден за да са по-глупави.  Flutter И въобще умът и интелектът се развивал с храна казвате?  Mr. Green
Извинявам се за саркастичните имотикони, но всичко това взе да минава границата на комичното.

И кое точно е комичното? Че човекът е съществото с най-развит мозък и кърмата на жената е достатъчно наситена с омега 3 мастни киселини, именно за да може да спомогне за правилното развитие на този важен за човека орган? Или може би комично е, че мозъкът и житейските нужди на кравата са различни от тези на човека?

"Ценните Омега  3 мастни киселини (DHA и EPA) се съдържат само в рибеното масло и майчиното мляко - кърмата."

"Нови научни изследвания доказват, че Омега 3 играят важна роля за формирането на сиво вещество в мозъка, особено в зоните, отговарящи за емоциите. Доказано е, че хората, консумиращи Омега 3 се радват, както на добра памет и концентрация, така и на добър тонус и настроение."

От http://www.walmark.eu/bg/Pages/do-you-know.aspx?da_id=152

Без паника, слагат омега 3 мастни киселини и в АМ. Колко се усвоява от кърмата и от АМ нямам под ръка изследвания, но то изследванията нали и без това нищо не означават...

Та така за кравите - комично, та комично.

# 1 229
Последно, аз лично не съм кърмена изобщо..........
Е, аз пък съм кърмена.   Laughing
И понеже вярваш на Харвад, Оксфорд или който там е правил нАучните изследвания, предполагам можеш да прецениш коя е по-умната.    Mr. Green

Цитат
Е, айде сега, няма. На прима виста се сещам за три възможни обяснения, сигурно има още поне 10.

1. Химичният състава на кърмата може да е по-благоприятна храна за развиващия се мозък
2. Близкият контакт с майката, докосването кожа в кожа, по-честото гушкане може да имат благотворен ефект върху развитието на бебешкия мозък. (Има доста изследвания в тази посока.)
3. Самите кърмещи може да са по-интелигентни или да си избират по-интелигентни партньори поради някакви причини - примерно социални. От там - по-умни бебета.

Не казвам, че е така, но всяко от тези е доста достоверно обяснение - ако, разбира се, има какво да се обяснява.
По т.2:Как заключи, че кърменото бебе е по-гушкано от некърменото?   Thinking
МАйка, която не кърми, може в пъти повече да си гушка, люшка и разнася детето...
По т.3:Как заключи, че кърмещата майка е по-интелигентна?По твоята логика циганките са най-интелигентните хора на Земята, направо гении....     Laughing  

Общи условия

Активация на акаунт