Отново за кърменето на обществени места

• 78 441
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 635
  • Някъде там...
Децата ми бяха на поискване. Тоест можеха да огладнеят и след 20 минути, и след 4 часа. Отделно, че не пиеха вода до след годинка, което също налага кърмене. Така че няма гаранция къде ще ти се наложи да храниш детето.  Peace

Хайде сега, кърмила съм близнаци, намирала съм време и за готвене, и за чистене. Кърменето отнема много време само при новородени, после е въпрос на 5 минути.

# 1 636
  • Някъде там...
Онлайн магазини - от чужбина бол. Научих се да пазарувам така, докато децата ми бяха бебета. Wink
И все пак може да ти се наложи и на мол да идеш. Никой не казва, че трябва да е ежедневие, но поне веднъж-дваж месечно ми се е случвало.

Където и да се намира кърмещата, кърменето все е съкровен момент на общуване между майката и детето. То все така те гледа влюбено в очите.

# 1 637
Ама, некадърие, това е, некадърно съм, неграмотно, тва е. И детето ми тъпо. Whistling .
Ми тъпо ще е кат не е кърмено в Мола поне до малките матури.

# 1 638
Ама, некадърие, това е, некадърно съм, неграмотно, тва е. И детето ми тъпо. Whistling .
Ми тъпо ще е кат не е кърмено поне до малките матури.
Ами, даже до 25г. , после да го  поеме жена му най-добре.

# 1 639
  • София
Притеснителното за мен при агресивните кърмачки е, че понеже са убедени, че кърменето е върхът на майчинството, най-доброто за детето и някакво геройство, някак неглижират други важни аспекти, както някой по-горе отбеляза.
Скрит текст:
И на мен ми се е случвало в шумен ресторант след 10 вечерта, при изнервено ревящо бебе, което просто иска на спокойно и тихо, майката да разголи гръд срещу мен и да му бута в устатa зърното, а то се дърпа, но тя си продължава интересния разговор. Нямам проблем с кърменето, имам проблем с подобни несъобразителни (и за околните, и за бебето) дивотии.

Колкото до мола - на мен лично ми прилошава и много се уморявам в молове, ако трябва да остана там повече от час, заради липсата на свеж въздух, изкуственото осветление, шумовете. Не знам с кой акъл са седнали да защитават правото си да кърмят в мола... Мисля, че в парка никой не би се впечатлил.

Излиза, че не спокойствието на бебето е най-важното, понеже за него никак не е добре да стои повече от час в мола и да огладнее, а спокойствието на кърмачките. Просто да спрат да ми навират какви са майки героини, ако може.

Това за храненето през 15 минути са пълни глупости. Да, може да е при поискване, но обикновенно бебета бързо сами си създават някакъв предвидим режим. Ако е през 15 минути, значи те ползват като биберон, което не обществено приемливо. Или гладува и трябва да се направи нещо. При всички положения не е здравословно.

И последно - много ме дразнят изказванията как всяка жена можела да кърми и как некърмените бебета са по-глупави и т.н. Ми като искате съобразяване, хайде и вие да проявите малко уважение към некърмещите жени, без значение по каква причина, а не да им обяснявате, че са неуки, мързеливи, а децата им нек'ви недоразвити, а?

Има такъв момент, да. В този форум преди време една как ме нападна, защото съм избрала да не кърмя: "Как можело така, не съм ли мислела за детето си, не съм ли го обичала..." Такива глупости, такива малоумия изтърси, че останах зяпнала. А тези намеци, че некърмените бебета можело да не бъдат толкова интелигентни като кърмените...  Да говориш по този начин по адрес на бебета и деца...  Stop

# 1 640
Където и да се намира кърмещата, кърменето все е съкровен момент на общуване между майката и детето. То все така те гледа влюбено в очите.

Ама други си е и много други хора да те гледат.

# 1 641
Онлайн магазини - от чужбина бол. Научих се да пазарувам така, докато децата ми бяха бебета. Wink
И все пак може да ти се наложи и на мол да идеш. Никой не казва, че трябва да е ежедневие, но поне веднъж-дваж месечно ми се е случвало.

Дамата, заради която кърменето стана световен проблем е заявила, че често кърми в мола. Тук говорим за системност, не за наложи ми се.

И да никой не отрича, че кърменето е съкровен момент между майката и детето. Именно заради това е такъв. Защото е само и единствено между тях и не участват още n на брой хора в него. В случая, майката прави неволно или волно всички ни участници в кърменето.

# 1 642

А най-гот е по телевизията, гледаща укорително към останалите дет са имали наглостта да не се умилят.

# 1 643

А най-гот е по телевизията, гледаща укорително към останалите дет са имали наглостта да не се умилят.

Joy  Joy  Joy смея се с глас

# 1 644
  • Вестерос
Няма по-мила и приятна гледка според мен от кърмеща майка детенцето си. Но с уточнението да не е натрапващо . Подходяща дреха, преметнат шал осигуряващ комфорт за бебето.
Кърменето е свързано с ограничено време за разходка както за бебето така и за майката.

+1

За мен си е нормално това, даже няма и да ме впечатли.

Но ме впечатлява как в ресторант, в заведение за хранене в мола
(сладкарница) масово се сменят памперси от бащи, майки, каки, батковци, при положение, че точно в моловете има в женските тоалетни, място удобно да му смениш памперса.

# 1 645
  • Някъде там...
На толкоз злоба не се бях натъквала отдавна... Спирам дотук, мисля, че е под нивото ми да продължавам при това отношение. Някои хора се опитват да водят интелегентен спор, други обаче са го обърнали на махленска седянка с елементи на клюкарене.  ooooh!

Бъдете по-толерантни, мили дами!  Peace

# 1 646
Обществените кърмачки след като си признаха, че не става въпрос за бебетата, а за тяхното лично удобство, сега дали ще си признаят и за тайничкия кеф от вида на възбудени тийнове и изчервени чичковци наоколо из мола?

# 1 647

Бъдете по-толерантни, мили дами!  Peace
Да, бъдете! А сега да призовем милите кърмещи дами да проявят същата толерантност, която очакват.

# 1 648
Обществените кърмачки след като си признаха, че не става въпрос за бебетата, а за тяхното лично удобство, сега дали ще си признаят и за тайничкия кеф от вида на възбудени тийнове и изчервени чичковци наоколо из мола?

А именно, за това говоря  Peace

# 1 649

Та кое тогава те възмущава всъщност?
Масовото бозаене у Мола и налудничавия блясък в очите на фанатизирани еко-кърмо-активистки.
Направо ме е страх да не ме хлопнат с нещо и ги избикалям отдалеч.

Т.е. 100% от кърмачките са фанатизирани и налудничави? Мисля, че поне леко несериозно звучи подобна теза. Да не кажа фанатизирано.
Казвам кое ме възмущава. Вземи пак прочети. Кратки са ми изреченията.
Аз също бях кърмачка два пъти. Не съм се възмутила от себе си. Кърмех си тихо и кротко и никой не ме е гонил от никъде.
Ти не беше ли мъж?!?

Нещо сериозно съм се заблудила. Ми така ми звучиш понякога

Общи условия

Активация на акаунт