Отново за кърменето на обществени места

• 78 142
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 740
  • Варна
Кафе с мед, това се наричат "дългокърмещи" майки. И аз не знаех за явлението, докато не посетих кърмаческия подфорум преди ден-два с познавателна цел.

Не знам как се наричат, но това за мен е истинска перверзия. И със сигурност не е продиктувано от нуждите на детето.

Тъкмо търсех точната дума.

Като майка,  кърмела и двете си деца в къщи, без да се налага да го правя навън, имам въпрос.
Преди всяко кърмене редно е гърдите да се измият хубаво. Къде го правят? Направо на чешмичка в парка или МОЛА? Или кърмят направо така, натюрел, особено лято, леко изпотена и със засъхнала кърма на зърното? Или това са супер майки със стерилни гърди - не се потят и кърмата не им изтича?

Оооо това се обсъди преди 50-тина страници.Вече не било полезно да се мие,кърмата имала антибактериално свойство...

# 1 741
  • град-държава
Бабите и прабабите ни са били повечето неуки, необразовани хорица,

Говори за твоите, защото моята е имала дойка и прислуга до идването на едно определено време.

# 1 742
Бабите и прабабите ни са били повечето неуки, необразовани хорица,  но сега има информация, не само за това какво съдържа кърмата, но и много друга, какво значи да си кърмят докогато искат, ми те може и на 15 да не искат да го отбият, да чувстват някаква по-особена връзка и детето да има нужда.

Тази дали е у ред, пак да питам?

http://vbox7.com/play:310f9504

Извратена работа! Sick Shocked Close

# 1 743
  • София - Рим и обратно

Преди всяко кърмене редно е гърдите да се измият хубаво. Къде го правят? Направо на чешмичка в парка или МОЛА? Или кърмят направо така, натюрел, особено лято, леко изпотена и със засъхнала кърма на зърното? Или това са супер майки със стерилни гърди - не се потят и кърмата не им изтича?
Вече го обсъдихме - най-новите технологии в кърменето не предполагали миене Sick. Кърмата била бактерицидна. За миризмата на вкиснато обаче....не разбрах.

# 1 744

Говори за твоите, защото моята е имала дойка и прислуга до идването на едно определено време.

Написала съм "повечето", не "всички", да го болдна ли или ще успееш са го възприемеш от втори път?

# 1 745
Кафе с мед, това се наричат "дългокърмещи" майки. И аз не знаех за явлението, докато не посетих кърмаческия подфорум преди ден-два с познавателна цел.

Не знам как се наричат, но това за мен е истинска перверзия. И със сигурност не е продиктувано от нуждите на детето.

Тъкмо търсех точната дума.

Като майка,  кърмела и двете си деца в къщи, без да се налага да го правя навън, имам въпрос.
Има много информация по темата за имунитета, ако наистина те интересува можеш да я намериш. Аз няма да отговарям, за да не ми се налага да чета петнайсет страници съчинения, които съм сигурна, че ще последват.

# 1 746
Нали вече обсъдихме и миризмата. Миризмата на тоалетна ги бърка кърмещите, но не им пука на какво им мирише на децата им, като лапнат вкисналата цица. Важното е на майката да и е гот, не на детето. Такава е тенденцията в момента.

# 1 747
Преди много години бяхме в болница с детето, то беше близо 2-годишно, с вирусна пневмония. В същото отделение имаше 2-3 циганки,  кърмачки с 3 и 4-годишни деца. Е, аз нямаше да разбера, че са кърмачки, докато не чух лют скандал, че не им донесли храна, тя им се полагала, че кърмят. Обаче на децата също им се полага болнична храна, то е  ясно, не са бебета. Имаше и кърмачка с 20-дневно бебе, и то с  пневмония. Всичките до една пушеха повече от мене, но те са циганки, все пак. Sunglasses
И преди н-брой страници подметнах, че циганите са най-интелигентни, тях често ги кърмят до тийнейджърска възраст, после кърмачето става родител, и така.

# 1 748
  • град-държава

Написала съм "повечето", не "всички", да го болдна ли или ще успееш са го възприемеш от втори път?
За втори е за предпочитане от педесети, както е видно от темата.

# 1 749
  • София - Рим и обратно
И какво за имунитета? Моите лични наблюдения с близки приятелки и познати с кърмени бебета - алергии и боледувания, точно колкото и при некърмените. Да не кажа, че са дори по-болнави.
Да, до 6 месеца действително антителата в майчиното мляко помагат на бебето да не се заразява вируси и бацили. Но в дългосрочен план....просто няма такова нещо.

# 1 750
Ами, кърмене на 8годишно определено не е нормално. Не знам защо обаче минавате от едната крайност в другата. Говорехме за кърмене до 3 години макс и то обикновено е сутрин и вечер само, а не през деня по площадките и моловете.

Да де, ама кой ще определи възрастовата граница, колко годишни е нормално да се кърмят в мола и над каква възраст да го правят тайничко вкъщи? Защото то целият зор е не дали да кърмят по принцип, а дали да го правят недискретно на обществено място.
Как ще позволиш на едните и забраниш на другите?

# 1 751
И какво за имунитета? Моите лични наблюдения с близки приятелки и познати с кърмени бебета - алергии и боледувания, точно колкото и при некърмените. Да не кажа, че са дори по-болнави.
Да, до 6 месеца действително антителата в майчиното мляко помагат на бебето да не се заразява вируси и бацили. Но в дългосрочен план....просто няма такова нещо.
Не за този вид имунитет.

# 1 752
Не за този вид имунитет.

А кой?

# 1 753

Има много информация по темата за имунитета, ако наистина те интересува можеш да я намериш. Аз няма да отговарям, за да не ми се налага да чета петнайсет страници съчинения, които съм сигурна, че ще последват.

Може  и да спомага донякъде, но не много и не за дежурните вируси и настинки.
И аз съм изключително кърмена 1 год, и децата ми- едното 6 мес, другото- 9мес.
И аз и децата ми сме мноого болнави, от съвсем малки.

# 1 754
Сега разбрах, че трябва да се оправдая, ако реша да дам на детето си сок или пюре, когато аз реша... А кърмачката, която се тъпче с макдоналдс и пуши, все е героиня с перфектна грижа за детето, нали? Laughing
Оправдай се веднага защо си даваш кафе с мед

Общи условия

Активация на акаунт