Отново за кърменето на обществени места

• 78 038
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 830
Не зная за какви считате децата, но повечето са напълно наясто с кърменето именно от тази възраст, дори и по-малки, и то случило се по напълно естествен път.
В подготвителен клас нямах дете, което да не знае що е то бозайник и как точно храни децата си. Някои дори и ясно назоваха термини от типа на "млечни жлези".

# 1 831
Не зная за какви считате децата, но повечето са напълно наясто с кърменето именно от тази възраст, дори и по-малки, и то случило се по напълно естествен път.
В подготвителен клас нямах дете, което да не знае що е то бозайник и как точно храни децата си. Някои дори и ясно назоваха термини от типа на "млечни жлези".
ПА то некои на 3-4г. още ги кърмят, те най-добре знаят.

# 1 832
Абе децата може да са наясно с всички кърмачески тънкости, но не ми е приемливо момиченце в детска градина да си вдигне блузата и да кърми кукла ......

# 1 833
Кърмачета на тази възраст не съм имала за ученици. Това са изключения, и като подминен заяждането, наречено ирония, оказва се, децата са били свидетели на кърмене, чули са, гледали са, казано им е, как се хранят бебетата. Или поне някои.
Показателно е това, че начинът на хранене чрез кърмене, някак се счита за .... срамен, за трудносмилаем от децата, приравнен към естественото раждане, секса и др. работи за големи.

# 1 834
Абе децата може да са наясно с всички кърмачески тънкости, но не ми е приемливо момиченце в детска градина да си вдигне блузата и да кърми кукла ......

Това не искам да го представям   Rolling Eyes.

# 1 835
Има ли още някой притеснен, че тригодишното момиченце си кърмило куклите, или аз не съм у ред?  newsm78

Аз. И се чудя, като ходи в детската градина и си кърми куклите, как ще реагират момченцата. Или то им е обяснено вече.

Аз не съм притеснена, защото нямам тригодишно момиченце, но ми изглежда точно толкова откачено, колкото и жената, кърмеща 8-годишното дете, доста по-едро от почти 13-годишния ми/некърмен/ син. Не знам само дали грешката в чипа е в майката на 8-годишното, или в детето, или и при двете.

Един коментар обаче на майка на кърмолче ме остави без думи, цитирам:

'.... Докато по-възрастните дами правят забележки - може би от яд или

защото не са имали тази смелост навремето

коментира Александра.'
от тук:

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/da_karmish_na_inat-278847.html

Ама как не ми беше дошло на ума, че ме е яд или не съм имала смелост да се съблека до кръста в мола  newsm78/нали така правели в Германия, но то там вече е ясно, че перкат здраво и яко, не само по парковете и моловете/.

Гледах репортажа по тв7 , обедната емисия, едната кърмолка демонстративно се беше разголила. После се понаметна с нещо.
Като се замисля - тази акция си беше чисто на далавера за моловете. Три таргета направо бяха включени в играта, майките/някъде се писа, че били основни потребители на молски стоки и услуги/, кърмолчетата, то трябва да си закърмен с тази молска култура и отрано да свикват, че това е точното място  и любопитните зяпачи на дамски прелести/които не липсваха и в репортажите Wink/.

# 1 836
  • София
Относно миенето на гърдите при новородено бебето се прави преди всяко кърмене. Като е по-голямо след 6тия месец например, не мисля, че е нужно. Бебета започват да ядат и друга храна, някои започват да лазят, да лапат играчки. Нищо няма да му стане ако майката не се е измила преди това. А и нали уж не сме в Средновековието. Предполага се, че жените се позамиват под душа вечер  Mr. Green

Малко за потта :
"По физиологичен състав тя прилича на урината, съдържа същите компоненти.
Съществената разлика е в концентрацията на компонентите, които в потта са 10 пъти по-малко, отколкото в урината. "
Ако това е вярно, благодаря за имунитета  Mr. Green.

Ми то урината е антисептик, та... полезно, един вид, естествена защита получава направо...  Mr. Green

Иначе сериозно, в потта уреа няма от къде да се вземе.

# 1 837
# 1 838
  • София
Бонго, може да се кандидатираш за дегустатор! Mr. Green По БДС. Mr. Green

Да! Трябва си! И за по-сигурно, дегустацията - направо от кранчето...

# 1 839
Кати, не знам откъде се взима, но явно има, в минимални количества:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12817713

Не че има значение за дискусията.  Laughing

# 1 840
Като малко момиче, доста преди да тръгна на училище, и аз знаех откъде идва млякото, но не ми е хрумвало да си кърмя куклите. И съм сигурна, че ако го бях направила, щяха да ми обяснят, че това ще правя, когато порасна, но още не му е дошло времето. Щяха да ме спрат.

Противното - поощряването на кърменето на кукли - намирам за притеснително, наравно с налудничавия блясък в очите на някои дами от снимките от днешния протест.

# 1 841
Вие, ние, те сме различни обаче. Така както има родители, които не се притесняват да ходят голи пред отдавна порасналите си деца, или да виждат тях голи, има и родители, за които най-естественото нещо на света е кърменето. Дори не е поза, като ми демострация. Проста са си такива- раждат със съпруга ми между облещата си вагина, кърмят пред свекър си, цедят се пред колегата на мъжа си, с кърма забъркват кремове, а със залежалата правят сапуни ....

# 1 842
  • София
Има ли още някой притеснен, че тригодишното момиченце си кърмило куклите, или аз не съм у ред?  newsm78

Да. Меко казано. Много, много меко казано е "притеснително".

# 1 843
  • София
Вие, ние, те сме различни обаче. Така както има родители, които не се притесняват да ходят голи пред отдавна порасналите си деца, или да виждат тях голи, има и родители, за които най-естественото нещо на света е кърменето. Дори не е поза, като ми демострация. Проста са си такива- раждат със съпруга ми между облещата си вагина, кърмят пред свекър си, цедят се пред колегата на мъжа си, с кърма забъркват кремове, а със залежалата правят сапуни ....
Ох, не шЪ умрЪ... Joy Joy hahaha

# 1 844
....  на дамски прелести/които не липсваха и в репортажите Wink/.
нали не се майтапиш  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт