Отново за кърменето на обществени места

• 77 865
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 950
  • София - Рим и обратно

Аз пък оставам с впечатление, че някои кърмачки много държат  да си покажат циците.
Е кога иначе да си ги покажат? При това с толкова достоен претекст.

# 1 951
Тези надъхани жени обикновено са същите, които кърмят в тандем/ май така се казваше/, кърмят до 2-3 год, кърмят навсякъде, коментират осъдително майките, хранещи с АМ, фанатизират се на тема био, еко , примерно пелени за многократна употреба, отричат ваксините ...все крайни действия.

После продължават с домашно обучение на гениалните отрочета, за да не ги смесват с простолюдието.

# 1 952
  • В Космоса
Тези надъхани жени обикновено са същите, които кърмят в тандем/ май така се казваше/, кърмят до 2-3 год, кърмят навсякъде, коментират осъдително майките, хранещи с АМ, фанатизират се на тема био, еко , примерно пелени за многократна употреба, отричат ваксините ...все крайни действия.

Аз познавам такива 2. Едната беше супер пич, кво ѝ стана като роди... Изтрещя тотално. Другата си беше така като се запознахме. Единствено не съм ги чувала да осъждат директно мен или някой друг за неговите методи, предпочитания и разбирания, но дори и да не го правят, като че ли струи от тях един такъв заряд краен, натрапчив... Може би защото не сме им свикнали още, болшинството. Сигурно в бъдеще няма да бъдат така крещящи с идеите си, а напълно приемани. И може би затова се борят някои от тях. Thinking

# 1 953

После продължават с домашно обучение на гениалните отрочета, за да не ги смесват с простолюдието.
Да, после продължават с веганство и йога, една такава ми изхвърли пилето!!!. пазаруват само биоланд продукти и носят само ленени, бамбукови и ненамси какви други био-дрехи, не носят грим и работят най-вече над себе си. наистина са си конкретна субкултура. Също така ми се е случвало да ми се карат, че подарявам нещо момичешко на момиченце, или момчешко на момченце, защото точно тези се борят усилено да се разбият джендър предрасъдъците и стереотипите. Да и непременно домашно обучение Simple Smile)

# 1 954
Само от твоята гледна точка, jp, те имат проблеми със себе си, защото ти смяташ, че ги превъзхождаш с нещо.

Бях в кърмаческия подфорум, видях как се говори за некърмещи майки. Те не били положили усилия, те не направили най-доброто за детето. Как ние можем, а те не могат. И т.н.

Ето, отново емоционална и ирационална реакция. Аз съм кърмила сравнително малко. Спрях по собствено желание, защото исках да се върна пълноценно на работа. Обаче го обмислих добре и гледах да се справя с всякакво чувство за вина. За да не реагирам в такива ситуации като ужилена и да възприемам всяко реплика или гледка все едно някой ми натяква, че не съм добра майка и подобни.

Вярвам в медицината, ползата от ваксините и двете ми деца са родени секцио. Това за да не си измисляме някакви образи.

И отново да кажа, че не сте по-добри от фанатизираните кърмачки с резките си мнения къде чуждите деца имали място и къде не. Направо е комично да се оплаквате как ви порицавали и ви натяквали и в следващото изречение да вадите торбата със собствените си изисквания към чуждите деца.

# 1 955
Точно на тази снимка кърменето изглежда противно....много ясно, че ще възмутят хората, ако е кърмила по този начин извън дома си.

Сигурно се харесва, иначе защо би се показвала така?   Като че ли казва - Все ми е тая как изглеждам, важното ми е бебето да яде Grinning

Надявам се, че вече грандиозния проблем е разрешен и никой да не е затруднен да кърми където си иска.

# 1 956
  • София - Рим и обратно

Да, после продължават с веганство и йога, една такава ми изхвърли пилето!!!. пазаруват само биоланд продукти и носят само ленени, бамбукови и ненамси какви други био-дрехи, не носят грим и работят най-вече над себе си. наистина са си конкретна субкултура. Също така ми се е случвало да ми се карат, че подарявам нещо момичешко на момиченце, или момчешко на момченце, защото точно тези се борят усилено да се разбият джендър предрасъдъците и стереотипите. Да и непременно домашно обучение Simple Smile)
Ох, мани, те тия наистина са много опасни. Една такава е дъщеря на моя колежка, всеки ден слушам за нея, жалва ми се жената. Не дава на децата си (малки, 3 на брой) да ядат месо ooooh!.

# 1 957
Относно скорошните протести на кърмачките в Парадайс Мол. Аз не съм против разцицорването, дори много уважавам хората, които изразяват общественото си мнение и протестират срещу нещо лошо, пък било то неравенство, несправедливост, корумпирани политици или каквото и да е. На плажа на морето има много повече голи цици, така че няма какво да обръщаме внимание на тези в мола или в центъра на града и да се възмущаваме. На който не му харесва да не зяпа. Обаче смятам, че има много по-важни неща на дневен ред, против които да се протестира. Ето например София е на пето място в света по замърсяване от фини прахови частици
http://www.bgdnes.bg/Article.asp?Id=4608736
Дори столици, които са в десетки пъти по-големи и с повече население, са по-чисти. София е най-замърсения европейски град. Аз смятам, че е по-важно да се организираме на "зелени" протести, които наистина засягат бъдещето и здравето на децата ни. Против изсичането на горите в България, за редовно промиване на улиците, за задължителни филтри на автомобилите, за забрана на старите коли, за подобряване на градския транспорт (тогава ще намалее нуждата от кола за много хора), за повече зелена енергия (въпреки, че е по-скъпа). Протест може да се направи и против употребата на нездравословни химикали, Е-та, синтетични консерванти и оцветители, голямото количество сол в хранителните продукти, по някакъв начин да затегнат законите и контрола на качеството на храните, да намалят данъците на био-храните, да вдигнат данъците на вредните храни или направо да ги забранят, евентуално да бойкотираме няколко от най-вредните производители на такива храни. Такива каузи според мен имат по-голямо значение за нашите деца от въпросния протест в Парадайс Мол. Голяма работа като ни поканят да се преместим в стаята за кърмене. Да, обидно е за някои, но не е толкова жизнено значимо според мен. По-обидно е да ни карат да дишаме мръсен въздух и да ядем боклуци. Или да работим при мизерни условия на труд. Защо не се протестира толкова яростно срещу тези неща?  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 15:41 от Анонимен

# 1 958
  • sofia
Скрит текст:
Точно на тази снимка кърменето изглежда противно....много ясно, че ще възмутят хората, ако е кърмила по този начин извън дома си.

Сигурно се харесва, иначе защо би се показвала така?   Като че ли казва - Все ми е тая как изглеждам, важното ми е бебето да яде Grinning

Надявам се, че вече грандиозния проблем е разрешен и никой да не е затруднен да кърми където си иска.
То е трудно човек да се погледна отстрани. Не, че е задължително, ама щом си "отворен", трябва да си отворен и за чуждото мнение.
Аз, лично съм кърмила, където си искам и никога не е било проблем. И пред доста хора се е случвало. Повечето изобщо не разбраха какво правя. Явно е много трудно да осъзнаеш, че проблемът не е в мястото, а в начина.

# 1 959
Голямо префантосване голямо чудо с това кърмене чак не мога да повярвам Rolling Eyes Преди 2 седмици убиха човек в мола, всичко го подминаха едва ли не с лека ръка и хайде сега да бистрим циците на кърмачките и кво правели те - щото т'ва е наай-големия проблем в момента #2gunfire
В молове не ходя, така че не мога да говоря за тях, но съм виждала кърмачки по градинки, кафета, паркове, фестивали и т.н. и до сега никога, ама никога не ми е правело впечатление....Сега благодарение на тея демонстрации и глупости 100% ще започна да ги гледам и да се вторачвам завили ли са се или са изкарали цица. Тоя целия цирк дето го разиграха тея женуря е само и само за внимание и съм убедена, че са наистина от новото "био" поколение изтрещели. Нямам нищо против природосъобразния и здравословен начин на живот напротив, само че напоследък засичам хора, които приличат на сектанти в това отношение #Crazy Децата месо да не ядат, вода да не пият, да сучат до 5 годишни, да не се срамуват от голотата си.... Хипитата са готин феномен като цяло ама айде няма нужда отново!

# 1 960
  • София
Зависи какво разбирате под голям бюст.Аз съм около 50 кг.,за моята структура не ми е много малък бюста,но пък чашката ми не е Д .
Е точно 50 кила и с Д чашка съм.

Анонимен, добър пост.

# 1 961
... Защо не се протестира толкова яростно срещу тези неща?  Rolling Eyes

Наистина ли не разбираш? Защото това е система - да се отклонява внимание от съществени неща.

# 1 962
Анонимен, съгласна съм с всичко, което си написал. Ако организираш протест по която и да е от тези точки, ще те подкрепя.
След като дадена кауза ви се вижда съществена, протестирайте.

Това не значи, че дамата от мола няма право да съди който счита, че е нарушил правата или пък други майки да нямат право да протестират, защото също са против това.
Единият протест, не изключва другия. Напротив, хубаво е да се създава навик да си търсим правата. Може пък на н-тия път да не се стори чак толкова страшно това начинание на съфорумката.

# 1 963
  • Варна
Зависи какво разбирате под голям бюст.Аз съм около 50 кг.,за моята структура не ми е много малък бюста,но пък чашката ми не е Д .

Шапка свалям  Simple Smile

# 1 964

Анонимен, добър пост.

Или си грешка на природата или са ти правени циците  Joy

Общи условия

Активация на акаунт