Отново за кърменето на обществени места

• 78 005
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 2 010
Тези надъхани жени обикновено са същите, които кърмят в тандем/ май така се казваше/, кърмят до 2-3 год, кърмят навсякъде, коментират осъдително майките, хранещи с АМ, фанатизират се на тема био, еко , примерно пелени за многократна употреба, отричат ваксините ...все крайни действия.

Ох мани...имам такава приятелка.На моменти ми е идвало да и плесна един зад врата,толкова дразни.И как всичките са убедени,че са прави?!?!А и гледа на другите все едно са малоумни.Всичко,което си изброила тя го практикува.Децата и са от тези,на които не им се прави забележки за нищо,и са меко казани нетърпими.Пие около 25вида добавки(био,еко и тн) и едното дете също ...и са все болни.Като я питам при това кърмене до пубертета едва ли не,и целия био-еко материал,който поемат,защо са все болни.......отговор няма!!!Или най- много да ми каже,че се заяждам!!!!!!!!!!

# 2 011
Абе нито малките са удобни, нито големите Laughing Ако искате слагайте снимки, ще обсъждаме Mr. Green

# 2 012
  • Пазете Гор
Малките са по-удобни. Не ти се протриват дънките отпред на чатала и изобщо си е по-свободно.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 22:47 от Куркума

# 2 013
Паренхимът най-общо казано означава общото наименование на всички части на един вътрешен орган, функциониращи в съвкупност. На всички части части. Имай ти гърди като бъчонки и неразвити или малко на брой млечни жлези, пък се надай паренхимът ти да работи за производството на мляко.

Куркума, http://lamqta.com/ot-jivota/tipove-jenski-gardi

Ами ако не е права гинеколожката, значи толкова си знае. Да не се окаже, че си имала същата обаче. В момента е някаква шефка  в здравната каса даже. Като гледам на какъв хал е касата... Обаче важното е, че тук всяка мамка си разбира от всичко, колкото и други специалисти да твърдят различно и колкото и да са учили или недоучили Laughing

# 2 014
Напротив има, разбира се, леко по-различна. На жени с малки, средни или нормални гърди им е в пъти по-лесно и удобно да кърмят от жена, чиято гърда надминава като площ и обем три пъти главата на бебето, а поставе пред нея, направо я затиска.

Говоря за връзката размер - количество кърма, която е обектът на твърденията на акушерката и дискусията между двете потребителки.

Сирена, гърдите са изградени от мастна, жлезиста и съединителна тъкан. Отношение към количеството мляко има жлезистата. Паренхим в случая са млечните каналчета и жлези. Естествено, че количеството зависи от тях. А как се определя техния брой и качество не знам, но не мисля, че е с поглед върху етикета на сутиена.

# 2 015
Малките са си най-удобни. Е, не мога да си ги омотая да ме топлят, ама не висват и мога и без сутиен да си ходя, и пак да изглеждат добре Mr. Green .

# 2 016
Хей, аз ви споделям какво ми заяви специалист гинеколог. Ако ми е подала грешна информация, оплаквайте се на нея.    Освен думата паренхим, в прав текст ми заяви, че големите гърди имали повече мляко. А какво наистина учат в медицинска академия, нямам представа. Може някоя студентка по медицина или лекарка да сподели ако желае, дали се борави само с наука или има и някои стереотипи в нашата медицина. Ако половината лекари твърдят, че големината има връзка, а половината - че няма, няма да се учудя.

Темата малко настрани отива, обаче току-що разбрах че личната лекарка на свекърва ми я посъветвала да отиде на врачка заради здравословен проблем Rolling Eyes #Crazy
Посъветвах я да си избере нов личен лекар.

# 2 017
Не знам дали има връзка големина/лактация, но две приятелки с много малки гърди кърмиха по две години, имаха много кърма. Аз нямах много,  мисля че зависи от хормони основно.

# 2 018
Сирена, гърдите са изградени от мастна, жлезиста и съединителна тъкан. Отношение към количеството мляко има жлезистата. Паренхим в случая са млечните каналчета и жлези. Естествено, че количеството зависи от тях.

Ама ето че и ти потвърждаваш, че гърдите с по-големи жлези имат повече мляко.

# 2 019
  • Пазете Гор
Отдавна не е имало тема за снимки.

# 2 020
  • sofia
Не се карайте. Бонго завижда, че има с един полов орган по-малко.
А тези, дето сте против хранене на бебето, когато и където е гладно, сте с плоски като дъски и сте нямали и капчица кърма. Злоба, нищо повече Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И сьм плоска и кьрма нямах, но не сьм завистлива.

# 2 021
А против ли сте майка да храни бебето си с бутилка в мол-а? Защо едното бебе може да яде изкуствено мляко на пейка в мола, а другото не може да яде истинско мляко на пейка в мола?

Вчера бях в мола. Бебето огладня и го нахраних с бутилка на една пейка. Стори ми се, че една жена ме изгледа доста осъдително. И това ли е неприемливо?

# 2 022
Вчера бях в мола. Бебето огладня и го нахраних с бутилка на една пейка. Стори ми се, че една жена ме изгледа доста осъдително. И това ли е неприемливо?
Не бе, само ти се е сторило. Ей, че мнителен народ!

# 2 023

Ако не си вади цицата, за да си поиграе детето,  аз лично нямам нищо против.

# 2 024
Сирена, гърдите са изградени от мастна, жлезиста и съединителна тъкан. Отношение към количеството мляко има жлезистата. Паренхим в случая са млечните каналчета и жлези. Естествено, че количеството зависи от тях.

Ама ето че и ти потвърждаваш, че гърдите с по-големи жлези имат повече мляко.

Да, но не знам дали големите гърди имат по-големи жлези, повече каналчета, с по-добра проходимост и т.н. Не съм специалист. НО като чета на много места как жени с малък бюст са имали по много кърма, а някои жени с голям - никак, не съм склонна да мисля, че има права зависимост размер на гърда - брой на каналчета и прочие.

Дано Софи не се е отказала да отваря темата, иска ми се да прочета нейното мнение.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 02:06 от hare-y rabbit

Общи условия

Активация на акаунт