Професионални серии за коса - тема 77

• 66 513
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
niditop3, не знам... Много ли ти е тънък косъма?

Линде и аз слагам понякога толкова. То зависи и в какъв момент си. Ако косата ти е по-сухичка в момента нормално да "гълта" много. Обаче ако не усещаш добре продукта въпреки голямото количество, най-вероятно ти идва лек за момента.

Чудна колекция, а аз си мислех че много имам Laughing Simple Smile Simple Smileпредлагам всеки да си снима колекцийката да се ориентираме кой какво няма   и знаейки си косите да помислим какво ни липсва ,което не сме ползвали все още Laughing Grinning  bouquet
Да и вече тотално ще ни помислят за луди  Joy

И айде де идеи вместо запис? След малко мятам темата, че съм я подготвила вече.

# 736
Хидратация, Хидратация, ХИДРАТАЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
Не съм вярвала, че ще ви го кажа, особено толкова скоро, но в момента косата ми е СУПЕР и то след хидратация  Party
Попринцип забелязах, че косата  ми е поизсъхнала малко и викам ОПААА и днес реших да пробвам отново с хидратация, вместо протеинче и изненада - косата ми е жива,жилава с невероятен блясък и пригладена и най-важното - имам обем  #Crazy Когато се изсуших не можах да повярвам.
Това, което използвах днес е Мойсчър Баланс на ФК и след което термозащитата на Напура (Вививан  Heart Eyes) и когато вече изсуших сложих и от кремчето на Алтерна за руси коси (отново благодарение на мила съфорумка  Heart Eyes) и косата ми е каквато и не съм мислила, че може да е след хидратация.
Много съм въодушевена   bouquet Сега по-важните въпроси са кога ще ми клепне косата и дали след второ такова измиване пак ще е така  Joy Ама здраве да е Simple Smile
Относно финишите  Grinning Скрихте ми шапката...
Това, което имам са термото на Митик Ойл, 2 крема за къдрици, олиото на Мароканойл за тънки коси и това на Макадамия и двойния серум Липидиум. Имам и други (благодарение на съфорумки  Hug) : термото на Напура, коприната на Чи, кремчето за руси коси на Алтерна(което смятам да поръчам днес, много ми харесва, особено факта, че дава плътност на косата).

Подкрепям мнението, че всички тук сме луди  Joy Аз лично не знам в кой момент ще ме изгонят от нас с всичката козметика за коса и лице  Joy Joy Heart Eyes Heart Eyes

# 737
  • Стара Загора
Не е от най-тънките, мисля да си я взема  Peace

# 738
Не е от най-тънките, мисля да си я взема  Peace
Понеже има и лайт вариант, който е по-лек, предназначен за фини коси.
Скрит текст:
Но щом не е, мисля че добре ще ти пасне.

Предложения за въпрос вместо запис от мен:

1.От кой продукт/продукти забелязахте видимо засилване на растежа на косата си?

2.Коя е вашата "ударна доза протеин"?

# 739
И  за въпрос " Коя е вашата ударна доза хидратация" Simple Smile

# 740
  • Стара Загора
Благодаря, Фрея   bouquet ще взема нормалната .

# 741
  • София
Протеиновата ми е интересна Simple Smile

Нямам нужда от силен протеин по принцип и тази на Напура (шампоан и балсам) идеално ми пасва като резултат - обем, без да е заплетена. Косата е жизнена и има блясък, все пак си стои суха на пипане. Не мога да си представя да не се ползва някакъв финиш след нея.

При Напура ми прави впечатление, че шампоаните не са особено пенливи и трябва време да свикнеш с това.

# 742
Кератиновия -2 минутен реконструктор на Афоджи как се отразява на боята  ,дали я сваля ?

# 743
  • Велико Търново
Кератиновия -2 минутен реконструктор на Афоджи как се отразява на боята  ,дали я сваля ?
Не я сваля, но аз и не нагрявам косата с него Peace

# 744
Вивиан, letsgo, благодаря ви, че споделихте за боите  Peace

С Кастинга преди години каква разкошотия ми ставаше косата. И беше достатъчна само боята, за да изглежда така. Какъвто и шампоан и маска да използвах, косата ми беше гланцирана лъскава грива.

Miss_Bingley, Митик Ойл шампоан и маска съм си купувала два пъти, значи са ми харесали.
Моята коса също е нормална към суха, гъстичка, не много плътен косъм.
На момента след измиване серията не изглежда утежняваща, не отнема изобщо от обема, да не кажа, че даже ми дава обем. В същото време косата е лъскава, хидратирана. Всъщност не е чак толкова уау, колкото прозвуча от описанието ми, но определено косата ми изглежда добре с тази серия.
Но се омазнява леко по-бързо и последния ден преди миене е в малко по-лош вид, отколкото с други серии.

# 745
Цвети, ето ги моите финиши  Heart Eyes. Мислех, че са много, но като ги гледам на снимка, ми се виждат малко  Joy.

Олеле, отивам в ъгъла да се срамувам, хаха.
Мога ли да те помоля да сравниш олиото на Wella с Mythic Oil и евентуално коприната на CHI (ако е сравнима, че дори не знам какво точно да си представям под тая коприна, сигурно нещо като пяна или мус)?
В ъгъла трябва да ходя аз  Laughing.Уважавам момичета, които имат по 3-4 подходящи за тяхната коса финиши и по някоя отливка от размени  Peace.Надявам се и аз в скоро време да редуцирам бройката.
За свое оправдание, мога да кажа само, че исках да пробвам по-често коментираните в темата, за да си направя извод кое ми е ок, и с кои момичета имаме сходство по действие на продуктите.

Mythic Oil ми е от любимите финиши, но не е базов, а завършващ.Най-голямото му предимство е, че може да се ползва на суха коса.Ако нещо объркам с основните продукти и косата ми е по-разпиляна, довършвам с него, без никакъв риск да утежни или да сплеска.По-подходящ ми е, когато съм "Бохо" стил (чак къдри и спирали не мога да докарам, но да приемем до леко къдравка  Laughing).

Wella Лукс ойл ми е слаб финиш.За нормална, здрава коса предполагам, че ще е ок, но моята не е такава  Tired.
За основен също като Митик не става.Но за изправена (с преса или сешоар) коса е идеален за леко "финално" докосване.Добре е от към блясък, нежен, приятно се разнася и леко изправя (за чупки не ми е ок).

Коприната на CHI също ми е любим финиш.За мен е протеинов, усещам уплътняване.
((Прозрачен силиконов серум, средна гъстота, специфичен аромат, не е крем - това си представяй  Laughing).
Не знам при другите момичета дали е така, но при мен протеиновите финиши могат да засушат или неприятно да удебелят (някак става неподвижна) косата, ако се ползват без топлина (сешоар).
Когато суша със сешоар, уплътняват, но косата и връхчетата остават меки.
Коприната също ми е по-подходяща за изправяне.

Както виждаш съвсем различни са като действие и не са взаимозаменями (поне за мен, друг може да ги усеща по съвсем различен начин)  Peace.

За финал, да благодаря на всички момичета, с които разменям   bouquet, много приятен начин да тествам нови неща.

# 746
  • София
Вчера ходих на подстрижка.
Махнах около 7-8 см дължина и направих леки етажи.
Искам да ви кажа, колко доволна е косата ми от тази промяна. Направо живна.
То като се измих, един обем, една лекота, една жилавост, едно чудо...
Горката явно си е плакала за ножица.

Тъй като от скоро ползвам професионална козметика за коса и до сега не виждах почти никакъв ефект от употребата на посочените продукти, вчера след фризьора за първи път видях някакъв ефект видим от употребата им Simple Smile Така че, за тези, които тепърва започват мога да им препоръчам първо да идат да направят едно по-смело подстригване и тогава да почнат с грижите, защото явно косата ми(а вероятно и вашите) от толкова много употреба на супермаркетни продукти, милата, не може да поеме хубавото.

П.С. Да си побутна питането:
Момичета, на мъжа ми по скалпа някакви ранички са се появили и ми се иска да му купя някакъв професионален шампоан за чувствителен скалп с успокояващ ефект. Да имате нещо напредвид? Simple Smile

# 747
Момичета Simple Smile снощи поръчах поръчах втора опаковка от Ш-н Керастаз Архитект 1-2 много ми харесва Simple Smile) това, което още добавих е на Алтерна Perfect BlowOut, някой дали го е пробвал?

# 748
  • Смолян
Момичета, искам да си взема финиш, който да използвам на вече изсушена коса и да добавя блясък. Някакви предложения?

# 749
Момичета, искам да си взема финиш, който да използвам на вече изсушена коса и да добавя блясък. Някакви предложения?
Зависи какъв ефект търсиш и какво е състоянието на косата ти- Митик ойл, хрома серума на Керастаз, Кристалист...

Общи условия

Активация на акаунт