Сключване на здравна застраховка

• 18 209
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте,интересувам се дали сред вас има такива, които преди да започнат да работят за бебче са сключили здравна застраховка - допълнително здравно. Тъй като аз нямам такава, осигурена от моя работодател, искам да сключа индивидуална, за да може ако дай Боже забременеем да се ползвам от покритието. Ще съм благодарна и ако можете да препоръчате застраховател, който изпитано покрива проследяване на бременност и раждане.

# 1
  • Варна
най-добре говори с техен представител.

# 2
Повечето от застрахователите имат различни продукти на "Допълнително здравно осигуряване"
Но в повечето бременността е изключена,тъй като това е естествено състояние ,а не болест.За да се включи,се свържете със представител на застрахователя,но това ще стане срещу допълнително заплащане.

# 3
Включвам се да следя темата, тъй като и мен ме интересува. Аз проучвах тук-там, но не за проследяване на бременността, а за покриване на едни изследвания. Така или иначе не си направих, защото изискваше време, а трябваше да пускам изследванията. Със сигурност щеше да ми излезе изгодно.
Трябва да разговаряш със застрахователите, защото не всеки поема бременност. Дженерали със сигурност не поемат  Peace

# 4
  • София
Аз имам допълнително здравно осигуряване, в моя случай се поема от работодателя, но предполагам, че същите или подобни условия се предлагат и на частни лица. Застраховката покрива проследяване на бременност и раждане, но до определени суми. Разходи, които надвишават тези суми, не се поемат/възстановяват.

Скрит текст:
Застрахователят е ДЗИ; проблем с поемане на разходи и възстановяване на суми не съм имала, нито знам мой колега да е имал.

# 5
Благодаря за отговорите. Говорих с няколко застрахователи и установих, че годишната премия излиза около 900-1000 лева, ако изобщо го предлагат застраховането с този риск за частни клиенти, а изчаквателният период варира между 3 и 9 месеца. Затова реших, че няма смисъл.

# 6
  • Варна
Дженерали със сигурност не поемат  Peace

И Алианц със сигурност не поемат.

...но предполагам, че същите или подобни условия се предлагат и на частни лица.

Тц...  Naughty
Корпоративните оферти се различават доста от частните. По принцип, не за ДЗИ...

# 7
  • Варна
Днес ходих да проуча една оферта на Уника. Включени са и бременност и раждане, обаче взех общи условия и тепърва ще ги чета внимателно. Съмнява ме, че има уловка, защото ми се видя ниска цената... Ще пиша, когато проуча по-обстойно.

# 8
  • Варна
Днес ходих да проуча една оферта на Уника. Включени са и бременност и раждане, обаче взех общи условия и тепърва ще ги чета внимателно. Съмнява ме, че има уловка, защото ми се видя ниска цената... Ще пиша, когато проуча по-обстойно.

каква е цената?

# 9
  • Варна

каква е цената?

Цената се формира, когато си избереш какви покрития да включва. Ще се запозная подробно тези дни и ще ви пиша всичко.

# 10
Имам застраховка в Уника. Пакетът бременност и раждане включва проследяване на бременност, само ако е закупен пакет извънболнично лечение. Моят е само за болнично лечение и разбрах това, когато се обадих да питам как се поема проследяването на бременността. Казаха ми, че за този пакет ползвам само частта "раждане".

# 11

Именно в Общите условия на Уника е посочен 9 месечен отлагателен период (т.е. в тези девет месеца, ако забременееш няма да ти покриват разходите по бременността и раждането), като за него в офиса им доста преиначено ми представиха нещата. Затова трябва внимателно да се чете и само спрямо написаното да си правиш изводи дали застраховката подхожда на потребностите ти.

# 12
Сега изчетох горните постове и се озадачих леко. Говорите за сериозни суми.
Моята застраховка струва 127 лв./ годишно. Живот и здраве при раждането ще ми платят 500 лв., т.е. ще си "избия инвестицията". Ако междувременно се наложи да се лекувам в болница, ще платят съответното покритие. Тези 900-1000 лв., които коментирате са безбожно много.

Колкото до отлагателния период от 9 месеца - идеята е към момента на сключване на застраховката да не си бременна, т.е. да няма възникнало застрахователно събитие към датата на издаване на полицата.

Конкретно в общите условия пише:
"Приема се, че бременността е настъпила след влизане в сила на застраховката, ако наблюдаващият бременността гинеколог определи, че датата на термина е след края на 9 месеца, считано от датата на първоначалното сключване на застрахованото лице в застраховката..."

# 13
Диамантче, твоята застраховка индивидуална ли или е по групов договор?

# 14
Индивидуална в Уника, пакет Болнично лечение - Комфорт  Peace

Общи условия

Активация на акаунт