Сключване на здравна застраховка

• 18 244
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Много скъпо ми се вижда това. Прекалено даже.

# 31
Застрахователна компания Медико-21 АД. На сайта не знам дали е публикуван този продукт, но там четох условия за възстановяване на разходите и други. Конкретната оферта ми е изпратена по електронна поща.

Ако искате, ще посоча и телефон на брокера за обсъждане. Ще трябва да се свържа първо с тях, обаче. Питах и за отстъпки при групови застраховки - трябва да са поне 10. Пакетите трябва да са еднакви или най - много на две групи /например 5 човека на Лукс, а другите 5 - на Лукс плюс/.
Лукс плюс е това, което обсъждаме.

# 32
  • Варна
Прочетох Общите условия и ми изникнаха доста въпроси. Първо, има условие, което звучи долу-горе така: "Ако надхвърлите квотата на щетимост със 150%, Застрахователя може да увеличи цената или да прекрати застраховката." Сега уточнявам какво имат предвид под "квота на щетимост". В автомобилното застраховане това са брой щети за една година. В животозастраховането не бях го срещала до сега. Обаче ако имат предвид това, важно е каква е тази максимално допустима бройка, защото само при една тежка и рискова бременност може да се наложи доста пъти да завеждаш щети...  Rolling Eyes
Друго важно нещо е, че не се покриват абсолютно никакви разходи, свързани с ин витро процедури. Никакви лекарства, никакви интервенции, никакви хирургични намеси, пък било то и наложащи при евентуални усложнения. Това условие лично мен не ме учуди, но е важно да се знае, ако някой си мисли, че ще я ползва и за това... Naughty
Трето - при сключена такава застраховка като допълнително здравно осигуряване, има самоучастие 30%. Ако се сключи като Частно здравно осигуряване, няма самоуастие, но предполагам и ще е доста по-скъпо. В процес на издирване на таблиците с цените съм...
И четвърто - разходи за аборт се поемат, ако е след петия месец...  ooooh!

# 33
Сключих застраховката, за която писах. Ще Ви държа в течение.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт