Цветята в нашия дом- Тема 70

• 56 486
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, моля за помощ. Аз съм новак относно цветята, отскоро разширявам цветното разнообразие у нас. Това, което ме притеснява са едни малки буболечки бяло-сребристи, супер миниатюрни, разхождат се в почвата. По стъблото и листата не виждам поражения. Две от цветята ми са така- една шефлера и една маранта. Бих снимала, но не съм уверена, че нещо ще се види на снимката. Предния път, като видях такива животни пресадих растението, пръстта изхвърлих, а цветето мих под чешмата. Помагайте!

# 616
  • София
Ако може някой да разпознае и определи този вид, ще съм много благодарна. Simple Smile
Засят е от микс-семена " Японска градина" на височина е около 40-50 см., покълва, расте, цъфти и изсъхва. Цветът е сложен и цветоносното стъбло е спираловидно завито. Стъблата са много крехки, лесно се чупят.

# 617
  • Бургас
фацелия Simple Smile

# 618
  • София
Много, много ти благодаря   Hug  bouquet

# 619
  • Русе
Маце, благодаря! Hug Кученцето, ако доживее до семена ще се опитам да събера Rolling Eyes
Писе, разкошен лилав гладиол!
Нели, много красиво при теб!
При мен едно ново разцъфнало мушкато, което не знаех какъв цвят е...все в розово-червената гама ги избива  Grinning

И някоя друга теменужка имам разцъфнала

Щях да забравя едно новопридобито насекомоядно- сарацения  Joy

И две красоти, на които не устоях   Heart Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 23:54 от *sve*

# 620
Sve, прекрасни са!
На мен едната орхидея ми умря.

# 621
Здравейте Simple Smile Не знам дали съм в правилната тема, но искам да разпитам как е правилно да отглеждам цикламата през лятото. В момента съм я пъхнала в килера на тъмно и я поливам много рядко. След като прецъфтя и махнах и листата и сега изкарва нови. Ще съм благодарна, ако някой ми даде съвет Simple Smile Благодаря ви!

# 622
  • Sofia
май тази тема е само за да си покажем цветята...и аз питах за едни мои,които май ще ги загубя,но отговор не получих...
дали има друга тема за отглеждане и грижи за цветя Thinking

# 623
  • Русе
Не, не е само за показване темата! Всеки се опитва да помага, когато може да даде отговор на някой въпрос! Hug
Цъфтящите растения постоянно ли се поливат с вода обогатена с течна тор?
Doli, ако това е въпросното питане, то Мариета е отговорила ведната след твоя пост.
vili_t0, аз се въздържах да отговоря, защото имам една циклама, която сама си се гледа и много не мога да и разбера развитието  Grinning
Freya_85, благодаря! Съжалявам за орхидеята ти, случвало ми се е и на мен! Confused

# 624
  • ГОре на черешата...
 Thinking
Да ви засипя ли със снимки, или да не ви - това е въпросът?
Айде, ще се опитам този път да се пляскам през пръстите Laughing...

Бегониите почват да разтварят цветове, има още разцветки, скоро ще показвам и тях:

Глокситата все още са само марулки Mr. Green:

Косматкото расте като луд:

Красавицата ми:

Фукла Анабел:

Китайки:

Сакъзчетата отдалеч - не ми харесва как вървят, а уж само на алпийските заложих, да му се не види, вече трябваше да направят водопади...

Мушката разни-разнообразни:

Това е ново:

Кътчето ми за отдих:

Не ме бийте много Whistling...

# 625
  • Пловдив
Темата е ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ на цветя- това ще рече и въпроси. Но не всеки е компетентен да отговаря за всяко цвете. От последните 10 страници няма един въпрос на който аз лично да знам отговора, или ако го знам някой друг вече е писал, примерно. Ако някой знае- пише, ако не- чакате да се появи знаещия и да пише!

# 626
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мари_ета, све и другите, аз ще бия през пръстите ако спрете с цветните водопади Simple Smile

момичета, показвайте вие, че аз с това пренасяне мога да показвам само празни саксии  Hug

# 627
*sve*, а би ли споделила ти как процедираш с нея лятото и зимата и от колко време е жива? Grinning

# 628
  • на североизток от Рая
Темата е ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ на цветя- това ще рече и въпроси. Но не всеки е компетентен да отговаря за всяко цвете.

Peace

Няма как да не се включа с подкрепа на горното.

Тъжно е, когато бързаме да обвиним. Мисля си, че и доволни е имало, след като са задали въпросите си.

Хубав  и слънчев ден, момичета!  bouquet

Танче, единият ми кактус от теб има три пъпки, от които едната се отвори днес. А освен това, вече 2-3 пъти цъфтя през това лято.  Simple Smile Благодаря ти! Hug

# 629
  • Пловдив
Танче, единият ми кактус от теб има три пъпки, от които едната се отвори днес. А освен това, вече 2-3 пъти цъфтя през това лято.  Simple Smile Благодаря ти! Hug
Искам доказателства- в снимки!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт