Отговори
# 480
  • София
привет момичета
нещо не успявам да се организирам и да стигна до компютъра напоследък. сещам се честичко за вас, особено като ми се налага да обикалям из квартала сама с бебс и без компания, понеже другите по това време спят или обядват. Rolling Eyes
гледам за много неща сте говорили, аз накратко само ще кажа ние докъде сме стигнали.
от 1 април е записан на детска кухня, много съм доволна, допълва ми дневното меню, на държавна кухня е. наложи се понеже той се цупи вече на пюретата, може да хапне само ако са плодови. до скоро харесваше бисквитените каши на милупа и нестле, но сега нещо и на тях се назландисва. рибата му дадох в края на 10 месец, като от млчените ми беше останало прясното мляко, което си мислех да оставя за годинката, както при баткото, но той е много лаком и иска нещата от масата, в които не рядко има и прясно мляко и накрая му дадох преди 2-3 дни и от него.
с ваксините напреднахме, беше много назад, сега предстои 2 прием на хепатит и после мисля идва МПР, както си е по график, през август мисля че беше.  Thinking
има само 2 зъбчета отдолу, но другите явно са голяма мъка, че напоследък много мрънка и ръката е все в устата. Rolling Eyes
като размери е малко над 9 кг и според доктора е 72 см, но според мен и дрешките е поне 74, да ми е жив и здрав   Laughing порасна му косата най-после и е русичък, и както се майтапехме с мм, поне това е изпълнил- детето е русо, нищо че не  се роди момиченце и през май, "поръчката" е на 30% изпълнена  Mr. Green Heart Eyes
засега пълзи много, старае се да се изправя и да се опитв да ходи, но навън ми прави впечатление че прави 10тина крачки и сяда и иска да лази... баткото не е правел така и се чудя дали сега той ще поиска да проходи, да не го закъсаме с това лазене... Rolling Eyes
иначе ходим по разходки сега повече, баткото е още на училище и аз лично с нетърпение си чакам морето, просто броя дните Blush
с килцата успях да сваля 12 кг, но ми остават за оптимално тегло поне още 10 кг.
много се разписах стига толкоз, това е от нас, уж, накратко  Heart Eyes
Моника весело изкарване в Анталия!  Hug
Лаленце честита награда на теб и Еличка!  Heart Eyes
Пчеличке честита месечинка на Деа!   bouquet
на всички останали, поздрави най-сърдечни  Hug

# 481
Здравейте,
Честита награда на Лалето и Елица, големи сте късметлийки, дано само така да ви върви!  Hug
Говорите вече за морето и аз нямам търпение да отидем,защото миналото лято пропуснахме от доста години насам. Та сега с бебо ще е интересно, дори и с всичкия багаж, който предполагам ще помъкнем. Ние от няколко години с Мм ходим на Албена, за някои е пенсионерско  Embarassed, но честно казано ние си почиваме страхотно там. Пробвахме различните години и в Гърция, и на южното черноморие,но не успявахме да си починем максимално и да се насладим на почивката. Та тази година ще сме пак там, а за семейство с дете си е направо супер там Simple Smile.
Искам да ви питам покрай истерията с яслите и детските градини (държавните), нали сега текат класирания - вие регистрирахте ли дечицата си в системата (става въпрос за София)? Аз реших, че тъй като ще си го гледам още една година, няма смисъл да го правя толкова рано... Сега се чудя да не съм закъсняла....

# 482
Здравейте мамчета, снощи моята мишочка ме изненада с 38,5 Т и си я свали сама за час и нещо и повече не е вдигала, не знам на какво се дължеше, но се надявам да не се повтори. Иначе от два три дена иска да тепа с краченца по пода и прави крачки, задобрява всеки следващ път, но с това малко краче 9,5см. не знам какви обувчици ще й намеря.
julkata81 да ти е жив и здрав рожденника на патерици и все по-зрял да става хи хи
tara 2 много хубави заглавия  Wink
Mar_bella и аз махнах зимното чувалче, последно я сложих да спи с боди с дълъг ръкав и голи кълки без чорапи, но така се беше потнала, че й избиха пъпчици. Снощи спа при мен на спалнята за да следя за Т и я завих с едно оделце, еми тя не спря да шава и да си вдига краката и цяла нощ я завивах, днес щях да гледам за лятно чувалче  и забравих  Rolling Eyes
Monik@ приятно изкарване  Wink
elpet добре дошла отново   bouquet страхотни мерки има мъж  Sunglasses
Лаленце честита награда на Еличка, не можах да разбера, нещо за кг.  се притесняваш, ако ще те успокоя поне малко, Деа вече стигна 7те кг. мъничка ще си върви явно. Peace

# 483

tara 2 много хубави заглавия  Wink

Благодаря  Embarassed Те си се повтарят малко, но са варианти все пак. Явно покрай малката съм станала поетеса Simple Smile
Елпет, радвам се да те видя пак Hug
Пчеличке, и аз съм в търсене на лятно чувалче. Тези, които харесвам са по-плътни, а тези, които ми се струват по-грознички пък са като чаршафче. Ако имате нещо предвид, споделяйте линкове, за което предварително благодаря.
Лаленце, честито и от мен!

# 484
Юхууу  wavey
Николс егати наглярката тая хазяйка. Аз даже бих направила по голяма мизерия и бележка с обяснение защо. Явно не се усеща тая жена. Тегли и две три майни и успех бързо да намерите нещо.
Момичета помните ли колко много търсихме квартира и как сега живеем на супер тясно място и изглед за промяна няма. Е вече има! На мм баба му иска да му купи апартамент Simple Smile Да е жива и здрава! Разбира се няма да стане веднага, но друго е да знаеш предстои.
Лале лоша работа с тея тъпотии дето се случват, да сте наред! Аз имам алергии от котета и като ходим при свекърите все ме сърбят очите и кихам. Дано няма и Бебкото.
Малче е вече на кухня от седмица, но да ви кажа леко е капризен. Не всичко де и изяжда само половината. Аз му слагам сухари че е много рядко все. Попара яде всеки ден почти или пък кускус, овесени ядки вече не иска. Преди ги ядеше, сега нещо не. Следобените каши са плодово пюре със каша или плодове с йогурт, но всичко е от купените и той много си ги обича. Десертите от кухнята на мм ги давам Simple Smile Толкова за яденето.
Малчо вече има проходилка ама само седи в нея. Вашите от раз ли тръгнаха? Проходилката става и на уокър, като е уокър пък прави стъпки назад  Mr. Green

ето тази е

# 485
  • Телиш/Плевен
Милички, благодаря ви много за подкрепата и честитките! Hug
Въздържам се от писане, защото в момента мисля само за прегледа в сряда и ми е много притеснено. Междувременно обривът (или каквото е там) на Елица в момента е едва забележим и не знам дали в сряда докторката ще успее да види нещо. Sad И дали ще има как да се вземе материал за изследване. Абе не знам какво да мисля. Много сме притеснени всички, най-вече защото прибързахме и защото педиатърката на мен ми каза едно, а на свекървата - друго. Минава ми през главата, че може и свекървата да я е накарала да ни го каже това (те са много близки и върли противнички на отглеждането на бебе, заедно с котка). Но нека се изяснят нещата и тогава ще търся откъде е тръгнало всичко и кой е виновен. Милата ми Таби (така се казва котката) утре има рожден ден и става на 2, а няма да е при нас. Cry Хубавото е, че вече съвсем е свикнала на село и се разбира добре с другите котки. Нека е щастлива, след като ние не можахме да я направим такава и й причинихме това... Cry
Ще ви пиша в сряда или когато там излезе окончателното становище какво й има на Елица.
Прегръщам ви! Hug Hug Hug

# 486
  • Варна
Лаленце съжалявам, че се е наложило да пратете котето на село. Наистина доста прибързано, амаа пък виж ако се окаже, че не е алергия или каквото и да е там свързано с котето, може да си го вземете обратно. Друг път в такива ситуации снимай обрива. Моя син ми е правил уртикарии. Вярваш ли почва да излиза обрива - супер сърбящ е и адски бързо се разпространява, грабвам го, в колата и при педи веднага. Докато стигам вече почти е отшумял...  Crazy Та вече снимам.

Avencis хайде дано по-скоро отколкото очакваш да сте си във ваш дом.  Hug  

Скрит текст:
Ние бяхме в болница. Това дете ни взе акъла. Първо бърза помощ се наложи да викаме и на другия ден вече не издържах и марш в болница. Баткото все ми е вдигал Т, ама 40 градуса и то непоклатими, не повлияващи се от лекарства не е било. Да не говорим, че бърза помощ викнахме, понеже се уплашихме, че прави температурен гърч. Според тях не е било това де, но беше адски страшно. Очите безчувствени, не ни гледа, не реагира, устата посиня, трепери... ужас ви казвам...

Накратко - на 6ти вдигна Т.  След няколко часа с Т 37.4-37.6 я водих на преглед. Там измериха 37.3, установиха нормално гърло, без данни за ушна инфекция, чисти гърди. Няма сопол, няма кашлица, повръщане, разстройство - нищо. Можело да е или зъб, или нещо, което едва започва. Няколко часа по-късно викахме бърза помощ, заради притеснения, че прави гърч и бяхме с 40 градуса, които едвам смъкнахме. Лекарката от бърза помощ седя 100 години, чака дали ще падне Т или ще ни вози на линейката към болницата. През нощта вдига 2 пъти, но успяхме да я овладеем. А на 7ми сутринта меря 38.2 давам лекарство, правя хладка вана, меря след 10 мин - 38.7. Пак вани мани, всичко по инструкциите - след 10 мин. 39.3. Та багажа и в най - близката болница, че нямаше да преживея снощния кошмар. Тук изследвания, вляха парацетамол, уж се успокои положението и след час пак 39. Последваха хексалгин, нурофен, урбазон... едва успяха да я смъкнат. Всички изследвания са ок, други симптоми освен Т няма... Единствено CRP е малко над нормата - 8 при норма 5, но за наистина бактериална инфекция гонело 70-80 и нагоре. Урината чиста и секретите от нос и гърло излизат днес.... Тъпото е, че и включиха и антибиотик, а аз нямах куража да откажа.. толкова бях уплашена.. А хем недоказано, че е бактериално, хем го почнаха още преди урината е излязла. Смятаха, че може да е уроинфекция.. Опитвам се да се успокоя, че някой още в болницата след раждането са били на антибиотик по една или друга причина, и все пак ми е неприятно, тъй като не съм убедена в необходимостта му. Едната докторка на визитацията говореше само за вирусна инфекция.. Здраве да е, радвам се, че вече сме си у дома, другото ще го преглътна някак. Милото ми такъв сън спи от снощи дето никога не е било. Явно се е успокоила.  Heart Eyes

Извинявам се, ако съм натоварила някой.

# 487
Оле душици, дано всичко да е наред и да не се плашите повече така  Hug

# 488
Олелееее, Мира #Crazy  Горкото детенце! Аз ако бях на твое място, щях да съм пукнала досега... Дано да е минало вече всичко. И в крайна сметка от какво беше това, разбра ли се?
На мен баткото така ми държеше три дни по 40 градуса, които не се влияеха от нищичко. Но на втория път чатнахме, че е от зъбите. Три дни Т, на четвъртия - зъб. И Т пада. Но гърч не е получавал. Само лежеше като труп и не мърдаше. Всеки зъб така му изникваше, а педи си знае нейното - от зъби не може Т. Да, ама може, казвам аз! Дано и при вас да е нещо безобидно като зъбче!

Авенсис, ай честито за апартамента! Дано стане по-скоро, отколкото очакваш. Ми дайте малко зор на бабата, де! Какво да го отлага.

Лале, дано и при Еличка се разминат нещата. Пък за котето все ще намерите вариант.

Честити месечинки и зъбчета на всички! Не съм ви прочела назад, само леко диагонално последната страница. То време не остава, все сме навън. Днес дъждовно, та поне ще свърша нещо домакинско. Ама как ми идва да легна и да не стана, така ме мързи. След десетина дни и баткото излиза във ваканция и тогава ептен ще лудна. Искам почивка без деца и мрънкала  Crazy Но само ще мечтая.

# 489
  • Варна
Леле, Мира, ужасно е това, което сте преживели! Дано бързо да се оправи малката и никога повече да не ви се случва!

Ние вчера имахме много ящен ден. Не можах да си позная детето. Цял ден не мога да сваря да я храня. Даже кус-куса си изяде, че не й и стигна и се наложи да вадя парчета банани и бисквити. Обядва в 3, легна да спи и като никога спа 2 часа. В 5.30 сесъбужда и почва да реве неистово. С баща й в чудо се видяхме, не можем да я успокоим и не можем да разберем какво й има - няма Т, не е зъб, няма газове, не свива крачета, помислихме пак да не е от рефлукса. Един час дране. Накрая викаом да й дам бисквита, може пък да се залъже. Нашата така лакомо я загриза, като свърши пак рев. В това време приготвям закуска, обаче тя реве и я залъгвам с бисквити. Омете всичко, че пак не стигна. После се успокои. Та май от глад е бил целия тоя рев. От малко бебе не ми беше ревала така от глад.

# 490
Мира ужасно нещо сте преживели, дано не се повтаря, душичка малка! В такива моменти сърцето ти се къса и гледаш детенцето да се оправи, Деа пи АБ на 5 месеца заради вирусна инфекция  Confused, ама пусто като ме беше шубе и позволих да го пие. Всички педита се застраховат с широкоспектърни АБ и така само задълбочават нещата, сега съм по - информирана и по - спокойна, ако не дай си боже се разболее.
Avencis айде скоро да се похвалиш от новия дом.
Mar_bella браво на твоята девойка  Wink
Днес и при нас дъждовно и ще си останем вкъщи  Sad

# 491
  • Телиш/Плевен
Мира, ужасно е това, което сте преживели. Sad Дано никога повече не се случва!!! Praynig Hug

Авенсис, страхотна новина! Браво! Heart Eyes Скоро да се похвалиш, че се нанасяте във вашия дом. Hug

Марбелла, браво на Ади, нека си хапва детето. Heart Eyes Hug

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 19:48 от Лале в дъжда

# 492
  • София
Mira da ne bi da e utro infekcia?  Sorry za latinicata na telefona vi chetoh

# 493
Лелеле Мира, чак мен ме хвана страх  Confused,   bouquet
Авенсис, честитка за на бабата решението. Да вземете една такава баба и на нас да немерите Mr. Green
Лале, много не схванах, понеже си изтрила първоначалния разказ, ама направих връзката-котка-пъпки-котка на село.... Кофти е така много. Разни алергии и екземи много трудно се установяват от какво са. Пожелавам Таби да се прибере вкъщи. Не тъжи  bouquet
Амето след 2 седмици безсъние й изби зъб newsm44 Голям зор ви казвам. Чувствам се като след 2 месеца каторга.... ММ милия уж ваканция, милейди се скъсА да реве...как не пренощува пред входната врата не знам..... Blush Как да е Simple Smile Първи зъб на 9м и 20 дена Rolling Eyes
Май нещо за надаване четох... те вече не могат да качват толкоз, а и да посвалят не е драма. Зъби, повечко движение, емоции от нови умения....всичко се отразява на апетита
Другото го позабравих Embarassed

# 494
Мира, дано вече всичко е минало окончателно и бебка да е добре Hug. Как не си полудяла не зная.
Авенсис и Бебе 2 с хубави новини Simple Smile
Скрит текст:
newsm51.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 22:52 от tara 2

Общи условия

Активация на акаунт