Отговори
# 75
  • Пловдив
.дали заради болестта детето ми намали количеството,снощи пак не си допи млякото. [/left]

Да,заради неразположението намалява храната.Като почнете антибиотика още по може да намали.Вероятно ще получи и разстройство.Включи пробиотик успоредно със Сумамеда

Хрема и аз не лекувам.Организмът сам се справя.Капки не капя.Витамин С в нослето не бих сложила.Може би на отвара от лайка по съм навита.

# 76
Да,естествена реакция е да няма апетит милия.
За анкетата няма претенции и други мами да кажат.Мен лично ме интересува количество и брой хранения.
Благодаря ви за подкрепата,дано утре е по-добре,да оздравяват всички мъничета  Praynig

# 77
  • Пловдив
Мен лично ме интересува количество и брой хранения

5 хранения.3 от тях са АМ-240 вода и 6 лъжици сухо вещество.По кутия е 7,но нарочно й слагам 6
Обяд и следобедна закуска по 200 грама.Тя и повече може да излапа,но моля,моля поддържаме форма.Захар,бисквити,солети,готови каши и хляб не й давам.Тя манекенка ли ще става или кво  Joy

# 78
За Анкетата:
   Колко и какво количество заместени хранения имат юлчетата:
         -1 хранене с 140-180 гр пюре зеленч./месно;
          -2 хранения (обед и следобед) 140-180 месно/зел. пюре; каша/кисел до 190гр
          -3 хранения(сутрин,обед и следобед) попара ??? ;140-180 месно/зел. пюре; каша/кисел до 190гр

това са само мои предположения,който иска може да ги дообогати,при нас е на кърмене и незнам колко изяжда като количество,но 3-4 пъти се кърмим,като след празниците ще въведа и закуска,освен обяда и следобедната

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 23:02 от yulianka

# 79
Здравейте мамета:-)
Ние съвсем го закъсахме -баткото получи и някаква алергична реакция и в събота вечерта окото му беше на бушон.Сега сме на Зиртек и сякаш поспадна-казаха ако не се оправи до три дни да ходим пак на очен,но днес следобед го е разръркал сякаш и пак се поподу уффф. Милия така ми е жал болен, кашля, хрема и с това око,а да вземе да си ухапе и езика и понеже ми е един див явно пипал с мръсните ръце устата и сега има и афта.Ох незнам направо някой го е урочасал.  А в събота побеснях оказа се че детето на бушон  не било видиш ли спешен  случай и ми искаха пари за прегледа в Педиатрията, остави това ми висяхме 40 минути и накрая ни заявиха какво сме били чакали като едва ли не нищо му нямало да сме отидели във всяка друга болница те си имали по спешни случай и още един час нямало да приемат. От там се дигнахме да обикаляме и добре че се сетихме та отидохме в правителствена болни а и там най накрая в 22:30 намерихме кои да го прегледа това дете-е и там си платихме,но поне не бяха такива безхаберни идиоти като в педиатрията -оказа се че където и да отида трябвало да платя е добре бе мама му стара ами защо са тези пари които внасяме в тази смръдлива държава. Е аз имах платих си, а ако нямам - ми че това е дете що за безумие. Извинете ме да грубия език,но съм бясна.Малкото пък оставихме при свекърите ей скъсало се от реве това дете-тя ако е с някой от нас и има непознати е о.к. ,но ако не е с нас - аз, ММ или брат и и край почва се един  рев.Много е кофти на никои не можеш да я оставиш.Ох оплаках се и ми поолекна Simple Smile

За витамин Ц в носа и на мен са ми го казвали, но малкия много плака и аз не повторих.

Тони радвам се че вече сте здрави;-)

Лаленце прекрасни сте:-) гуш от нас

Марбела много се радвам че се свърши това мъчение за малката принцеса и за вас Hug

За яке ние отдавана сме само с яке -имам чувал топличък при нужда и покривало и тя вътре си е с нормални дрехи.Аз не съм фен на космонавта - четири -пет пъти да съм го облякла за цялата зима  Днес извадих дрехи от брат и да видя какво има че малкото мишле вече носи 74-86 и се оказах с толкова дрехи + тези които аз съм и купила че се хванах за главата Върви по висока от брат си на тази възраст:-)  Joy
На всички болни бързо оздравяване:-)

Лека нощ

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 00:33 от MAMA_SANCHO

# 80
  • Пловдив
Мама Санчо,подуто око не го водят спешен случай.Не знам защо.Спешен случай било ако е отпран клепача или има нещо забито в окото.Цитирам сестрата в спешното.И ние така веднъж ходихме,и обикаляхме.След това за око вече не го правим.Стискаме до сутринта и беж на очен.Афтите в устата може да са от вируса.Има такъв.Окото също може да е следствие на него.Бързо да се оправя синчето ти.За афтите може да джабури с клеева тинктура,смрадлива.Малката опазваш ли я от баткото?

Моята голямата хвана и тя някаква гадост-6 дни 39 градуса и отит на 3 я ден.За мен си беше ясно,че е вирус и почнах да си я лекувам.Но мъжът ми нали е шубе я помъкна на спешен кабинет-частен,педиатричен,уж,да не чакат и да й обърнат внимание.Голям смях,че са нямали отоскоп и детето с болки в ушите не беше прегледано.Разбира се й закърфичиха антибиотик,който аз не дадох и са си взели 40 лв за преглед.Ужасни са тея лекари.Изобщо не си размърдват мозъка за по-щадящо лечение.Нали са чуждите деца-прас АБ и тва е.Детето си се оправи чудесно и без АБ.Малката не прихвана.Хвала на Господа  Praynig
Много е трудно едното дете да е болничко,а другото бебе,но избутахме успешно с моя мъж на смени.

# 81
Да Елфита опазвам я за сега,но малко луднах вече понеже ММ почти нон стоп е по задачи и на мен ми идва в повечко вече.А за афтата съм сигурна че не е от вируса,понеже той предния ден се ухапа и плака и сега на същото място е афтата.За окото и аз четох че може да е от вируса е изчакам и утре и ще видя. Ние сега решихме да му вземем от една билколечителка( Цонка Даскалова - от няколко години я ползваме и съм хипер доволна колко мъки и химии ми спести)  сироп за имунитет че вече се сбърках с тези болести.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 00:35 от MAMA_SANCHO

# 82
  • Варна
Добро утро след безсънна нощ! Тъкмо я похвалих и тя какво ни сервира. Цяла нощ се мятка из леглото и рева. Не спря това дете! С ММ почти не сме мигнали. В резултат и сутринта е крива и досега мрънка и рева. Най-накрая пак заспа. А предните дни беше душичка.

Нейната лекалрка онзи ден на консултацията като я чу пак как реве и вика, че скоро май няма и да помислим за второ. А аз вече си мечтая за още едно бебче, ама кротичко и обичливо. Ади вади опасен характер. Бута ме, блъска ме. Даже и в кабинета като плачеше, аз я хващам за ръчичката, а тя си я дърпа демонстративно. Докторката се изуми.

Колата, която й купихме е новият ми най-добър приятел. Много й харесва. Слагам я вътре и бутам, водя си я с мен из апартамента и така успявам да свърша това онова.  Даже така ядем вече. С едната ръка я бутам напред-назад, а с другата ям. Дано не й омръзне скоро!

Лаленце, Еличка е голяма сладуранка. Благородно ти завиждам, че е такава кротичка и усмихната! Ние също вече повече от месец излизаме само с яке. Космонавтът й окъся и й беше адски неудобен.
Мача Сънчо, Звезда, бърозо да се   оправят болните! Hug

# 83
 wavey Хелоу мили мами

Рожденния ден беше много приятен с много вкусна домашна торта  newsm38 изядох и на бебето парчето, ми няма да яде торта от сега я. Мисля да му ги ям следващите 5 до 10 години да го отърва от вредностите  Mr. Green За подарък взехме грънчарско колело кето суууууупер много ме изкефи даже искам и аз ето

Винаги гледам да подарявам неща които да развиват усета към изкуството.
Момичета току що разбрах че се е родило детенцето на един приятел. Да са живи и здрави зарадваха ме днес много Simple Smile

И сега да се оплаквам. Тамън му минаха сополите и айде пак. През нощта запушен нос буди се, стеримар Носко... и през деня няма  newsm78 и снощи пак така и сега няма. Е какво е туй нещо направо не знам и аз. Не съм го водила пак на лекар щото тя ми казва осцилукоксинум и ако стане зле сироп за кашлица ама то не става зле в смислъл че няма кашлица. Сега ще му правя инхалации па дано му изтече сопола Grinning ааа само да запитам инхалатора духа студено или моя е развален

# 84
  • Пловдив
само да запитам инхалатора духа студено или моя е развален

От къде духа студено?От маската ли?Да,на усеща е хладничко като се сложи физ разтвор и се пусне

# 85
Добро утро Simple Smile

Как сте - ние нощес не спахме до 5 - малкия дремуца и кашля, а аз сън не ме лови и в 5 почна изведнъж да се дави и ставам аз в тъмноното да не будя малката да правя инхалации и светвам с телефона да сипа физиологичния и гледам малкия се бърше, а по салфетката кръв. Айде лягай - на него са му тънки капилярите и при често боледуване му тече кръв от носа. И светнах лампата и какво да видя окото пак на бушон а той плаче че не може да вижда. Дадох Зиртек,изчаках малко да спре кръвта и направих инхалация. Малкия заспа а аз отидох при ММ ( които е заточен в детската сега малкия като е болен) и му казах че днес трябва да ходим на очен. И после съм легнала и съм заспала. И сега ми звъни ММ и ми казва че още е в болницата с майка си ( тя много го закъса некадърните лекари цял месец я лекуват уж от радиколит,а се оказа че има запушване на бедрената артерия, но това го разбрахме,когато кракът стана безчувствен и посня добре че ММ се запъна и я накара да иде в пирогов и там казаха че още едва две седмици и щяло да се наложи ампутация най малко на пръстите и сега ММ е всеки ден по болници за допълнителни изследвания с нея) и да ходя при личната сама да взема направление. Е будя аз сина ми и какво да видя -яко секрет,но окото  много спаднало отваря си го детето без проблем.и реших да го оставя да поспи още един час и тогава да го водя при личната че аз тя е до обяд,а аз без ММ нищо не мога и да направя защото той е с колата,а аз не мога на никой и малката да оставя та ще го чакам.А малката душица търпеливо чака майка и да събуди горката обикновенно като стане ме буди - но тази сутрин аз ли не я чух тя ли не плака.и горкото чак сега яде.

Авенсис да студено духа той само разпрашава физиологичния разтвор не го затопля. Wink

Марбела е значи тамън си казах че ще си отдъхнете.Дано да е единичен случай и пак всичко да е наред.

Ох чудя се и къде да го водя сина ми на очен.Някои идеи за София.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 10:28 от MAMA_SANCHO

# 86
  • Пловдив
МамаСанчо,а за окото не слагаш ли капки?Като се включат капки с АБ и мехлем,нещата с окото ще се оправят според мен.Но само със Зиртек няма да стане.Получило се е някакво възпаление и си трябва лечение

# 87
Ами тази в правителствена изрично ми каза да не слагам никакви капки.Аз сега ще отида до личната да видя и тя какво ще ксже,защото тя е много добър диагностицик и винаги до сега ско се налага ме е пращала където трябва.

# 88
  • София
Защо моето диване изяжда по 80 - 100 грама манджа? Като чета за 200 и повече ми идва да крещя. Знаете ли какво ям в момента? Бананова каша и нея не хареса. Ще почна да му блъскам сол и захар с голямата лъжица, не издържам!  #Cussing out

Мама сънчо, и на мен ми изглежда като възпаление. Конюктивитна история. Все пак по-добре от алергия, според мен. Дамо бързо мине. Ние сме ходили на очен в 17 полилиника, но името на доктора не помня, а и май ще ти е далече. Млад лекар, работеше и в Токуда. С направление бяхме, дъщеря ми беше на 3 годинки и много добре понесе прегледа, а тя по принцип е диване и като малка ревеше за добро утро.  Tired

# 89
  • Русе
Защо моето диване изяжда по 80 - 100 грама манджа? Като чета за 200 и повече ми идва да крещя. Знаете ли какво ям в момента? Бананова каша и нея не хареса. Ще почна да му блъскам сол и захар с голямата лъжица, не издържам!  #Cussing out

И моята не яде повече от 100гр пюре. И това е ако го харесва.  Wink Втора каша купувам напразно. Първата отиде в коша, след като хапнах 2-3 пъти от нея. Тази ще я пробутам на голямата щерка, ако я хареса, поне да не отива зян, че аз съм на диета.  Mr. Green
Иначе установих, че най харесва пюретата на Гербер - заешко, пуешко и домашно сварена тиква с картоф.
Има вече 2 зъба. Вчера забелязахме, че вторият е пробил. Още и хърхори нослето, но спряхме антибиотика. И да, подриска се от него. Давам Био Баланс Бейби, лекарката каза да продължа и след антибиотика. Поне 20 дни. В петък ще нося нова стерилна урина. Дано бактерията да се е разкарала.
Проходилката я забавлява, но гледам да не я държа дълго там, че още не сяда стабилно. По-скоро я използва за игра. Видя как действа и веднъж се придвижи до цветята и се опита да награби някое листо.
Да споделя и тук. След Великден милата ни Топлофикация ще ни спре топлата вода най-малко за месец. Приемам съвети за бойлер. 2 дни чета из нета като замаяна и мненията са противоречиви.

Общи условия

Активация на акаунт