Отговори
# 60
Хайдееее, новото часово време вече тече, днес не го усещаме още, ама от утре някои домашни ще  Confused
Мама Сънчо, да си ползвате с кеф новата придобивка, ако има и други да се похвалят, споделена радост - двойна радост  Grinning. Лека ви вечер и да се наспите, ей.

# 61
  • Телиш/Плевен
Пак запустя темата май... Sad

dida771, само "гол" запис ли? Hug Кажи как е малката принцеса. Heart Eyes

Мира, да минава бързо варицелата. Praynig

Мама Сънчо, браво на твоята принцеса! Heart Eyes

С гърнето не знам как ще станат нещата. Confused Елица по никакъв начин не сигнализира, че ще ака. Отделно, че в повечето случаи не плаче и като се наака, ами продължава да си играе и аз разбирам едва като ми замирише. ooooh! Не знам как ще се справим, честно. Tired Иначе и на мен ми се ще по-рано да махаме памперса. Ще видим.

В Плевен за трети ден е дъждовно и не става за разходки, та сме си вкъщи. Елица доста си поспива в такива дни и като цяло е кротка, та не ми създава много грижи да й измислям постоянно забавления и т.н.
Скоро май не съм ви я показвала, та да се поправя. Blush Една снимка от последната ни разходка, на която бяхме с бабата и дядото (моите родители). Майка ми е фотографът и много приятно ме изненада вчера като ми прати снимката (аз дори не знаех за нея, явно я е направила когато аз влязох за малко в Билла, а те с баща ми продължиха да разхождат Елица). Heart Eyes
Скрит текст:

Лека и спокойна нощ! Hug Hug Hug

# 62
Здравейте,честито зъбче,Мама Сънчо и бързо и безсърбежно минаване на варицелата при Мира.,Звезда бързо възтановяване и на вас  Hug
Лаленце,малката е голяма чаровница  Blush
Аз с гърнето няма да бързам,когато си върши голямата работа го усещам ,ама ми се иска да разбира какво върши.
От днес имаме люлка,като тези по парковете и утре вечер ММ ще я монтира,ще има нова занимавка на мама съкровището.
Нашите горни зъбчета са тръгнали и до няколко дни ще избият,лиги има навсякъде и няма не изядени вещи.
Ние вече решихме кога ще ни е кръщенето,края на май месец,в Дряновския манастир,все още нищо не съм организирала,но след празниците ще се захвана  с това.

Лекичка и мекичка  Heart Eyes

# 63
  • Пловдив
Не знам,но от 2 дни МС само като отворя памперса и тръгва да ака и го слагам на гърнето  Laughing
Като е свършил тази работа в памперса веднага започва да крещи,ако не се сетя и започва да плаче.Така прави и като му стане мокро като се напълни памперса.Не обича да му е мокро,знам ли,но за сега поне го хващам няколко пъти през деня като ака,е имаме и издънки  Laughing Laughing
Забелязвам,че през почивните дни никои не пише,всички сме със семействата.През седмицата едва изчитам,а честичко надниквам и все има по 20 нови поста  Laughing
Лека вечер на всички мами и бебчовци  Hug

# 64
  • София
Честито ни ново часово време! Simple Smile Борисчето от десетина дни взе да ми се събужда по-раничко, все едно сам си мина на лятното часово време. Днес с него нямахме проблеми, но татенцето и каката видяха зор със ставането.

Mama Sancho, Борис е добре, благодаря че попита. Simple Smile Е, сопола си стои, но няма как. Откакто прочетох, че сополите са начин организмът да се изчисти от вируси, токсини и други гадости и спрях да ги "лекувам" с капки, съм по-спокойна. Вие как сте?

Лале, много е пораснала сладурката. Гледам, с якенце е облечена. Аз още си ползвам космонавта, но то с тия ветрове, не мисля че му е горещо. Все пак не е зле да се огледам за якенце, нали е пролет вече.

Гърнетата ли са днешният хит? Wink Аз съм пас. Няма начин да го накарам да седи мирно на едно място. Като вариант си представям някакво гърне с колани като на електрически стол  Joy

Онзи ден ММ махна вратичката на един шкаф, защото бебето успя да я отвори върху главата си. От онези, дето се отварят надолу е, направо го захлупи.  ooooh! Сега обмислям как да обезопася фурната, защото много я харесва и е въпрос на време да отвори и нея по същия начин. Много е любопитен дребния, навсякъде се вре. И да го похваля, пуска се и пази равновесие прав за 2-3 секунди. 

Правя му каша от елда сега, от брашно. Ще сложа настъргана ябълка, да видим.

# 65
  • Варна
Привет!
Чета ви тези дни, но нямам време да пиша. Използвам, когато ММ си е вкъщи да свърша това онова.
В чтвъртък ни сложиха шествалентната ваксина и в петък цял ден бяхме с температура. Слава богу, вече всичко е наред!
Последните два-три дни Ади е в много добро настроуние (пу-пу). Мисля, че най-после премина тази прословута криза на растжа, която този път ни държа един месец.

Мира, бързо оздравяване на малката Тея! Изобщо не знам съм коя част на млякото има непоносимост Ади, нищо е разбрах. Така или иначе нищо не е потвърдено с изследвания. Езофилите ни, които показват алергична реакция на организма, са в норма. Докторката говореше за някакъв тест, който правят в чужбина, но струвал 500 Е и няма да го правим. Ади няма някакви бурни симптоми - обриви, диарии и пр. Само газове, малко сухота зад ушичките и въпросния киселинен рефлукс. Мисля ато стане на 11 месеца най-късно да я пробвам с млечните. Ако има проблем ще ги спра.

Тони, иние имаме едно шкафче със стъклени витринки, които се отварят с леко натискане, отгоре е телевизора. Дребната се научи да го отваря и с ръце, и с крака. ММ онзи ден махна витринките и междинната дъска. Сложихме нещата от вътре в кашони от памперси и обратно в шкафа. Сега е безопасен, макар и грозен.

За гърнето няма да бързам. Много сложно ми се вижда сега. Нашата ака по време на ядене и непосредствено след това и не се притеснява да стои наакана. И аз понякога разбрам чак като ми замирише. За всичко си има време. Може лятото да процвам като ще е топло и ще е облечена с по-малко дрехи.

Да се похваля - вчера за първи път квасих кисело мляко. Баща ми ми подари Лидълска машинка за Коледа и чак сега я сефтосах. Много добре се получи с купешко мляко и закваска. Само дето няма каймак, но пак си стана гъсто.

# 66
  • гр. Тутракан
Здравейте мами!
Миналата седмица бяхме навън и не съм влизала тук за да ви видя как сте. Петък,събота и неделя беше дъждовно и за моя радост си бяхме вкъщи и успях да си изчистя къщата основно.  Laughing Че все висим навън , а вечер ме домързява да чистя. Днес ще си останем вкъщи, че ме болят много рамената и не мога да вдигам нищо. Борис си протяга ръцете да го взема, а аз се правя на ударена  Sad Милото ми детенце. 
Успях да изчета всичко сега ...
Много болни дечица  newsm45 Да се оправят бързо, бързо!
Иванела добра идея ми даде със спалния чувал. И ние имаме и май ще го изкарам , че Борис е една въртележка, и като спи не се спира. И ние вече сме с летния вариант на количката, все се оглежда, не знае кое по напред да погледне много ми е смешен. Кажи от къде си поръча летния спален чувал.
Лаленце Много хубава госпожица си имаш  Heart Eyes
За гърнето ... все искам да му взема и все забравям. Ама тези дни ще свърша и това. Трябва да свикне да стои първо там, че после да искам да има резултат , нали така  Wink
Борис е добре, търкаля се навсякъде, не пълзи Simple Smile Хапва си стабилно. И все си става през нощта , не знам как да го отуча. Ляга си след 23ч като последното му спане е до 17ч ( до тогава трябва да е станал) и не и не. Инат с мнение. Казва МАМА и БУМ. Е Мама и все още неосъзнато, но ми е толкова мило и сладко.
Април сме на сватба в Бургас. Как ще се оправим не знам. Не се притеснявам за спането и пътя, а за присъствието на сватбата понеже най вероятно в залата ще се пуши ... Как искам да не ходим. Но е братовчедка на ММ и ... Вариант е свекито да гледа Борис в хотелската стая. Тя предложи. А свекъра ми вика: " Вие тръгнете петък , събота си изкарайте сватбата, и неделя като се наспите тръгнете обратно, но ще оставите Борис и ние ще го гледаме." Такъв вариант за мен не съществува. Няма как да си оставя детето. Няма да ми е спокойно изобщо. А не дай си боже да реве и  не могат да го успокоят ... Тогава какво правим? Не знам може и аз да съм сбъркана ама така мисля, ако трябва пращам ММ само Simple Smile въпреки, че той няма да иска да иде сам.
На 3.05.2015г ще правим кръщене на Борис. НА 2.05. има имен ден и на следващия ще го потопят в казана да му измият дяволиите от главата Simple Smile
Момичета, кърмата ми спира ... едва веднъж успявам да го накърмя и пак не му стига. Давам му АМ, че милото ми все търси мляко.
Това е за сега от мен. Целувки на бебоците!
Хубав ден и успешна нова седмица на всички!  Hug Hug Hug

# 67
днес сме по-зле от вчера.Капвали ли сте вит Ц в нослето.С цел да се сгъсти секрета и по-лесно да го изпомпвам.

# 68
днес сме по-зле от вчера.Капвали ли сте вит Ц в нослето.С цел да се сгъсти секрета и по-лесно да го изпомпвам.
Аз съм капвала, има ефект, но поне на Владислав му беше много неприятно

# 69
  • Пловдив
Иванела добра идея ми даде със спалния чувал. И ние имаме и май ще го изкарам , че Борис е една въртележка, и като спи не се спира. И ние вече сме с летния вариант на количката, все се оглежда, не знае кое по напред да погледне много ми е смешен. Кажи от къде си поръча летния спален чувал.
Аз съм със зимен спален чувал,летен и а си търся Simple Smile

# 70
Ето летни чувалчета,ние сме с такъв зимен

http://kosara.bg/za-bebeto/za-spane-i-bania/spalno-belyo-olekote … plekti-za-koshari

На бертони има и по-евтин вариант

http://malcho-palcho.com/bertoni-Spalen-chuval-leten-sm-pi-1094.html?invis=0

# 71
  • Варна
Трябва да свикне да стои първо там, че после да искам да има резултат , нали така  Wink

Ами моето мнение е точно противоположно. Не искам гърнето да се ползва като стол. Да седи там детето да си играе или да пеем и подобни. Това си е кенеф - ама бебешки. Сяда се, върши се работа и се става. Дали защото синът ми и без друго трудно може да го накара човек да седи на едно място или по друга причина, но той така беше. Ползваше си го по предназначение. Да отбележа само, че след годинката подканвах всеки месец кажи речи и все едно на бодили го слагах да сяда и на 1г.7м. махнахме памперса за има няма седмица - 10 дни. Тогава когато разбра какво е предназначението на гърнето.
А относно сватбата - брат ми се жени, когато малкия беше на 6м. Плюсът беше, че и двете баби присъстваха на сватбата, та ту аз, ту някой баба, ту таткото или някой мераклия го разхождаха около ресторанта/хотела. Но беше дневна сватба, не знам ако е вечерна как ще е и ако нямате подкрепление.

Тони и аз вече не лекувам сополи. Даже не ги намирам за болест. За фурната нямам идея...   newsm78 Освен ако е възможно да махате дръжката.  Laughing Има едни обезопасяващи със самозалепващо за чекмеджета, хладилници и т.н. сигурно и на фурна стават, ама пък зависи каква е - нагрощява ли... не ли..  newsm78 Да не говорим, че и те едни хилави. Баткото ни бързо се научи и успяваше въпреки тях да отваря.

Марбела баш каймака на домашното мляко не харесвам и така стана, че твоето ме поблазни.

Лаленце много сте хубави!  Heart Eyes

Звезда не съм капала и съм чела на това отгоре, че капането на вит.Ц в носа е адски болезнено и вредно. По-скоро някакви капки. На мен ми бяха дали един Отривин, но подчертавам купуван от чужбина и с много по-ниско съдържание на активната съставка, при това позволен в кърмаческа възраст. На детето не съм капала, но на себе си - 2 пъти и свърши перфектна работа. Консултирай се с педи за нещо в тази насока.

# 72
Привет, привееет!!

Малкото човече заспа, сърбам си кафето и ми се отвори време да пиша.
Уикендът ММ пое грижите за Виктор и в събота се възползвах да изляза с най-добрата ми приятелка за рокля - намерих си най-накрая! Ура! Бях се отчаяла. Неделя - ден за тренировки и така бързо се търкулна!

Пайче - чувалчетата са ни от Angel baby - и зимно и лятно.

Лаленце -страхотна розова Еличка  Heart Eyes Как расте, леле!

Викторчо вече надобрява в лазенето и напред, започна все по-усилено да се изправя върху моя милост и да стъпва. От 2 дни много се разбърбори и каза все по-често мама  Blush Blush

Николс: Щом не ти е комфортно да оставиш за дълго Борис най-добре наистина вземете някой с вас да го гледа. Ние така направихме миналото лято, когато Виктор беше на месец и половина. Но аз тогава го и кърмих, де. Пак беше забавно.
След 3 седмици пак сме на сватба и този път ще пратим Виктор при баба му и дядо му. Малко ми е притеснено, но пък трябва да свиква.

В този ред на мисли едни приятелки ми предложиха да ходим до Париж за 4 дни средата на май и много ми се иска да се присъединя към групичката. Само не знам дали и как ще издържа толкова дълго без да си го виждам...

Спокойна вечер от мен и дано всички болни дечица вече да са оздравели!

# 73
Благодаря ви  Hug бяхме на преглед,разсвирел се е човека,усетих го аз.
Добавяме към медикаментите и сумамед ,не питах за витамина  ooooh!
Искаше ми се някаква анкета да пуснете относно брой и количество храна,ама все аз мрънкам ,последно подбутвам за анкетите Rolling Eyes .дали заради болестта детето ми намали количеството,снощи пак не си допи млякото.

# 74
  • Телиш/Плевен
Много ви благодаря за милите думи! Heart Eyes На мама съкровището златно е тя!!! newsm76

Лале, много е пораснала сладурката. Гледам, с якенце е облечена. Аз още си ползвам космонавта, но то с тия ветрове, не мисля че му е горещо. Все пак не е зле да се огледам за якенце, нали е пролет вече.
При нас беше много топло през тоя ден, та затова е с яке. Иначе и аз я извеждах с космонавта предните дни. Peace

Звезда, предложи въпрос и отговори за анкетата и ще я пусна. Hug

Всички болни да оздравяват бързо! Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт