Отговори
# 435
Здравейте!
Тук пак има затишие,надявам се да сте си изкарали добре дългия уикенд!

Проходилка аз мислех да взимам на Чико,но в крайна сметка реших,че няма нужда.Някак си по-естествено ми се вижда без нея,а и докато се начудя то времето за проходилка ще мине.Както споменах в момента лази и се изправя и мисля сам да мине и на следващия етап-крачици и прохождане.

Онзи ден оставих бебо за пръв път да нощува при родителите ми.Мноооого мъчно ми беше /те живеят на 5 минути от нас/,празно вкъщи,тихо....вечерта на няколко пъти тръгнах да го проверявам в кошарката му и се усещах,че не е там.Абе тегава работа,мислех,че ще ми е по-лесно.И все пак поне знам,че може и без мен да спи спокойно.На другия ден отидох да го взема и нямаше никаква реакция на радост,много тъпо ми стана.

Avencis,моето момче тръгна по абсолютно същия начин-застава в позата за лазене и се клатушка.Трябваха му обаче около 2-3 седмици,за да се сети да движи крака и ръце,а не да забожда муцунката  Mr. Green И другото,което според мен много му помогна и някак забърза нещата с пролазването беше,че го пуснах на пода.Така се научи и да сяда сам и да тръгва да лази от седнало положение.

# 436
  • Варна
Привет!
Опитвам се да въведа твърда закуска, обаче голям зор виждам. Пробвих попара и кус-кус, изяжда 2-3 лъгички и след това започва да плюе и да плаче. Тъкмо щях да се отказвам и днес дадох малко сварени овесени ядки с настърган банан и половин лъжичка АМ и взе, че й хареса и омете всичко. Утре пак ще я пробвам с по-голяма доза. Чудя се да не би да не й харесва сиренето. От друга страна, напоследък яденето на каквато и да е твърда храна е голям зор. Яде малко и реве. Общо взето трябва да има още един човек, който да й прави шоу. Не знам зъби ли са или се превръща в злоядо дете. ooooh!

Още едно мрън, развали ми се телефона и то в деня, в който му изтече гаранцията. Изобщо не мога да го включа. Дори не мога да си копирам номерата. Ще го носим на ремонт, че няма пари за нов, надявам се да могат да го оправят или поне да извадят информацията.

В последно време Ади откри животните. Ние нямаме и нямаше близки срещи, но като видим навън куче или коте и започват едни бурни възгласи, едно махане с ръце. Много е смешна. А вкъщи започна да вдига ръка за поздрав, понякога и двете. Ама пги вдига високо и застива така.  Heart Eyes Понякога пък започва да си друса ръката, сякаш държи дрънкалка в нея. Не знам дали е нормално  Thinking

# 437
Оооо и при нас аниматорите са на почит  Laughing песни,танци.Около зъбите е зор храненето.
Плануващите море как мислите да се случват нещата.Храна,престой на плажа,колко време,по кое време на деня,защити за кожа,забавление.

# 438
  • Телиш/Плевен
Фъзиблу, аз по-скоро си мисля, че е бил объркан и затова не се е зарадвал. Hug Все пак за пръв път за толкова време на друго място и далеч от теб, тъкмо е посвикнал и ти пак си се появила. Mr. Green Hug

Марбелла, надявам се, че е от зъби цялата ситуация, а не, че Ади е злояда. Hug И дано оправят телефона ти. Praynig

ММ днес направо ме хвърли в джаза. Shocked Пита ме дали ще кръщаваме Елица. #Crazy Бях останала с впечатлението, че той не е никак по тия работи (да вметна, че е атеист), а аз не държах на кръщене, защото е все едно аз да си налагам на детето да е вярващо. Ще видим какво ще правим, на мен това ми дойде като гръм от ясно небе и тепърва го осмислям, камо ли да тръгна да организирам нещо.

Очаквам предложения за заглавие на новата тема. newsm03

# 439
  • Пловдив
Оооо и при нас аниматорите са на почит  Laughing песни,танци.Около зъбите е зор храненето.
Плануващите море как мислите да се случват нещата.Храна,престой на плажа,колко време,по кое време на деня,защити за кожа,забавление.

Взех от целите бански с крачоли и ръкави,с цел да не изгаря във водата.Там се гори най-много.Взех й и бански от две части-няма такава сладост.За мазило ще е нещо с висока защита.Утре мисля да го купувам.Може би А дерма.Има едни много мънички басейнчета.Едно такова ще вземем и в него ще й пълним морска вода.Храната-ще заваря бурканчето с манджа за обяд и вечеря.А за сл закуска,има плодови на ДМ по 250 гр.Ще вземем такива.Като ще добавям каша и АМ към тях.Ходенето на плаж сутрин рано до към обяд.Следобеда може пак.Ще видим
На морето винаги давам профилактично пробиотик и витамин С.Не пием чешмяна вода или от машина за вода.Само и единствено бутилирана вода от магазина.Таратор също не си взимаме,щото го правят с чешмяна вода и няма как да мине термична обработка.

Лаленце,вземете го кръстете детето  Grinning

Avencis ,честито изправяне на Марти

Наумила съм си,че трябва да взема и памперс бански.За първи път ще купувам.Приемам препоръки

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 22:03 от ♥Elfita♥

# 440
Здравейте, споделям тук това събитие, организирано от мои приятели, които, както всички нас, са потресени от случая с пребитото бебе в болница Софиямед. Призовавам ви да отделите време и да участвате, защото това, което се случва през последната седмица, е арогантен опит на болницата да излезе чиста от случая. Наслушахме се на невъобразими лъжи: те били сигнализирали полицията, ама всъщност, оказа се, не били, нямало при тях практика да се сливат дежурства, пък то не практика, а едва ли не ежедневие излезе, болницата била безупречна, пък се оказа, че за двете години, откакто е отворила, има осем сигнала от недоволни пациенти. Осем осмелили се, намерили време и сили, а колко още разказаха потресаващите си истории от същата болница?! Надяваме се акушерката да понесе цялата строгост на закона, но не бива да пренебрегваме ръководството на болницата, което е съучастник в това престъпление - с погазването на закона и правилата на труда, с непредотвратяването на условията (и всъщност създаването им) това да се случи, с опита да потулят нещата, преди да им се даде гласност от друга болница. Нека отидем и покажем, че знаем тяхната вина и няма да ги забравим покрай насочването на цялото внимание върху акушерката! Нека покажем, че можем да изразим позиция не само във фб и интернет! Нека им дадем така нужната им реклама! https://www.facebook.com/events/686407681471656/

# 441
  • Варна
Да драсна и аз, че май се губим в последно време. В последния работен ден ходихме до ЛЛ за бележка за кухнята и утре реших да я запиша, поне да видя за какво иде реч. Хич не съм на ясно, че баткото ми нали не съм го записвала. Ако и хареса добре. Ако ли не и лятото ще вардя печката. Така или иначе, ако яде кухня го мисля да е най-много до края на лятото. Моите бъркочи вече не иска, пък купешките пюрета и те не ме кефят. ОБАЧЕ как яде пиле с ориз, мусака, зелеви сърми, леща, пиле с грах и картофи от моята чиния ви е бедна фантазията.  Laughing
Закуската при нас са най-често сандвичи или солени мъфини, както и плод с овесени ядки или макарони. Това кус кус, попара не е за нея. Затова мацам филийката с масло, разбърквам един жълтък със сирене и запичам. Да видите апетит. И с масло и кашкавал е яла. Пък макароните се научи се от брат си. Купувам спираловидни, че по-лесно ги държи. Всъщност със закуската ние друга драма имаме- кърмя я към 6.30-7ч. с идеята уж да яде твърда закуска в 9ч. Е да де, ама като види брат си в 7.30ч да яде и настава война, ако не получи и тя храна. И така после нито изкарва до 12ч да речем, нито пък в 10-11ч е време за закуска..  newsm78
Иначе от педи си взех и направление за изследвания да проверим хемоглобина.

Пак миналата седмица(даже миналия уикенд по-скоро) реших да пробвам да не я кърмя цял ден. Ами няма проблем детето, като изключим обърквацията преди обед с тия закуски. Другото си е обяд към 12-13ч и следобедна закуска в 16-17ч. После кърмя към 18-19ч и давам каквото преценя докато ние вечеряме. Кърмя отново към 20-21ч и заспива. Направо съм в шах..  Mr. Green С баткото нямахме заместено хранене до годинката. Все гърда търсеше. Обаче уж давам вода, но пък памперсите през деня  ми се стува, че не са толкова мокри. Дали от жегата или от некърменето..  newsm78

Марбела дано да е нещо покрай зъбките при вас. Хич не е оферта неящното дете...  Confused Ние по Великден бяхме при свеки, а тя живее в къща. Та там малката се запозна с животните. Силно впечатлена е от котки. И понеже ни чуваше как им викаме "писее, писсс, пис, пис", та сега щом види нещо да мърда и се почва "писссс"  Laughing hahaha То може доберман да е, тя пак "писсс".  Joy

Елфита памперс гащи съм ползвала на Памперс и на Хъджис. Голямо шило ми беше синчето и в един момент предпочитах така да се справям с поставянето на памперса.

fuzzyblue съвсем нормално е да се чувстваш така при първите няколко вечери без дете. Поне при мен беше така, не само първия път. Хем баткото беше на 2г.6м. когато остана при майка ми с нощувка, дотогава само за 3-4ч най-мноого. Сега пък в петък с ММ излизахме и оставихме децата с мама у дома. За има няма 2ч - само вечеря. Малеее като се върнах, като ме видя малката ми. Вдигна ръчички да я взимам и все да нарежда и хем се се хили, хем нарежда и ай съм се забавила и секунда и още се мотам без да я взема е готова да реве до небесата.  Heart Eyes Много ми стана мило, толкова сладка.  Heart Eyes

# 442
  • Пловдив
То може доберман да е, тя пак "писсс".  Joy

Joy
Научи я като види свеки да вика писссссс  Laughing

Поправих се,ще купувам памперс бански

# 443
Вече всички спят и аз мога да се разпиша.
Нашето кръщене ще бъде на 31.05 в Дряновския манастир. Сега съм в подготовка.
Праходилката ни е Бертони с 6 колела, но стар модел, който го купихме пачти за без пари.
При храненето зеленчуковите пюрета му ги приготвям , месните все още от бурканче.Вече въведох и телешкото. Рибата ще задържа по натам.
Заместени са ми храненията в 12ч. И  15ч. В 18ч. Ако не спи суче.
Сирене, масло и кисело мляко още не съм давала и незнам честно кога да ги включа.ДК ще се въздържа.
Уменията ни са следните:изправя се свободно чрез придържане се придвижва , е тупва и по дупе. Лази, хвърчи с проходилката, , вече съзнателно казва мама,,от  думичките също баба знае коя е като кажа къде е баба, тата, деде, гън -още не съм разбрала какво значи само. Много обича да се люлее и да си подаваме топка на земята
Все още не мога  да събера смелост да се разделим с малчо а и не ми се е налагало за сега.
Наистина като види животни чного се радва.
Ние от няколко вечери спим неспокойно, мята се в леглото си, събужда се често, приплаква, почти са избили страничните горни, това ще са ни шестите зъбчета, но до сега най-болезнено и трудно излизат.

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 23:16 от yulianka

# 444
Добро утро!  bouquet

От поста на Юлианка се сетих да ви питам-кога да започнем да мием зъбите?Вие започнахте ли?

За морето намерих нещо интересно,но не знам дали има смисъл.Бански костюм с UV защита-
Скрит текст:

# 445
  • Варна
Привет!
Това дете ще ме умори! Няма такава кривотия, вече трети ден. Едвам изтрайвам. Или са зъби, или сме в поредната криза на "средната хбебешка възраст". Предните зъби не ги усетихме, но тези явно ще ни изтормозят много. Поне тази нощ спа, че предната се будеше през половин час и се изправяше в леглото.
Внезапно се пристрасти към биберона. Доскоро го ползваше само като спи, а през деня почти не. От около две седмици обаче нон-стоп й е в устата. Където го види си го взема и го лапа.  Мислех, че лесно ще го откажем, но май няма да е така. Едното зъбче ми се струва, че е излязло накриво. Надявам се, че няма връзка с това какви ще бъдат постоянните зъби някой ден.

Бански няма да купувам. Ние рядко ходим на плаж, макар че сме до морето. Ще взема от тези еднократни памперс бански и ще купим някакво басейнче. Ходим на плаж сутрин за 1-2 часа и с подходящо плажно масло смятам, че е излишно да купувам бански.

Мира, сподели как е кухнята. Аз ще я записвам чак в края на месеца. Филийката с яйце и сирене ми допадна като идея за закуска, макар че Ади не може да дъвче още и ще й е трудно. Давам корички хляб, оризовки, бисквитки и парченца банан, но й е доста трудно. Гълта цели парчета. Даже овесените ядки ги гълташе цели, добре че са съвсем фини.

# 446
Добро утро, май зъбчетата са пробили леко и тази нощ спа малко по-спокойно, само с 2 будения.Аз още не мия зъби, но стоматологът ми каз да рочвам с гумена четка и бебешка паста.

# 447
Привет мамченца,

Как изкарахте почивните дни?
Моят Виктор за един уикенд се превърна в камикадзе. Официално слагам край на почивката си.  Flutter Преди си се обръщаше плахо само на едно безопасно място. Сега вече  се изправя навсякъде и иска САМО това да прави. Като го сложим да спи се изправя и е едно вечно заспиване. Също като се бъди през нощта се изправя и ни вика....както лазеше като охлюв сега  превключи скоростите и се насочва предимно към кабели и контакти, абе всичко забранено! Като му кажа "не" се прави на ударен.
Кога спряхте да им треперите дали няма да се пуснат и претрепят някъде? Аз съм в ужас. Страх ме е да не се дранне яко. В събота си разби джуката.
Абе сякаш за един уикенд откри, че може да е самостоятелен човек и всичко му е интересно, пипа навсякъде. При вас сигурно тези неща се случват отдавна ама аз съм много озадачена как рязко всичко се случи.

Елфи: Нямам опит с бански-памперсите, но знам че има в ДМ и в Декатлон(не знам дали има при вас Декатлон?).

Ние сме в къща в Созопол, а приятелкаста ни компания е на къмпинг в каравана. Мислим сутрин и от късен следобяд да сме на къмпинга - там си има всичко. Останалото време в къщата ще го оставяме на майка ми(която си е там цяло лято). Храна ще си му правя и нося. Ще го мажа с висок фактор, имам и UV фланелка. Бански имаме подарък - 2, ама ММ иска той да си е голичък та ще видим. Но аз съм му харесала едни сърфистки гащи! Ще става сърфистче като нас, та отсега да е подготвен  Laughing Ще купим и 2 басейнчета - за къмпинга и за къщата. Вода винаги бутилирана и ми хареса идеята за витаимн ц и пробиотик превантивно и ще я крадна Simple Smile Честно казано не се притеснявам от морето и съм сигурна, че ще изкараме супер и че дребчо ще се забавлява. Ние сме си морски хорица  Mr. Green

fuzzy: И аз като го оставих за първи път се разревах. Вторият път мина определено по-добре. Събота ще го оставим за цяла седмица, че ще ходим с ММ в Анталия и ще ми липсва ужасно много!

Мама Сънчо честит рожден ден !! Бъди здрава, щастлива и обичана!   bouquet  bouquet  bouquet

# 448
Здравейте мамета.

Загубих се напоследък, но не пиша само чета - семейството на моя мъж изживява голяма лична трагедия в последният месец ( майката на моя мъж  е много зле ) и ние естествено покрай тях - и не ми е до писане , а и не искам да ви товаря излишно, затова само чета и ви се радвам.

Днес влизам за да ви почерпя макар и виртуално по случай 35 ми рожден ден. Искам да ви благодаря че сте толкова прекрасни и винаги отзивчиви и насреща- чувствам ви като близки приятели макар и да не ви познавам лично  Hug

Моник изненада ме много приятно благодаря Hug Hug Hug

Хубав ден мамета

# 449
  • Телиш/Плевен
Лаленце,вземете го кръстете детето  Grinning
Ще видим какво ще правим. Аз вече асимилирах "новината" и сега малко ме е яд, че аз, дето съм вярваща, не ми е и хрумнало да искам кръщене, а атеистичната хиена настоява толкова много. Twisted Evil Честно, никога не съм си и представяла, че ще му дойде на акъла за кръщене, камо ли така да настоява. Shocked Ще го мислим, нека първо се прибере от командировката.

Елица също много се радва на животни. Heart Eyes Вкъщи имаме котка, но тя все още спазва някаква дистанция и Елица я гледа малко отдалеч, но навън винаги фокусира котките и кучетата и почва да издава радостни възгласи. Heart Eyes

Ние на море няма да ходим, както казах, ама оня ден майка ми (която е пристрастена към морето) ме изненада с един подарък за хиенка - бански. Blush Мнооого е хубав. Heart Eyes Но тази година няма да влезе в употреба на морето, евентуално за детско надуваемо басейнче може. Свекърите казаха, че ще ни дават някакво, може би трябва да ги подсетя. newsm78

За зъбките - при Еличка едвам са се показали, та още не мисля за миене. Тъкмо четох една статия в сп. Кенгуру, че трябвало да се започва още преди да поникнат, но аз не смятам така и ще чакам поне да се покажат изцяло първите. Peace

Мама Сънчо, честит рожден ден и тук! newsm59 Hug Дано се оправи свекървата! Praynig

Днес Елица става на 10 месеца. Heart Eyes По традиция, свекървата винаги звъни в 12:25 на обяд (тогава се роди хиенка), за да я поздрави. Та и сега така и аз докато й вдигна, гледам, че Еличка се изправила в кошарката. #Crazy Heart Eyes Толкова много се гордея с малкото ми момиченце!!! newsm76 Вече и с проходилката е по-уверена и си мисля, че има голям шанс да проходи за първия си рожден ден. Ще видим. Само да ни е жива и здрава. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт