Отговори
# 510
  • В градината...
Аз вчера ходих в Шумен за второ мнение за малката ни бебка.  Ами не е голяма, 1900 гр. е прогнозно тегло, но отделните й мерки отговарят на различни седмици -  главичка, краче, стомахче .... Но като краен резултат ехографът даде прогнозен термин 28 май, а той си ми е точно тогава. Все пак, каза докторката, не може да се очаква на моите години да родя 4 кг. дете. Важното е, че провери кръвотока на плацентата. Аз си пия аспирина и друзонала.

Ама те доста бебчета се появиха, но терминът ви е с почти месец преди мен  :thinking

Аз течение винаги имам, минава, след като приложа нещо анттимикотично и после пак се появява селд 20-тина дни. Чак като наближи термина ще си сложа пак гиназол.

# 511
blondellinna ще започнат да ти изплащат майчинските когато направиш 12 мес. трудов стаж (може да е с прекъсвания).
Sladoledche и моята е Whirlpool, купихме я преди 2 мес. и направо се родих с нея, направо се чудя как съм живяла до сега без сушилня. Има много програми, но още не съм ги разучила, упътването което ни дадоха няма бълг. превод( то поне на анг. да имаше, а те някакви измислени езици). Нямам проблеми с бебешките дрешки обаче- пускам ги както пускам нашите. Излизат много мекички, топли и не са измачкани.
hristi1983 имаш стиснати палчета от мен  Hug

# 512
 perunika ако термина ти е 28.05 и бебчо е 1900гр.значи всичко си е наред.Той има достатъчно време да стане едно 3-3500кг бебче. Hug

# 513
Благодаря, renji Hug

# 514
Добро утро момичета Simple Smile
Относно отоците изследванията за албумин само в урината или и в кръвта се гледаха? Мисля да си пусна едни на своя глава, че срещата с док е чак на 17 ти... newsm78
Чувствам се като бухта  #2gunfire

Можеш само урина да си пуснеш  Peace Успех  и да се отчетеш после bouquet

# 515
  • София
Sladoledche, не се притеснявай, сушилните с термопомпа сушат на много по-ниски температури, така че няма да ти се съсипят  Hug

Момичета, нормално е да имате засилена секреция от влагалището в края на бременността, тялото ви се подготвя за нормално раждане, няма как. Ако няма сърбеж, необичаен цвят (зелен и т.н.), мирис и т.н., не би трябвало да ви притеснява. Сега на всички ви би трябвало да пуснат по един последен влагалищен секрет, така че ако има нещо ще се види.

# 516
  • Пловдив
Аз съм чувала, че Полижинакс много често го изписват в края на бременността, особено при майки, които ще раждат нормално, за да се застраховат докторите от инфекция при излизането на бебто. Но дали е истина - нямам идея.
Честито на нашите родили мамчета!   bouquet Бързо възстановяване на мами и бебоци!

# 517
  • София
Да се отчета за днес...
Бях на ЖК. Излязъл ми е резултата от микробиологията - абсолютно чисто, въпреки че и аз имам някакво течение. Преди месец имах някакви бактерии (бактериална вагиноза), третирахме ги с Арилин Рапид и Гинофлор и се радвам, че сега няма нищо.
Друго обаче ме ядоса.
Преди 10 дни доки ме изпрати на консултация в патологична бременност в МД заради ниско прикрепена плацента. Докторът, който беше на смяна, ме прегледа много обстойно (включително и с вагинален ехограф) и каза, че не е толкова ниско прикрепена и би препоръчал нормално раждане. Днес отново отидох в същия кабинет за още едно мнение. Друг лекар беше на смяна. Сестрата му се обади по телефона, каза му защо съм там и ще може ли да ме прегледа. Отговорът беше: "С ниско прикрепена плацента какво да я гледам. На 15-16 да идва за хоспитализация и за операция."
Нямам думи. Без да ме погледне, направо ме изпрати за секцио.
Както и да е, оплаках се.
След празниците ще го мисля Simple Smile

# 518
Здравейте!

Честито на родилите майчета и тук!

При мен няма нищо интересно, затова не се включвам. Кисела съм, малкия пак ми е болен, спи ми се зверски, бебето ме подритва особено болезнено и непрекъснато......

Перу, моят термин е 27 май и бебето ми е 2150, не особено по-голямо от твоето, а ме водят рискова бременност заради ниска плацента, а заади гестационния диабет  очакват бебето да се роди огромно! Аз вече съм спряла да се плаша, връзвам и впечатлявам! В крайна сметка, още малко и ще видим къде е истината с мерките Simple Smile А каква е връзката с годините на майката и теглото на бебето?

Весели празници на всички, ние ще се гледаме болни и кисели 4 дена  Crazy

# 519
  • В градината...
С годините кръвоносните съдове не са същите, а те хранят бебето.

# 520
Аз друго да ви питам-търся си приятелка по съдба  Grinning Дали има някоя мама в групата,която до момента на излизането в 45-дневния да няма 12мес. осигурителен стаж,че никой никъде нищо не ми разяснява с документи и т.н. и  съм малко в мъгла  Shocked
и при мен е такова положението, ще навърша 12 месеца трудов стаж 3 месеца след като родя. Отиваш в социални, там ти дават молба, която попълваш ама мисля, че е след като родиш. Аз сега ще подавам за еднократна помощ при бременност пак от там си вземаш молба и към нея прикрепваш и бележка с доходи от работодател. Аз нямам и сключен граждански брак, но мисля че ъова нямаше значение. Условието е да ги подадеш в социални в града, където се водиш на адрес по лична карта. При мен е по- сложно, че и адресна регистрация сменям. Дано си разбрала, че съм много зле в обесненията. А след като се навършат 12 месеца трудов стаж се подава декларация в НОИ, за да почнат да изплащат майчинството.

# 521
Здравейте, момичета,

Поствам ви интересна статия относно храненето по време на кърмене.

https://xedra.wordpress.com/2012/11/26/momdiet/

Другата седмица ще се срещна с лекаря, който мисля да избера за раждането да си каже тежката дума. Вече двама ортопеди ми препоръчват секцио заради луксацията, която съм имала като бебе. Някоя от вас с подобен проблем?

# 522
Аз друго да ви питам-търся си приятелка по съдба  Grinning Дали има някоя мама в групата,която до момента на излизането в 45-дневния да няма 12мес. осигурителен стаж,че никой никъде нищо не ми разяснява с документи и т.н. и  съм малко в мъгла  Shocked
и при мен е такова положението, ще навърша 12 месеца трудов стаж 3 месеца след като родя. Отиваш в социални, там ти дават молба, която попълваш ама мисля, че е след като родиш. Аз сега ще подавам за еднократна помощ при бременност пак от там си вземаш молба и към нея прикрепваш и бележка с доходи от работодател. Аз нямам и сключен граждански брак, но мисля че ъова нямаше значение. Условието е да ги подадеш в социални в града, където се водиш на адрес по лична карта. При мен е по- сложно, че и адресна регистрация сменям. Дано си разбрала, че съм много зле в обесненията. А след като се навършат 12 месеца трудов стаж се подава декларация в НОИ, за да почнат да изплащат майчинството.

А сега като си взема листа за 45-дневния,трябва ли да го нося някъде,понеже нали и той не се изплащал като нямаш стажа  newsm78
Счетоводителките ми отговориха,че до навършване на стажа се полагат по 100лв месечно,сигурно пак се ходи в социалните и за тази помощ и за еднократната при раждане  newsm78 Тогава преди да навършим стажа,работа в НОИ нямаме,а  Laughing

# 523
Цитат на: blondellinna link=topic=835070.msg30572289#msg30572289 date=1428557531
[/quote

А сега като си взема листа за 45-дневния,трябва ли да го нося някъде,понеже нали и той не се изплащал като нямаш стажа  newsm78
Счетоводителките ми отговориха,че до навършване на стажа се полагат по 100лв месечно,сигурно пак се ходи в социалните и за тази помощ и за еднократната при раждане  newsm78 Тогава преди да навършим стажа,работа в НОИ нямаме,а  Laughing
45- дневният болничен се изплаща като обикновените болнични- ако имаш 6 месеца трудов стаж ще ти го изплатят от НОИ, след като работодателят го занесе и мисля, че и банковата сметка се носеше

# 524
  • Бургас
Перу, аз съм на 38, но определено бебока върви по-едър от батко си, който преносен се роди 3100 кг. и все ме овикваха докторите, че е малко бебето. А, го родих на 30....

Общи условия

Активация на акаунт