Отговори
# 525
  • Монтана
Здравейте момичета,кръвното си ми е същото,пия едни хапчетата и дано да се оправи.В събота отивам до болницата,да ми измерят пак  кръвното и за запис на тонове на бебоко.Ще видиме как ще се развият нещата,с това кръвно.Весели празници и хубав ден  Peace newsm53

# 526
  • В градината...
Радус, мноого хубава статия  Peace
Напоследък си мислех унило за нещата, от коикто ще следва да се лишавам при кърмене.

# 527
Перуника, моя приятелка, която наскоро роди и кърми, казва, че с шоколада и портокала има най-голям проблем.
От шоколада бебето много се възбужда, а портокалът предизвиква адски колики..Със сигурност трябват някои лишения за известен период от време.

# 528
  • София
blondellinna, иди до НОИ и си вземи персонален идентификационен код (ПИК), с който да използваш услугите им в интернет. С него може да видиш прогнозно майчинство в сайта на НОИ, там си пише подробно какво да попълниш и ще видиш какво ще ти излезе накрая. Въвежда се за последните 24 месеца, на мен не ми достигат 7 месеца и през тях ми пише, че съм била осигурявана на 340 лева(т.е. на минимална работна заплата). Програмата прави средно аритметично на всичките 24 месеца и ти смята 90% от тях и ти изписва колко пари на ден ще получаваш. В зависимост от това колко работни дни има конкретния месец, толкова пари ще взимаш. Примерно ако се осигуряваш на 600 лева 10 месеца и 14 месеца на 340 лева, се получава средно аритметично 448 лева. 90% от него ти е 403 лева. Т.е. грубо казано заради това, че не ти достигат месеци ще взимаш с 200 лева по-малко отколкото си се надявала Wink Надявам се да си ме разбрала.

# 529
  • burgas
Благодаря момичета за хубавите пожелания! Дани е едно малко сладкишче, все още незная какво става  Grinning само знам че съм пристрастена към него  Heart Eyes

# 530
  • София
Аз съм чувала, че Полижинакс много често го изписват в края на бременността, особено при майки, които ще раждат нормално, за да се застраховат докторите от инфекция при излизането на бебто. Но дали е истина - нямам идея.
Моя доктор ми каза същото за Макмирор, когато го питах няма ли да пускаме микробиология. Каза "няма смисъл от микробиология". А седмицата преди секциото изписва глобулите за застраховка.  newsm78  #Crazy А за мамите с нормално раждане по-отрано!?

Много хубава статия за храненето  Hug Благодаря

Майчета много се вълнувам, този Великден ще запознаем моите родители и родителите на ММ. Party Party Party  ММ се шегува, че още има време, по-добре направо на кръщенето...  Joy
След 2 дни пътуваме за София и тук всичко съм си подготвила - креватче, скрин, количка и дрешки, текстил - почистих, изпрах, изгладих, вакумирах, пакетирах... и след месец и малко се прибираме с беба (надявам се е послушна и изчака до края)

# 531
blondellinna, иди до НОИ и си вземи персонален идентификационен код (ПИК), с който да използваш услугите им в интернет. С него може да видиш прогнозно майчинство в сайта на НОИ, там си пише подробно какво да попълниш и ще видиш какво ще ти излезе накрая. Въвежда се за последните 24 месеца, на мен не ми достигат 7 месеца и през тях ми пише, че съм била осигурявана на 340 лева(т.е. на минимална работна заплата). Програмата прави средно аритметично на всичките 24 месеца и ти смята 90% от тях и ти изписва колко пари на ден ще получаваш. В зависимост от това колко работни дни има конкретния месец, толкова пари ще взимаш. Примерно ако се осигуряваш на 600 лева 10 месеца и 14 месеца на 340 лева, се получава средно аритметично 448 лева. 90% от него ти е 403 лева. Т.е. грубо казано заради това, че не ти достигат месеци ще взимаш с 200 лева по-малко отколкото си се надявала Wink Надявам се да си ме разбрала.

Блаодаря и на теб,,за информацията  Hug То като отида в НОИ предполагам и те може да ми поразяснят някои неща,че въобще не съм просветена  в тази област,освен ако не се окажат поредните сърдити лелки  Mr. Green Все ми се струва,че нещо ще пропусна, пък дано не ссе случва #Crazy

# 532
Здравейте майчета,при мен няма нищо ново.Гласувах с голямо желания.Аз след няколко дни ще навърша 35 но и моето бебче върви по едро от каката.Доки ми изписа макмирор.Др. седмица ще пусна секрет да видим резултата.

# 533
  • В градината...
На сайта на НОИ има един телефон за инфо. Вчера звънях и ми отговориха доста любезно  Peace

# 534
Eднократна парична помощ при бременност – 150 лв.
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/bemennost/

# 535
  • Варна
Здравейте мами! Днес ни изписват и ще си се гушкаме всички вкъщи Simple Smile Благодаря ви за пожеланията от сърце!
Имам въпрос към мамите от Варна - на кой педиатър се спряхте? Моята ЛЛ и педиатър е в болница и поне 2 месеца няма да работи, има си заместничка, която не е педиатър обаче. И сега се чудя и се мая какво да правя? Препоръчайте ми някой, моля. Благодаря предварително!

# 536
Здравейте момичета .... само се включвам да ви кажа , че има някакви вируси и мен ме събори, хрема , кашлица , разстройство и тези киселини  #2gunfire #Cussing out мрънннн
много се пазете  Hug

# 537
Selicita, това, че ви изписват е супер, честито!  bouquet
Аз вчера бях на тест за упойки и анестезиолога също ме предупреди за гадния грип. Каза да не ходя по моловете, а да си седя в къщи.
Пазете се и приятни празници.
На мен не ми се получава с лежането, което е лошо. Все някой иска нещо или ме чака къщната работа. А бебка я усещам много ниско вече. Като си пипна корема отдолу и и пипам главичката през коремната стена.

# 538
От вчера и аз официално съм в 9 ти месец,имам леки болки ниско в корема като менструалните,не мисля че са контракции защото са постоянни.Бебка се е обърнала и е готова за старта,та остава да чакаме сега.Някоя мама насочила ли се е да ражда в Шейново?

# 539
Здравейте мами! Днес ни изписват и ще си се гушкаме всички вкъщи Simple Smile Благодаря ви за пожеланията от сърце!
Имам въпрос към мамите от Варна - на кой педиатър се спряхте? Моята ЛЛ и педиатър е в болница и поне 2 месеца няма да работи, има си заместничка, която не е педиатър обаче. И сега се чудя и се мая какво да правя? Препоръчайте ми някой, моля. Благодаря предварително!

Страхотни новини, браво   bouquet
Black Lady, веднага ли излизат резултатите за упойките, предният път не са ми правили, тъй като не беше планирано

Аз онзи ден си нямах работа и реших, че докато лежа ще изчистя и двата лаптопа. Напръсках ги с пяната за почистване, веднага ги избърсах и резултатите са 2 - блестящо чисти и клавиатури, на които половината бутони не работят. ММ разбра днес и ми вдигна нечовешки скандал. Някакви идеи как да ги оправя (нямам въпросителен знак). Мерси предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт