Отговори
# 360
Е в София поне има опция да се роди нормално почти без лекарска намеса в една от болниците. Мисля, че някоя мама беше споделяла за такова раждане още в началото като се записахме. Ако не се лъжа болницата беше Св. Лазар  Thinking  Но определено сумата беше доста голяма.
Честно казано, ако няма индикация за секцио не бих се подложила на това. Аз отсега се треса,че може да се наложи заради ниската плацента и искрено се надявам да си родя пак нормално. 2 часа след раждането бях на крак, а на другия ден можех да тичам по коридорите на болницата.
Аз съм споменавала за такова раждане - в Надежда  Peace За Св. Лазар мненията не са особено ласкави.
Аз за сега съм за секцио - заради седалищното предлежание на фъстъка. Ама не че не искам, а направо ми се реве от мъка  Tired

# 361
Здравейте на всички,
Благодаря че ме добавихте в списъка.Присъединявам се към темата с моята втора бременност с близнаци.От София съм, баткото е на 8 години.Термина ми е 04.08.15 , но според лекарите близнаците най-вероятно ще се родят по-рано,юли.Бебетата са момче и момиче - Моля за две щъркелчета.
Ще следя темата с интерес.
Лека и безпроблемна бременност на всички!

# 362
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте,
ако може и аз да се включа в темата.
В 27 гес. седмица съм с термин 04 юли.
За сега безпроблемна бременост като единствено се притеснявам, че
за мъж както ни видяха на ЖК сме много спокойни и ритаме по 2-3 пъти на ден
за не повече от 5-10 минути  Sad.
Ще почакам следващия час при лекаря да ме убеди, че всичко е нормално Simple Smile
Добре че има празници да не мисля щуротии.

# 363
Кристалин- има време бебчето да се обърне. И моята за сега е седалишно и искренно се надявам да се завърти, защото и аз не искам да ме режат. Както поспаланчо каза след 2 час си на крака а на другия ден направо си тичаш по коридорите при нормално раждане.

И моята бебка е кротичка не е от най подвижните. Понякога се притеснявам да не развия антитела и затова да рита по слабо , но след това се обажда с хубаво ритниче и ми е по спокоино. Днес след кафето пощуря. Не се е спряла от сутринта и усещам как ме бута в ребрата дано се е обърнала , ще видим на др преглед .

# 364
  • до едно тепе
Е аз съм от Пловдив и тук раждах в държавна болница. Моето раждане беше от леките и бързите затова сега ми е чоглаво при опцията секцио.
Плацентата на този етап е ниско при доста бременности и често се вдига до 32г.с. Въпроса е да се повдигне достатъчно, за да може бебето да мине през родилния канал. Ще чакам и ще се надявам това да стане.
Кристалин рано е още. До раждането може да се завърти още много пъти. Аз какво да кажа като моята госпожица си лежи напряко Laughing Баткото ми се обърна с главата надолу някъде към 30-32г.с. Един цял ден просто ми разчекна корема от бутане и опъване и после седмица само помръдваше съвсем лекичко. Явно се беше уморил от усилията да се завърти.
Бебка ме рита нощес, досега не се  е случвало и днес цяла сутрин кротува. Чак като обядвах се раздвижи  Laughing Напоследък е доста активна в някои часове от деня. Има си режим направо детето Whistling

# 365
Меченце, NadkaGD добре дошли!  baloni

Мария Тереса, за главоболието - АГ каза, че може само парацетамол от лекарствата. Предупреди да не се пие аспирин или аналгин. Каза, че при главоболие може да се пие витамин С и да се правят фрешове. Общо взето нещо като нищо ... главоболието да изчезне само

# 366
Момичета, да ви се оплача след вчерашния преглед  Confused

Не веднъж съм ви споделяла, че имам втърдявания на корема, които някои казват,че не са страшни и т.н и т.н. От края на 3 месец съм на огромни дози магнезии именно заради тях + папаверин. Но от вчерашния преглед стана ясно, че ако не се оправя, има риск от преждевременно раждане  newsm45

Утре лекарката пак ме вика, за да прегледа матката специално. Незнам защо така се случва. Направо не знам какво да правя  Sad

# 367
Момичета, да ви се оплача след вчерашния преглед  Confused

Не веднъж съм ви споделяла, че имам втърдявания на корема, които някои казват,че не са страшни и т.н и т.н. От края на 3 месец съм на огромни дози магнезии именно заради тях + папаверин. Но от вчерашния преглед стана ясно, че ако не се оправя, има риск от преждевременно раждане  newsm45

Утре лекарката пак ме вика, за да прегледа матката специално. Незнам защо така се случва. Направо не знам какво да правя  Sad

Хей Нели, не се отчайвай от сега. Отиди утре да те видят по- обстойно и ще видиш, че всичко ще е наред. Все пак в днешно време има един куп начини за справяне с такива неща. Само не се притеснявай прекалено много, защото от това по-лошо няма. Стискам палци всичко да е наред!  Praynig
 Hug

# 368
Нели, шийката мериха ли ти? Обсъждахте ли серклаж, с тези симптоми трябва много почивка и да лежиш. Спокойно, има много какво да се направи.  Hug Къде се следиш?

# 369
  • София
.................... Ако не се бях върнала на другия ден нямаше да ми пуснат ПКК и изследване за кръвна група, да не говорим за токсоплазмата, която е безплатна, но никой не те уведомява, че е добре да направиш. Нито те питат, нито ти казват нещо. ...............................................
........................ За естествено се бях навила, но откакто се върнах тук се разубедих много бързичко..................................

crazy_iv Моя док на ЖК още като се записвах го питах за токсоплазмоза, а той заяви че в БГ не се покрива от ЗК и ако искам сама мога да си го пусна. Но пък всеки месец имам безплатни направления за кръв и урина  newsm78 а на някой мами им казват че се полага по 1 на триместър.

Относно раждането има различни теми тук в бг мама, за всяка болница. Аз много се колебаех между Токуда (защото ми е много близо и заради хвалбите за лекарите там) и Надежда, но се спрях се на Надежда, защото повечето мами родили там са повече от доволни и една от малкото болници в които подкрепят с две ръце естественото раждане (осен ако конкретния случай не изисква секцио). Моя близка роди там миналата година, отиде с изтекли води, но мина ден след това преди да и сложат система, защото тя отказваше (искаше максимално естествено раждане). Следяха я нон-стоп докато беше там - в друга болница нямаше да и позволят да има такива претенции. Едва след като я убедиха, че бебето не може да издържи повече без води, тя се съгласи на система за да и предизвикат раждането и роди нормално без усложнения. Та аз съм с впечатление,е че реагират адекватно според случая, но единствения минус е че няма избор на екип, освен ако не си секцио.
Съвета ми е да проучиш малко повече за болниците към които си се ориентирала, за да си избереш най-добрата за теб  Peace

# 370
  • Sofia
Аз искам да попитам новоомъжилите се мами дали представяха свидетелство за граждански брак пред НОИ , след като са си сменили фамилиите?  И дали са имали проблем с изплащането на болничните?

# 371
Нели, шийката мериха ли ти? Обсъждахте ли серклаж, с тези симптоми трябва много почивка и да лежиш. Спокойно, има много какво да се направи.  Hug Къде се следиш?

Ами досега не са ми казвали някакви стойности относно нея. Никога не се е споменавала.  Предполагам, че ако е имало някакви разминавания от нормалните стойности щяха да ми кажат.  Иначе се следя в Плевен от миналия месец, иначе до преди това бях в Търново, но лекарката при която бях не се отнасяше с много внимание.
Досега четох какво ли не за този ПОВИШЕН ТОНУС НА МАТКАТА и никак не ми хареса написаното  newsm45

# 372
Нели, спокойно! Има много какво да се направи, за да се предотврати преждевременно раждане! Ако проблема са контракциите, то ще те приемат в билница и ще ти вливат магнезий, но шпа и папаверин венозно и постоянно. Така контракциите ще изчезнат/намалеят и нещата ще се нормализират. Била съм в такава ситуация със зверски и чести контракции (направо нямат нищо общо, като ги сравня с тези, които имам сега), едва стигнах до болница и докторите ме стабилизираха! Имай вяра!
С теб сме миличка!

# 373
Нели, не се плаши, всичко ще е наред, доста мами е имало така. Лекарите имат вече опит в такива ситуации и ще направят всичко възможно, сигурна съм!

# 374
Нели, спокойно! Има много какво да се направи, за да се предотврати преждевременно раждане! Ако проблема са контракциите, то ще те приемат в билница и ще ти вливат магнезий, но шпа и папаверин венозно и постоянно. Така контракциите ще изчезнат/намалеят и нещата ще се нормализират. Била съм в такава ситуация със зверски и чести контракции (направо нямат нищо общо, като ги сравня с тези, които имам сега), едва стигнах до болница и докторите ме стабилизираха! Имай вяра!
С теб сме миличка!
+1 Само без паника, че така си увеличаваш контракциите и не помагаш нито на себе си, нито на бебо. Спирай нета да четеш моментално, само ще се объркаш. Утре нали си на преглед.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт