В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 030
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Сладоледче, ето страницата
https://m.facebook.com/boobamara.bg

# 511
  • Под кленовите дървета
Честити бебоци на Алвина, Калитарка и Анета Simple Smile Чакаме вашите истории не само във фейса, но и тук Simple Smile

аз исках много неща да пиша, но забравих.

Споделям с вас историята на моя много близка приятелка, голям боец, която, да ми е жива и здрава е преборила една от най-смъртоносните болести и ми е много радостно сега Simple Smile

Ейми, чай от малинови листа помага да подканиш за излизане Laughing

Само на мен ли желязото действа запичащо?

# 512
Относно биберона - добре е да се въведе малко по-късно, след като е установено добре кърменето. Ако някоя мама има желание да кърми и проблеми с това, първото, което е добре да се направи, е да се махне залъгалката, ако вече е въведена, защото тя залъгва бебето, че суче. Вместо това е добре да се поставя често бебето на гърда, за да може да стимулира лактацията, което както вече са казали, прави по-добре от всяка помпа.

Също при проблеми с кърменето от какъвто и да е вид, препоръчвам да се свържете възможно най-скоро с консултант от ЛЛЛ или НАПК (пак, стига да искате да кърмите, де), тъй като колкото повече се изчаква, толкова по-трудно се оправят проблемите. Консултациите са безплатни.

За все още неродилите, които желаят да кърмят - опитайте след раждането да сложите бебето максимално скоро на гърда, за препоръчване в първите 2 часа, а не чак когато слезе кърмата на 2-3-4-5 ден... Първите дни има капчици коластра, които бебето може да изсуче, дори да не можем да ги изцедим сами. Те са изключително важни за имунитета му и напълно достатъчни като количество за стомахчето му, което е колкото черешка в първите дни. За съжаление болниците ни имат изключително лоши практики по отношение на кърменето, което е и една от причините в България да е много нисък процентът на кърмещите жени - доколкото помня под 13% от бебетата над 2 месеца получават някаква кърма (т.е. дори не говорим за изключително кърмени), а според Световната Здравна Организация се препоръчва изключително кърмене до 6м, основно хранене с кърма до 1година и присъствие на кърма в менюто поне до 2 години...

За хранещите с шише, които биха искали да кърмят, може би тази статия ще е полезна: https://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/

Биберон, натопен в мед е много лоша идея, независимо, дали искате да кърмите или не. Проблемът с меда са не само потенциалните алергии, а и рискът от наличие на ботулинови спори, които при деца под 1 годинка, поради незрелите им стомахчета могат да предизвикат изключително тежки състояния и дори смърт. Сравнително рядко се случва наличието на такива спори, поради което повечете сме оцелели даването на биберон в мед, но рискът определено не си струва.

Аз съм любител на блузите за кърмене на Буба Мара, последните 2 години постепено се обзаведох и почти само с такива ходя Simple Smile Хубавото е, че част от моделите стават и за бременност Simple Smile За мен лично са голямо удобство, но и ние прекарваме по много време на вън, а аз кърмя на поискване, т.е. честичко. Така не се забелязва, и в общи линии почти навсякъде съм кърмила, в 99% без никой от околните да разбере. Завиването с пелена на мен не ми допадна, предизвиква значително повече внимание, отколкото без нея, а и бебето ми не беше очаровано, което до голяма степен разбирам, аз също не бих се чувствала добре да ям покрита с нещо.

# 513
Аз вече искам да си стопирам раждането. Излиза ми херпес под устата  Sad Аз преди често ги правих, как ме пропусна цяла бременност не знам. Ама на... обадих се на гинеколога ми. Каза ми да се мажа. Нали вече не е опасно това чудо? Знам, че някои от вас имаха херпес по-рано. С какво се мазахте. Аз с ацикловир ще се мажа.

# 514
Аз вече искам да си стопирам раждането. Излиза ми херпес под устата  Sad Аз преди често ги правих, как ме пропусна цяла бременност не знам. Ама на... обадих се на гинеколога ми. Каза ми да се мажа. Нали вече не е опасно това чудо? Знам, че някои от вас имаха херпес по-рано. С какво се мазахте. Аз с ацикловир ще се мажа.
Synni, на мен много ми излизат, още преди да забременея. В първите месеци беше ужас, но АГ-то каза да се мажа спокойно, но мен и много ме болят. Аз редувам zovirax и viru merz.

# 515
Благодаря за отговора  Hug

# 516
  • Под кленовите дървета
Ада-Смайлс, много хубав пост Simple Smile
Ти къде изчезна бре? Мислих, че днес ще те видя в редиците на обебилите се?

Ок, да те ползвам да те питам - след като изсуче от едната гърда и не иска от втората, последната какво да я правя? Ако я държа до следващо кърмене правя бучки и боли? Ако изцедя малко, колкото да облекча, пак се пълни за следващо ядене. И имам постоянно две много пълни гърди и капацитет на бебешки стомах много малък. Цедя, замразявам, ама скоро половин литър ще направя замразена кърма, отделно изцеденото количество през деня отива една част от него като добавка за вечерно кърмене между 18 и 20 часа. Тогава много ми спада млякото и шушка реве на всеки час за гърда. А иначе правим 3-4 часови паузи през деня и нощта.

Аз се чудих, какво толкова ще суче бебето първоте часове, но...факт, че имало какво, още в болницата след първото кърмене започна яко да пълни памперс Simple Smile С баткото чак на 2 ден излезе първия мекониум.

# 517
Момичета  Hug Hug Hug

Ние от вчера сме с колики, снощи много се мъчихме, едвам заспа, днес ходих да купя капки и се надявам да ни помогнат. Днес излизахме и на разходка и спахме навън, на слънчице.

Днес майка ми ме вбеси  #Cussing out
Бях и казала, че не искам да остане да ми помага, че няма смисъл, а днес не знам какво я прихванало ми се обади да ме пита как нея не съм я искала, пък свеки била в нас. Все едно не ме познава и не знае, че не мога и не знам как без да я обидя да и кажа, че предпочитам да съм сама с бебка. Точно пък от нея не съм го очаквала и вместо в момента да ме подкрепя тя получава факсове. След като се скарах с нея и сестра ми ми се обади да ме пита що се държа така. Ще каже някой, че съм в детската градина. Какво изпедепцаха тея хора...

# 518

Масло от лавандула, но е добре да се сложи в момента, в който излиза херпесът. Действа безотказно. Не е особено приятно на вкус, горчи даже, но пък то и количеството е мн малко. Аз мажа с клечка за уши, стои половин/един/два часа и после го измивам.

# 519
Честито на новите ни бебчета  baby_neutral да са много здрави и послушни! А на новите мами бързо възстановяване и гушкане вкъщи   bouquet

# 520
  • София
Честити бебоци на всички обебили се мами през последните 2 дни! Направо ме кефите.   bouquet

Ох, исках толкова неща да напиша, но половината вече ги забравих - ще карам отзад напред.
ada_smiles много полезен пост, благодаря за което!  Hug
amy_lee на каквото и да сложиш босилек все ще си върви Simple Smile Най-малкото ще знаеш, че си го изяла и може да очакваш някакъв ефект. Утре отивам и аз за ананас и доматки с босилек  Heart Eyes
chudesna не му се впрягай много, ама и ТМ е едно... рядко!  Laughing Аз пък преди да забременея трудно взимах решение между 2 неща кое да си избера, а пък сега съм още по-зле. И ММ за да ми угоди все ми казва "което искаш това ще вземем" за всяко нещо, което прави избора ми още по-труден и онзи ден се смъмрихме, че въобще не ми помага в това отношение и че след като съм харесала и двете неща е по-лесно да ми каже неговото мнение и просто да вземем едното... бременна рал'та.
Досега разглеждах ФБ на Буба Мара и има изключително сполучливи и удобни дрешчици. Благодаря, че споделихте! Само не знам с размерите и меренето как стои въпросът  newsm78
РоЗи в Техномикс пише, че трябва да го има този препарат. Заинтересува ме, защото и ние упорито се борим с мухъла. А този тук същия ли е?

# 521
  • София
Абсолютно потвърждавам за биберона. Който иска да кърми, да не дава биберон залъгалка, защото изключително обърква бебето. Когато се научи да суче уверено, може да го дадете. С голямата чаках повече от месец, пробвах някъде на втората седмица, обаче после не можеше да засуче, изнервяше се, мяташе се като риба на сухо, едвам издържах ревовете заради коликите. Явно имаше много силен сукателен рефлекс и когато й я дадох най-накрая, така я хвана с ръчички и не я пускаше.
На този младеж сега му я давам, той научен се е родил, ама през повечето време си спи спокойно, един час привечер я ползва, не повече.

И аз го кърмя на поискване, ама поискването е през 3-4 часа, предната нощ една пауза 5 часа Party
Замервам на кантара едни памперси с между 60 и 110 грама доказателствен материал smile3544

jasmin_veni, доизцеждай гърдата, от която е яло бебето след кърменето, докато се разкарат бучките, а от другата изцеждай малко, също и малко преди самото следващо хранене от същата. Таман бебето ще засуква по-лесно и ще закачи повече от задното мляко.

Не успявам да ви изчета и няма да изреждам поименно, да не изпусна някого.
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебоците!  bouquet

# 522
  • Под кленовите дървета
Аз така изцеждам, но след три часа те бомбират. Нощем съм като Клеопатра - цялата в мляко. Ако Катето не се е събудила цедя и след час тя като се събуди доипразва гърдите и трябва да додам с биберон, защото за час не се събира допълнително количество.
За бибки не мога да дам съвет. И двамата не искат.  Нито пръстчето сучат.

# 523
Момичета, здравейте! Не съм писала в темата освен няколко поста в началото на бременността. Но ви четях  редовно и се информирах през цялото време.

Първо честито на всички мами   bouquet да са ви живи и здрави бебоците. Гледах и имената - много хубави имена сте избрали.

Аз днес влизам в 37-ма седмица, термина на 21-ви април. Понеже живея в Канкун, Мексико, много чудно ми стана, че изглежда поведох крак и всичките българки тука забременяха след мен  Laughing. Лошото е, че не сме близо една до друга и няма как да се виждаме често.

На мене един от докторите ми даде диагноза високо кръвно, но само веднъж ми беше измерено 150/108 и то с една машинка, която ми прикачиха и мери кръвното на 15 мин. След това никога не се е измервало високо кръвното, доста време пих хапчета но реших сама да ги спра. Откак съм ги спряла не ми е измервано кръвно повече от 110/70. Обаче краката ми от 24-та седмица са много подути и така и не спаднаха дори и след много почивка. Преди 3-4 дена бях на ехограф и бебо беше 3,600кг, което за мексиканските стандарти е огромно бебе, доктора ме успокоява за нормално раждане, аз не знам какво да мисля.  newsm78 Някой да сподели или да ми даде съвет?

Иначе съм много щастлива, че всички тук са добре и бебчовци се раждат здрави  Heart Eyes

# 524
ДДобро утро! Иии.. честит първи АПРИЛ. Чакаме с нетърпение първото бебоче за този месец.
Аз да се оплача.. Снощи ме измъчиха адски киселини , през нощта не можах да спя изобщо , а за капак сутринта се събуждам с болка , драскане и горчив вкус в гърлото. Нещо ужасно е направо , но усещам ,  че е съвсем временно явление и не е от настинка , но пък от какво се получи не знам... мрън ...

Общи условия

Активация на акаунт