В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 035
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Привет момичета! Да ни е честит Април месец.   bouquet
Аз след 4 дни мираж за WC-то днес съм с пролив, но никакви други индикации (за сега) за раждане. Но вече дойде така, очаквания от мен април месец, та съм и дала зелена светлина на бебка да излиза. Вече всичко си има малката, даже и количката си взехме от магазина.  Laughing

# 541
Привет момичета! Да ни е честит Април месец.   bouquet
Аз след 4 дни мираж за WC-то днес съм с пролив, но никакви други индикации (за сега) за раждане. Но вече дойде така, очаквания от мен април месец, та съм и дала зелена светлина на бебка да излиза. Вече всичко си има малката, даже и количката си взехме от магазина.  Laughing

Дай да я видим количката!!!  Party

# 542
Ето тази количка взехме. Като танк е.  Joy

А и столчето за кола купихме. Ето това:

# 543
И аз да честитя на новите мами! Да са ви здрави бебчетата и много да ви радват!
С кърменето на баткото процедирах като редувах гърдите,а не на всяко кърмене и двете,защото бях чела за т.н. предно и задно мляко и връзката на предното мляко,което имало по-високо съдържание на лактоза, с коликите.  Сега наскоро четох,че това кърмене не било правилно. Кое е вярно,не знам. Баткото наддаваше прекрасно,даже доста - първият месец 1450 гр.,а вторият 1200гр. Колики си имаше ужасни и може би затова първите два месеца сучеше в несвяст - така се успокояваше. Това,обаче,продължи до момента, в който ''поумня'' и осъзна,че всъщност яденето му причинява болката. Тогава дойде отказът от сукане,от пиене от шише и т.н. Но да не прекалявам с подробности,че не е весела тема....
Да добавя само,че единствено първите дни давах двете гърди една след друга на едно хранене.

# 544
И аз да честитя на новите мами! Да са ви здрави бебчетата и много да ви радват!
С кърменето на баткото процедирах като редувах гърдите,а не на всяко кърмене и двете,защото бях чела за т.н. предно и задно мляко и връзката на предното мляко,което имало по-високо съдържание на лактоза, с коликите.  Сега наскоро четох,че това кърмене не било правилно. Кое е вярно,не знам. Баткото наддаваше прекрасно,даже доста - първият месец 1450 гр.,а вторият 1200гр. Колики си имаше ужасни и може би затова първите два месеца сучеше в несвяст - така се успокояваше. Това,обаче,продължи до момента, в който ''поумня'' и осъзна,че всъщност яденето му причинява болката. Тогава дойде отказът от сукане,от пиене от шише и т.н. Но да не прекалявам с подробности,че не е весела тема....
Препоръчва се да се предлагат и двете гърди на всяко кърмене, като детето преценява дали има нужда от млякото от втората или не. Докато при вас е сработило даването на една гърда, при много майки това би довело до недостатъчна лактация.

Ето една чудесна статия, която пояснява за предното и задното мляко: https://xedra.wordpress.com/2012/06/25/fore-hindmilk/

Коликите за съжаление са доста неопределено понятие, поради което се ползват за описание на всяко неразположение на бебето в първите месеци, съответно причините за тях може да са най-различни. Много майки установяват, чрез елиминационна диета, че примерно коликите се дължат на непоносимост към дадена храна, но понякога има и доста по-различни причини.

# 545
Мерси за линка,Ада!

# 546
Тъй като пиша от таблета, ми е трудно да сподела моя опит с кърменето, но темата сега става актуална за мен.

Само искам да похваля д-р Киров, който изроди бебето ми, че ми го даде на гърда няколко минути след раждането. Аз самата го предложих на акушерката, за да излезе по-лесно плацентата. Тя много бързичко ме отряза, но след това се появи доктора, и без да ме е чул, ми даде бебето. Много го уважавам за това, и за отношението му към раждането като цяло. Изуми ме как бебето си знаеше от първия миг какво да прави. Сега е страшен смукател, може би точно заради ранно задействания рефлекс. Суче бързо и делово, но не може да си прецени количествата. Сутринта бях сънена, и я оставих да си суче на воля... Еее, после направи пауза 4-5 часа, връща мляко, присвива се...на следващото хранене хапна колкото да не е без хич.
Chudesna, аз бях пуснала линк за бубамара малко по-назад. За съжаление, е доста заета, е дрешката ми ще е готова чак след великден. Имайте го предвид.

# 547
  • Сидни
Здравейте мили бъдещи мами - априлки, пожелавам леко раждане на всички и здрави бебенца.
Аз съм от априлки 2014, имам прекрасен син. Пиша ви с едно може би странно на пръв поглед предложение, но тъй като  имам влечение към фотографията и искам да развия портфолиото си и да наблегна на новородени фотосесии ви предлагам безплатни фотосесии на вашите съкровища, във вашия дом, за град София ( или близо до София).  Така хем вие ще запечатате бързо изменящата се визия на вашето съкровище, хем аз ще обогатя портфолиото си. Единственото изискване е бебо да е на възраст до 14 дни, защото на тази възраст са най - гъвкави и спят почти през цялото време, така могат да се поставят в сладки пози.
Ако все пак някоя реши, че не съм психопат и се навие на безплатна новородена фотосесия, нека ми пише на лично, за да се разберем Simple Smile)
ето малко снимки от мен
https://www.flickr.com/photos/110384206@N06/with/16881517616/

# 548

Чудесно включване! И аз се видях с Киров да се запознаем, да видим кой кой е. Ти си поредния положителен коменар и отзив за него. Ще се радвам да ми пишеш на лични, ако е удобно с повече подробности за това как роди при него.

Аз й писах на Бубата Мара, да видим какво ще се разберем с нея. Тя ще каже кое, кога и така.

Hug

# 549

Аз искам снимки преди да родя (за след това ще видим). Защото нямам ни една снимка със сегашната си бременност. Искам само няколко хубави кадъра с другите два мЪжа от семейството.  Heart Eyes
Пиши ми на лични.

# 550
Ето тази количка взехме. Като танк е.  Joy

А и столчето за кола купихме. Ето това:

Ухаааа, стабиларка изглежда! А нямаше ли към нея столче за кола, та взимахте отделно?  Thinking

# 551
Ех, днес трябваше да раждам ... Тегля го сега бузанчо - 4,500. Сигурно толкова някъде щеше да стане ... Rolling Eyes
Моника, щях да ти отговарям за дрешките за изписването, ама естествено забравих. Аз понеже не бях приготвила нищо, се обаждах на майка ми да спретне няколко комплектчета от наличните дрешки и да ми ги донесе в болницата да ги видя. Та така си харесах боди с дълъг ръкав, комплектче от камизолка, ританки и шапка /бяха подарък на баткото/, ръкавички, терлички и една бяла пеленка с дантелка /от изписването на баткото/. Отделно пък таткото беше донесъл едно портбебе заедно с кошчето за колата, за да го завием.  Peace
Чудесна, и на мъжете им е позволено изтерясване от време на време. Не му се сърди, сигурно и на него не му е лесно.  Peace
Жасминче, аз не чакам да изсуче "всичко" от едната гърда. То така или иначе не може да е всичко - гърдите произвеждат докато има търсене. Давам докато примерно омекне, но не се е наял напълно и го местя на другата. Така много лесно се регулират нещата. Ако ти е по-лесно можеш да си засичаш и някакви минути примерно. И баткото така го кърмих до 1,8 г.
Рони, и аз имах такива моменти с майка ми докато бях бременна. Даже ми се сърдеше по няколко дни и не ми се обаждаше. Но всичко минава, ще се оправите, не се тревожи!  Hug
Елица, и при нас така - на поискване, ама когато аз поискам.  hahaha Будя го най-много на 3 часа, че иначе ...  Rolling Eyes
В този смисъл, Рози, да, ако бебето е много сънливо /като моето, което е с жълтеница, както казва и Ада/ е хубаво да го будиш, за да не прави по-голяма пауза от 3 ч. заради лактацията. А кърмата се усвоява от бебешкия организъм за около 2-2,5 ч., така че се смята, че тогава вече бебето е гладно.  Peace

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 13:34 от Vaseto29

# 552
  • София
Ада, благодаря за линковете! Много полезни!   bouquet

Моника, много хубави покупки!
За изписването, живот и здраве, съм подготвила боди с дълго ръкавче, клинче, чорапки, шапка и рокличка.  Heart Eyes Отгоре пелена или портбебе, зависи от времето.
Маце, с цедена кърма ли се хрените с Калоян? Доста е трудно така. Sad
РоЗи, как ти е стомаха?
Аз вчера пекох козунак и разбира се си хапнах подобаващо, а явно имам и алергия към глутен, та още не мога да си оправя стамаха - тежест, зепек, газове, колики, киселини... направо да ми се чудиш какво си причиних от лакомия... сега ме е страх да хапна повече.

Днес бях на тонове и преглед. Тоновете са добри, кръвното ми е ок, бебка е качила към 350-400 гр за 8 дни и вече е към 2980-3000 гр. Върви напред и по ехограф терминът ми излиза 23.04. иначе съм 35.1 г.с. - рапорт даден. Simple Smile
Честито на новите майчета и тук! Да са много здрави и щастливи рожбите ви!

# 553
Red Tree как так 35+ 1 г.с.? newsm78
Аз съм с термин 29- ти и днес влизам в 36 г.с. И като го сметнеш излиза , че точно на 29- ти влизам в 40- та г.с.

# 554
  • София
На датата на термина се навършват пълни 40 и се влиза в 41 седмица! Питайте мен Simple Smile много добре ги знам..утре ми е термина и още не съм се обебила ...мрън

Общи условия

Активация на акаунт