Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 440
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Нефертари, и аз така ще правя стая за момче и момиче. Замислила съм светлосиви стени, сив едноцветен пухкав килим, мебели дърво и/или бяло и цветен текстил "за нея" и "за него", които да са в комплект. Надявам се скоро да показвам.

# 526
  • ГО
Нашата детска е с бели мебели, жълти стени. Момче и момиче я ползват сега, после баткото ще го отделим, ама ще дойде бебето на негово място, та пак ще са момче и момиче.

# 527
Нефертари, и аз така ще правя стая за момче и момиче. Замислила съм светлосиви стени, сив едноцветен пухкав килим, мебели дърво и/или бяло и цветен текстил "за нея" и "за него", които да са в комплект. Надявам се скоро да показвам.
И аз си представям светли мебели, малко се притеснявам да не ги изподраскат, ноо... А хубав цветен текстил откъде?

# 528
# 529
Аз мога да препоръчам продуктите на Белотекс - Златоград, но в случай, че имате фирмен магазин наблизо. Нямат май онлайн възможност за поръчка. Останах приятно изненадана от цените им, взех един комплект е Хелоу Кити на малката, от памук+сатен (или коприна, бъркам какво беше), но е качествена материя - калъфка, плик и чаршаф - 33 лв, в картонена кутия. Имат и чудесни възглавници за облягане или за под - 80х80см - 13 лв е възглавницата с калъфката, а десените са едни шантави и свежи, страхотни са, при 1-ва възможност ще се обзаведа с няколко. Сори, че прозвуча като реклама, но смятам, че е хубаво да се споделя за качествени БГ продукти  bowuu

Имам въпрос - има ли начин да се монтира перваз (и какъв да е той) от вътрешната страна на вече монтирана дограма  newsm78 Не се сетихме навреме когато монтираха дограмата (тогава бяхме на етап груб строеж още), а знам, че тези от врачански камък, които коментирахте, се слагат преди дограмата да е монтирана, нали? Мислихме разни варианти, един от които беше ламинат, но нещо не ми се иска да побългаряваме толкова  Tired Моля за идеи  Praynig

# 530
Rallichka, има начин да монтирате первази - врачански камък, скоро го обсъждахме в темата.  Peace

# 531
Искаш да кажеш - след като вече е монтирана дограмата  newsm78 Имам спомен, че се коментираше, че се слагат преди , може и да бъркам, ще прочета пак  Blush

# 532
  • Отвъд алеята зад шкафа
Первазите от врачански камък се слагат след дограмата.

# 533
Ние нашите от двете страни на прозорците - вътрешни външни ги слагахме след дограмата.

# 534
  • На брега
Рали, може след дограмата. Трябва да ви огледат дограма за да не запушат дупчиците против конденз при монтажа. Ние за външните предварително предвиждаме 2-3 см просвет отдолу за да подпъхнем первазите после. Вътрешните ще ги слагаме нататък.
Аз още чакам да ми монтират дограмата! Забавиха ли ме, забравиха ли ме.... Сега ще подкарат празници, после ще забранят външните строителни дейности заради туристическия сезон и ще ми се проточи ремонта безкрайно! Sad

# 535
Благодаря, дами   bouquet Мислех си, че сме изпуснали влака, явно не сме. А някой слагал ли е первази от материала на самата дограма (сега видях в нета картинки, стои като едно цяло). А мрамор? Тъй като имаме някаква възможност за добра цена именно на мрамор  newsm78

# 536
  • На брега
В спалнята сме с ПВЦ первази, но са монтирани едновременно с дограмата. Дограмджиите ни предлагаха същия перваз и за новите прозорци, но цената на пластмасовия перваз е 20 лв/м и не намерих смисъл да предпочета този вариант, след като на същата цена мога да сложа камък. С мрамора се процедира, като с варовика. На каква цена е мрамора, който си намерила?
...И пластмасовите са ужасни! Ако си мислиш, че камъка задържа петна или се захабява, ела виж ПВЦ-то! И то се лекьосва и изглежда захабено след време!

# 537
Темичка, нашата дограма е в кафяво, та затова разчитам да не личи толкова някое и друго петънце, ако сложим ПВЦ первази. За мрамора конкретна цена нямам, но ММ е от Ардино, там има някаква кариера, която е на негов близък роднина и баща му (т.е. свекър ми) няколко пъти ни предложи да вземем мрамор за терасата (съответно роднината е предложил добра цена), но аз тогава въобще не се замислих, защото не го харесвам много-много и предпочетох шаренкия гранитогрес. Сега обаче можем да проучим колко точно струва, както ПВЦ-то.
Благодаря, че сподели за вашите   bouquet

# 538
  • На брега
Вашите са такива сръчни дърводелци! Барба споделя, че е с дървени первази. И това е вариант.
Нямам търпение да видя пейката ти пред прозореца, като стане готова!

# 539
Темичка, благодаря ти, мила  Hug Пейките (те ще са 2, на ъгъл), ще са готови до ден-два, и предполагам-  монтирани окончателно и бзаведени с възглавнияки до седмица - две. Ще показвам, само да се изчистим и наредим, това остана  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт