Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
карамелена дайте да видим и 2 етаж и ще ви разгадаем и колоните Simple Smile предполагам че е с гредоред , но не е невъзможно да са направили и някоя плоча .

едит : разпределението на 1 етаж е прекрасно (старата школа си казва думата) ! аз бих върнал оригиналното разпределение - така и така ще ремонтирате Simple Smile

# 556
Нееее, със сигурност не е гредоред, а плоча. Няма вътрешни носещи (дебели) зидове, върху които би могъл да стъпи гредоред. Плоча е 100%. Единствената колона, която би се оказала на неподходящо място, е тази при малката тераса (там където се пресичат двата зида към терасата), и то, ако решите да приобщите терасата към дневната. Колоните, като ги гледам, май са 25/40. Всички вътрешни разпределителни зидове са неносещи и могат да се премахнат без последствия. Аз също бих възстановила вратите към верандата, както и оригиналното разпределение, макар че банята ми изглежда доста малка (доколкото виждам, даже не е баня, а тоалетна и мокро помещение). Ако на втория етаж има подходящо помещение, в което да се сложи пералня, аз бих увеличила мокрото помещение, за да стане баня, а тоалетната- там където е сега-завъртяна под прозореца, и помещението силно редуцирано (колкото е възможно), или бих ги обединила - баня с тоалетна.

Допълвам:
На мен също ми харесва оригиналния проект. Предполагам, че на втория етаж има баня към спалните, така че долу спокойно може да си е само тоалетна, и да се запази оригиналното разпределение.

# 557
колежке kallitko на такива глупости сме се нагледали на велики строителни умове , така че докато карамелена не каже няма как да сме сигурни нито вие , нито аз какво е покритието над 1 етаж Simple Smile
аз пък лично много се съмнявам да са правили 25/40 колонки по това време (мнението на баща ми е същото , като знам че в 25/25 са слагали по 4N25 , няма да се учудя всички колони да са 25/25 ) .   
а за вътрешните зидове не е коректно да се казват че са неносещи категорично тъй като по соц време масово са правени и тухлени шайби с единични плътни тухли - но това предполагам го знаете Simple Smile

# 558
  • София
Карамелена, като гледам скицата на 1 етаж, това е едно към едно типов проект, нашата вила е абсолютно същата. Горе има 2 малки спалнички и баня, нали? Ние имаме и едно голямо помещение под този 1 етаж, с гараж до него (пада се под голямата веранда)...

# 559
Колега, Archo, не желая да споря с вас, но все пак мисля че съм права в заключенията си. Тази къща няма шайби - нито тухлени, нито бетонови. Решена е с рамки, а колоните на рамките са най-малко 40/25. Не твърдя, че всички колони са 40/25, вероятно някои са 25/25, но тази, която евентуално ще остане да се вижда в стаята, има голяма вероятност да е 40/25. Разбира се, хубаво би било да има кофражен план, но и така нещата са достатъчно ясни. За мен.
Що се отнася до вътрешните зидове, за да са шайби, трябва да са обрамчени с колони и пояси 25/25, а аз не виждам нито един такъв. Освен това, във всички има отвори за врати. Гредоредът не може да стъпва на зид 12см, а да се премостят такива разстояния с гредоред, без междинно подпиране - не става.
И последно - мисля, че къщата е проектирана около 80-та година, или малко по-рано - няма как да е гредоред.

# 560
Поправете зловещата несправедливост, пуснете и аз да видя жилището на Гадамер.

# 561
  • Варна
Гадамер, ти си нашата звезда! Да се готви и Ема.
Ще трябва да потърся това списание, никога не съм го купувала.

# 562
Калитко, бъди добра душа и пусни линк Praynig  bouquet
Това ли е списанието http://www.idealendom.bg/ ? Излиза обаче като последен брой някакво есенно издание и ме съмнява да е това!

# 563
  • ГО
Не знам дали е удачно да снимам списанието и да пусна снимките

# 564
За съжаление няма онлайн версия на списанието, или аз не намирам. Във фейсбук-страницата на Идеален дом има снимка на   корицата, както и снимки от старите броеве, но не и от последния. Съжалявам, някой по-оправен да опита...

# 565
Във фейсбук-страницата на Идеален дом
Ха! Попаднах на някакви проекти на сестра ми... Laughing

Браво, Гадамер, чакам с нетърпение да видя статията от списанието. Hug

# 566
...на Апартамент и половина Wink Нямам търпение да го видя!
Барба,похвали се деее Hug

# 567
  • На брега
Наш дом Peace, а не Идеален дом. Редактирам се да не подведа някой. Малката снимка на бялата кухня ме подведе.
Архитектите в темата ни са опасни! Crazy Heart Eyes

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 09:30 от NovaTema

# 568
последно Наш дом или Идеален дом да търся Simple Smile

# 569

едит : разпределението на 1 етаж е прекрасно (старата школа си казва думата) ! аз бих върнал оригиналното разпределение - така и така ще ремонтирате Simple Smile

Подкрепям! Долу няма нужда от баня, явно баня има горе при спалните. Прекрасно е да се влиза от антрето в кухнята без да се минава през хола, еле пък в къща! За мокрото - помисли си къде ще простираш. Явно че където са спалните там са и мръсните дрехи (т.е. на втория етаж). Ако там и ще простираш направи си мокро горе за да не разнасяш кошовете насам-натам. Но ако няма място - тогава си организирай простор на първия етаж, че пък да не носиш мокро пране нагоре. Това е ако обичаш сушени на слънце дрехи де, ако предпочиташ сушилня отпадат кавалкадите.

И аз чакам да видя снимчици от дома на Гадамер.

Влитам с въпроче. Пак по моите си специфични проблеми, за което се извинявам отново. Та - дневната е с татами, малка. Дилемата ми е - типична ниска маса с възглавнички около нея (седи автентично, но е много неудобно за ползване) или все пак малко диванче и ето тези два стола, на които да сложа традиционните възглавнички. Тези столове също не са много удобни, но няма да наранят татамите. Ама дали не са прекалено...безвкусни в случая?

Общи условия

Активация на акаунт