Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 450
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
И за мен не е тази спалня.
Не ми хареса изборът на тапета и рамката над леглото. Формите по тавана също. За гардероба ми стана жал, беше в идеално състояние и много красив фурнир, но и след това не беше лош, още повече, че се вписваше добре в картинката. Хареса ми преобразяването на вградения гардероб, пискюлчетата също намирам за свежи и подходящи за избрания стил, вратата стана много добре, тоалетката ми хареса, спалнята, нощните шкафчета и лампите също....да, без тавана и с друг тапет.

Арчо, недей така бе, човек  Shocked
Как ще правиш целия апартамент с тези плочки, до една, две години гарантирано ще полудееш Rolling Eyes

# 136
  • Варна
Лейди Април, нали сме на вълна жълто сега  Wink, погледни жълтото кресло на заглавната снимка на темата. Мисля, че е чудесен отправен цвят за малката спалня. Хем ще я постопли, хем няма да е любимата праскова.
Аз понеже обичам хралупите, може би бих направила спалнята тъмна, но малко хора се решават на това.

Арчо, и аз в отбора на "сакън" - не слагай тези плочки навсякъде, със сигурност след година ще ти омръзнат.

Отивам да гледам творението на великия дизайнер. Сигурно пак ще е нещо умопомрачително.
П.С. Хм, не е чак толкова лошо. Очаквах нещо по-драматично, честно казано  Sunglasses Таванът и рамката над леглото бръкнаха дълбоко в моята, приемаща донякъде кича, душа. А светещата лентичка под корниза просто ме довърши.

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 12:09 от Приятно ми е - Богиня!

# 137
Арчо, наистина би било по-добре да се използват плочките като акцент в банята, но ако ги сложиш навсякъде, някак ще се изгуби красотата им! Аз бих сложила навсякъде другаде от добрия, стар паркет!

# 138
  • Варна
На някой му трябваше маса? Има промоция на тикова Маса Синта

тиково дърво, W145/D90/H78, промо 370 лв. Малко ми се струва неудобна за столовете от тясната страна, но поствам за информация.

# 139
Никога не съм харесвала плочки за хол. Мисля, че не е подходяща настилка за нашия климат. Неуютно е, държи студено, тропаш на съседите... В баня, коридор и кухня става, но в стая!?
Не отшумя ли тази мода вече?

# 140
Никога не съм харесвала плочки за хол. Мисля, че не е подходяща настилка за нашия климат. Неуютно е, държи студено, тропаш на съседите... В баня, коридор и кухня става, но в стая!?
Не отшумя ли тази мода вече?
Съгласна съм с Птичката, при това от личен опит и на подходящ климат. Twisted Evil Peace

# 141
  • На брега
Може да има подово отопление. И аз не съм любител на плочките, но го приемам в някои случаи. Свекър ми е в къща. Дневната и кухнята са на първия етаж и са с теракота. Дневната има заден изход към градината. Голямо влизане, излизане и преминаване през дневната пада по цял ден! Сещате се, че докато градинарстваш или работиш нещо в градинската барака, няма да се събуеш за да ползваш тоалетната или да си сипеш чаша бира... Та ние, които сме над сутерен, на втори етаж, много често влизаме и излизаме с обувките в кухнята и дневната (тя дори е с паркет) и определено не си причакваме гостите с чехли в ръка. Подходяща настилка си е мисля за първи етаж на вила, на къща... Само, ако има дете няма да може да се търкаля на пода.

# 142
  • София
При нас дневните помещения са на едно ниво с тераса и градина, на всичко отгоре сме с подово, така че нямахме избор.
Но на мен гранитогресът все още си ми харесва, много по-лесен е за поддръжка, отколкото паркетите в спалните, на които личи всяка прашинка.

# 143
точно от гледна точка на поддръжката обмислям слагането на гранитогрес или кошерите навсякъде . живял съм няколко години в апартамент с гранитогрес навсякъде и без подово и бях ок (в смисъл не ми беше студено както предполагах и аз самия в началото) . Паркета и дюшемето съм ги мислил като вариант , но там здраво ще ми бръкнат в джоба - особено акациевото дюшеме дето харесах . Все още къртят стари настилки при мен , че комшиите само пенсионери и врякат въпреки че спазвам правилника за вътрешния ред и всичко става дооооста бавно . Все още имам предостатъчно време да реша какви настилки ще правя - но като че ли вътрешно съм го решил да е гранитогрес . В комбинация с една подочистачка ще ми улесни много живота Simple Smile

# 144
  • Варна
Арчо, за цената на тия плочки + лепило + фуги + труд, може да се купи хубав паркет масив, поне в хола? Нямам наблюдения върху трислойния паркет, но идва поне готов лакиран или омаслен фабрично и можел да се цикли 3-5 пъти при необходимост. Те тука и промоции някакви, но май вече нямат магазин във Варна.  http://kanor.bg/kategoriya/estestven-trisloen-parket

# 145
близо до жилището на сестра ми има Паркетен Свят . все се каня да отида , но като видя девойчето вътре и се чудя дали изобщо ще я слушам какво ми говори Grinning в момента в две от стаите има паркет оставен от старите собственици , лепен с епоксидна смола - на вид изглежда добре , но не знам дали си струва да го оставям дори и за подложка под новата настилка ..

# 146
  • На брега
Дорис, докато съм те хванала в темата Mr. Green, проверявала ли си цените в старооряховския цех за паркет? Преди година мои познати пазаруваха евтин паркет за къщата си от там, но тогава не бях на ремонтна вълна и въобще не се задълбочих върху подробностите.

# 147
  • Варна
Дорис, докато съм те хванала в темата Mr. Green, проверявала ли си цените в старооряховския цех за паркет? Преди година мои познати пазаруваха евтин паркет за къщата си от там, но тогава не бях на ремонтна вълна и въобще не се задълбочих върху подробностите.
Не, но пък имам информация за паветата на Кендалов и син  Joy
По принцип има паркети на сносни цени, оскъпява ги циклене лакиране/омасляване и поставяне, но аз нали съм дървен фен.
Виж за трислойния нямам информация как се държи - всички познати са или с обикновен паркет, дюшеме или ламинат. Обикновено обаждат доста високи цени, изглежда много добре, но все пак е доста по-тъничък за да дава същата изолация.

# 148
Тук трислойният паркет го дават абсолютно подходящ за подово отопление. Имам и близки познати с подово + трислоен паркет и нямат оплаквания. Но пък никога не съм чувала да го рекламират с възможност за 3-5 цикления. Казват, че може веднъж, най-много два пъти.

# 149
  • Варна
И на мен ми се стори странно:
Ясен светъл бял структуриран, кат. № 531993-1085, паркет дюшеме с 2 фаски.
Естествен трислоен паркет с благороден пласт от 12 мм масив. Класически паркет с фладер на дюшеме във вид на слоеста структура на дъската, което намалява измятането на дървото до границите на измятане на ламинирания паркет - до 60% намаляване на движението на масивното необработено дърво в следствие на влага.
Селекция Кънтри:
ниска степен на селекция на отделните паркетини.
Естествен трислоен паркет в серия Дюшеме 4000, една дъска.
Покритие: лак-мат.
В зависимост от начина на ползване и поддръжка, реновацията на паркета позволява
3-5 цикления.[/size]
Най горният пласт е толкова тъничък и как ще понесе толкова цикления newsm78

Общи условия

Активация на акаунт