Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 553
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Ема,  Hug
Точно такова си взех и аз. Дано да свърши работа. Щом си го ползвала, значи е добре.  Heart Eyes
Мерси за знанията относно сгурията. Никога не бих се сетила, че пепелта може да се използва за това.

О, да, Арчо, пак послушай Ема. Майка ми и тя като тебе - искам тъмно, искам тъмно, искам почти черен под, за да ми се връзва с гредите. На ти сега - всяка прашинка, всяка котешка стъпка си личи. Че и в къща. За пръв път Овенът си призна, че е сгрешил и е трябвало да ме послуша.

Между другото, да споделя информация. Вчера открих много хубав плътен лен за дамаски. Графитено-сив. Цена 16лв. Имаше и небелен - 12лв. Имаше и със щампи на цветя и надписи. Съвсем прилично изглеждащи.
На някого светнаха ли му очите? Магазинът се намира срещу служебния вход на завод "Дружба", там където им е фирмения магазин.  Мисля, че и в подлеза на Централна гара пак са същите собственици със същите артикули.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 09:11 от Приятно ми е - Богиня!

# 241
... относно сгурията. Никога не бих се сетила, че пепелта може да се използва за това.
Не е пепел това. До пепел изгаря дървото, а при въглищата остават едни шуплести, като камъни, с различна големина. Нещо такова.

# 242
  • Варна
... относно сгурията. Никога не бих се сетила, че пепелта може да се използва за това.
Не е пепел това. До пепел изгаря дървото, а при въглищата остават едни шуплести, като камъни, с различна големина. Нещо такова.

Не знаех. Мерси отново.  Hug

# 243
  • Варна
Сгурията е старият вариант на перлита, или на керамзит, който слагат под сухите подове, като олекотена изолация под плочи и т.н.
Арчо, кажи кога ще хвърляш паркета, ще изпратя братовчед ми от Добрич да го прибере  Wink

# 244
  • Варна
Ема,  Hug
...
Между другото, да споделя информация. Вчера открих много хубав плътен лен за дамаски. Графитено-сив. Цена 16лв. Имаше и небелен - 12лв. Имаше и със щампи на цветя и надписи. Съвсем прилично изглеждащи.
На някого светнаха ли му очите? Магазинът се намира срещу служебния вход на завод "Дружба", там където им е фирмения магазин.  Мисля, че и в подлеза на Централна гара пак са същите собственици със същите артикули.
Направо на фарове ми станаха очите, зная ги и двата магазина, от там съм купувала плат за тенти, продават много по-евтино. Задължително ще се посети - трябва ми и за завеси.

# 245
  • Варна
Дорис, и аз се сетих, че небеленият лен може да стане на чудни завеси. Знаеш ли дали шият такива там?
Да не ни пишат по вестниците после - "Дами в схватка за лен". Кървава разправия в магазин за платове, завършила със счупени нокти и раздрани бузи.

# 246
Doris като му дойде времето ще ви се обадя Simple Smile

и аз ще вляза май в кюпа за перделици от лен !

# 247
Ема, при нас на 3 етаж - под старото дюшеме също имаше сгурия. Ние редихме новото дюшеме върху старото без да махаме нищо отдолу. В резултат сега имаме 2 прехода в нивото  ooooh! ама каквото такова.

А за снимката показана от Церемония - мисля, че е гранитрогрес, защото има фуги, а и имам същите плочки в банята, редовно ме питат това паркет ли е... Не твърдя, че е 100 %, така мисля.  Peace

# 248
  • Варна
Дорис, и аз се сетих, че небеленият лен може да стане на чудни завеси. Знаеш ли дали шият такива там?
Да не ни пишат по вестниците после - "Дами в схватка за лен". Кървава разправия в магазин за платове, завършила със счупени нокти и раздрани бузи.
Не съм питала, но мисля, че не шият. На Колхозния пазар където продават пердета, носила съм плат и си платих ушиването.

# 249
  • Варна
Включвам се с един гранитогрес, на който попаднах днес Del Conca Montenapoleone Fast
Поставя се без залепване Simple Smile

Скрит текст:

Уау това е страхотно!

# 250
  • София
Аз, понеже от много отдавна съм във форумския изолатор, да кажа:
Оставете Archo на мира с вашата любов към стари дървении, от обсебеността си да шкурите, мажете, омаслявате и вкарвате в принципно съвременните си домове стари и старинни мебели - естествено някои с дървояди  Simple Smile, да смесвате стилове, да се умилявате пред соц. лъскавини и т.н., и т.н., и т.н.
Младият мъж категорично не е любител на паркети. От всичко разказано от него вкусът му е далеч от кристални полилеи, скринове с дърворезби и други подобни старини. Поне така съм го разбрала.
Не му влияйте с вкуса си, дори по закачлив начин, защото ако направи нещо по ваш съвет, пренебрегвайки своите виждания, после само ще съжалява.
Нищо, ама нищо страшно не са черните подове - просто е необходимо ежедневното чистене с робот-прахосмукачка и прах няма Simple Smile
Знам колко много ще раздразя някои, но просто искам да напиша това.
Към всички с приятелски форумски чувства -   bouquet

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 11:02 от Vayana

# 251
Тук съм с Vayana   Laughing
Потрисам се от стари неща ...
Предпочитам "най-скъпото евтино" ново, но не и да се разправям със старо, за което не се знае какво има вътре и под него ...  (винаги има изключения, ама са рядкост; изключения са и хората (като някои тук), които просто това им е хоби).

Цитат
"Нищо, ама нищо страшно не са черните подове - просто е необходимо ежедневното чистене с робот-прахосмукачка и прах няма  "
- това не е за мен, зависи кой кога излиза и се прибира Wink

Арчо, вече те свързвам със сивите орнаментни плочки (средно тъмни) в хола/ коридора и паркет в спалнята Simple Smile))
Чакаме Simple Smile

# 252
  • София
lorenca , ще останеш очарована  Simple Smile Все 1 час няма никой в къщи, за да изчисти роботът, а и да да сте там по-скоро е забавно  Wink

# 253
  • sofia
Паркетът, в показания вид е за махане.
Щом е кован и лепен, от него после трудно ще може да се пробере нещо читаво и ще е с усилията споделени от НоваТема.

Арчо, изгребваш сгурията (което е отвратителна хамалогия и прахоляк), лепиш на пода изолация, пускаш тръбите на подовото, правиш замазка и отгоре прави, каквото искаш  Simple Smile

# 254
  • Варна
Vayana работиш ли?

Общи условия

Активация на акаунт