Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 557
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Така е, на снимка е едно, на живо - друго. Затова с мостра на място....
Към серията фаянс за банята ни нямаше подови плочки, и с една от фаянсовите - размер 0,33х0,63 см -  обходихме София. Приятелят ми се шегуваше, че му е станала като ключодържател  Wink

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 14:54 от Vayana

# 286
  • Варна
Е, раздвижи се темата нещо  hahaha

Ако става дума за еко, не разбирам как да си сложиш дърво е много еко, при положение, че за целта се отсичат и унищожават дървета.

...
Смятам, че въпросът е към мен?
Еко е защото са материали, които се възобновяват рециклират, при разлагане на замърсяват околната среда. Проблемът не е в сечта а в безразборната сеч и липсата на повторно залесяване.
За пример - един паркет може да издържи 100 години, след това може да се преработи на хартия, да се изгори за отопление, може да се рециклира и отново да му се вдъхне живот, дори и да се изхвърли нищо няма, ще стане на тор. За тези сто години би трябвало да е израстнало ново дърво.
Та - ако се изхвърли паркет от един хол и теракот със всичките му замазки отдолу кое ще замърси земята повече? Това е и идеята на хартиените и найлоновите торбички и тези за многократна употреба.
Не искам да звуча заядливо, но искрено смятам, че всеки може мъъъничко да направи за да пести природни ресурси и да не замърсява когато е възможно. Например да се спре водата когато се търкат зъбите..

# 287
  • Варна
Богиня, много ти благодаря за информацията за платовете. Смешно, не смешно, но веднага щом прочетох, зарязах всичко, грабнах децата и газ към магазина. Прибрах се с лен на надписи. Ами кефят ме и това е.  Embarassed Имаше и един много приятен жълт лен и му се зачудих, но викам да не прекалявам.

Относно жълтото, не е мой цвят, определено. Но пък жълт диван или жълти завеси, изпляскани ей така без връзка с другите неща, ми харесва. За това и днес се замислих за жълтите завеси.

Гадамер, може ли да кажеш, завесите ти колко екстра дължина имат за да се влачат? И приятно изкарване. Ще чакаме снимки.

Взех си и сив латекс. Постарах се да съм смела с избора, но да видим тези дни дали наистина е така.

# 288
  • София

Правя отчаяни и неуспешни опити да каза снимка от днес на коридора на "бабин дом", преди фугиране, определено не се справям newsm78.

# 289
Ех, как дразните с този лен  Twisted Evil Дали мога да се надявам на онлайн магазин евентуално  Praynig

# 290
  • София
Doris , аз прочетох /не съвсем задълбочено/ двете части за Здравословния дом. Докато четях се питах лично ти в своя дом какво си успяла да направиш според написаното? И дали ти е възможно да спазиш всичко, за да си сигурна, че живеете напълно здравословно?
Аз лично за да взема мерки според статиите бих добавила към наличните ми цветя цветята, които прочистват въздуха от формалдехида. Мебелите няма да си сменявам  Wink

# 291
И аз прехвърлих набързо статиите и стигнах до извода, че с наличната растителност (джунгла направо) формалдехида няма никакви шансове  Laughing.
Sharky*  харесват ми подовите плочи. Виждам че са доста голямоформатни (~80/80 предполагам), а това създава проблеми при реденето.
Във вашият случай бих центрирала фугата спрямо средната ос на коридора, за да няма това малко парченце в единият край, обаче пък това би довело до по - голям разход на материал. Няма пълно щастие за съжаление.
Всъщност това с центрираните фуги не на всеки прави впечатление, при мен е професионална деформация явно.

А за нашата баня ще се обикаля с парче плочка то е ясно.

# 292
  • Отвъд алеята зад шкафа
Lady April поне 20 см са по-дълги, ако не и повече. Но моите се свиват при пране  и затова съм ги оставила по-дълги.

Doris, права си затова, което казваш, но също екологията не е само за какво време се разгражда даден отпадък и може ли да се рециклира. Противниците на памперсите например дават статистика едно бебе какво количество пелени употребява за 2 години и колко време е необходимо за разграждането им. Но има и статистика колко вода ще се изхаби, ако трябва да се изперат памучните му пелени и колко перилен препарат ще влезе в общия водосбор. Така че да се опитваме да живеем еко за мен означава да избираш по-малкото зло.
Моят стар паркет така си стои в мазето- за горене не става( апропо горенето на дърво замърсява въздуха), защото е лакиран и при изгаряне мирише ужасно, а и омазнява стъклото на камината. За рециклиране не знам къде да го дам. За повторно ползване не става. Не знам как да разбера дали след отсичането на дърветата за новия ми паркет някой е залесил с нови дървета.

П.п качвам се на самолета и гася телефона. Един час писах този пост ooooh! Чао от мен- една умерена еко дама, дано да успея да ви чета от време на време.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 15:51 от gadamer

# 293
  • София
Pep_si, майстора ми е избрало най-малкото зло. Същият майстор прави и къщата преди две години, та му имам пълно доверие.

gadamer, ние ползвахме стария паркет само за подпалки на камината в предния апартамент (сега в къщата нямаме камина, аз се "наиграх" и отказах да слагаме пак).

# 294
  • Варна
Аз лично?
Рециклирам стари мръсни мебели за нов живот, пазя си и старите, които са от масив, новите също се старая да са от дърво, последната ми покупка са два тикови шкафа.
Не винаги успявам финансово, например кухнята е от пдч, но нямах готови пари за масив, старая се да използвам максимално естествени материали, паркет вместо ламинат, където е възможно изключая мокрите помещения. Е не съм и вманиачена разбира се, нямам ОКР. За съжаление зеленото засега е по-скъпо.

И всичко това е въпрос на избор, аз не казвам да го правиш, но не е необходимо да се отнасяме с насмешка и неуважение.
Не бих си помислила да ти предложа да живееш насила сред естествени, недай Боже рециклирани материали. Peace

# 295
няма да позволя да ми се качват на главата всякакви женоря колкото и влюбен да съм Grinning Grinning
 Joy :35:good luck Joy Joy Joy
то и върху гранитогрес се слага паркет, изравнвно, загладенко.  Heart Eyes

не виждам как нов паркет ще вреди на астмата, а плочите са ок. За мен е важно как и зглежда и как се усеща, като стъпвам ми е по-приятно на дърво( да напомня, че разполагам и с плочи), важни са ми такива неща. До спалнята имам супер меко килимче, като стана сутрин първата усещане е меко, приятно. На мен са ми важни такива неща. Разбира се че Арчо сам си преценява и наистина ако паркета е с пирони и изметнат е по -добре да се махне.

п.п чистачка нямам

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 16:11 от so what?

# 296
  • София
Не съм вложила насмешка, но може така да е прозвучало. По-скоро исках да те накарам да кажеш, че по различни причини не е възможно всичко да се направи точно както пишат специалистите. А и хипотетично да приемем, че е възможно, би трябвало така да си живяла още от бебе, за да има наистина положителен ефект.  Simple Smile
Затова аз в по-голяма степен залагам на здравословно готвене и хранене.
Какво усещане изпитваш, като прочетеш на опаковката: "Рециклирана тоалетна хартия", например?  Wink

# 297
  • На брега
Алмара, страхотно е така с шарка настрани! Heart Eyes
Съпружке, а кое огледало избра? Трябва да снимаш дивана, като дойде!
Гадамер, приятно странстване!
Синьо и кафяво е хубава комбинация!

# 298
Забелязвам някаква зависимост (който обича паркет обича и килими и обратното Wink).
Аз също съм с алергия към домашен прах (лека форма слава богу), но и през ум не ми минава да си сложа и едно чердже в къщи откакто детето е проходило, т.е. доста отдавна. Нямам и пердета. Имам чувството че всеки текстил в повече ме задушава. Колебаех се и диванът дали да не е кожен, но някак си не ми харесва усещането при сядане с голи крака в-у кожен диван, така че той е с текстилна дамаска. Хубаво е да сме различни, иначе домовете ни щяха да са като каталог на "единственият производител" по шаблон на "дизайнерът".

# 299
  • София
Има и изключения  Simple Smile
Аз не обичам паркет, но имам килим от телешка кожа и меки дългокосмести пътечки от двете страни на леглото.
Обичам също богати, влачещи се пердета и имам навсякъде.
Имам кожен диван и растящ брой възглавнички.
Май няма правила...

Общи условия

Активация на акаунт