Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 048
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
  • София/Варна
Момичета, имам нужда от помощ Hug Как мога да стигна от Лалели до ето тук - Osmaniye Mh., 34144 Bakırköy ??

# 196
Julie ~~, най-лесно и лично (от мен изпробвано) е да хванеш трамвай Т1 и да слезеш на спирка Zeytinburnu. Ако имаш време мини през мол Marmara Foum и пий едно кафе на страхотната тераса горе.

# 197
  • софия
Приключи и нашата разходка в Истамбул.Уникален град ,времето не ни стигна да го разгледаме.След дълго лутане за подаръци за цялото домочадие най-накрая попаднах на мил и любезен българин ,който ме заведе до техният местен пазар така нареченият Махмуд.Не съм сигурна дали е писано за него .Няма такова чудо огромно,милиони хора насъбрани един върху друг.Цял ден го обикаляхме и пак не успяхме да минем и половината.Хвана ме яд на още няколко българи живеещи там,когато ги попиташ за такъв пазар те отговарят ,че не знаят.За това ако не е писано мога да го дам за ориентир за по евтино пазаруване ако има интерес.

# 198
  • варна
Приключи и нашата разходка в Истамбул.Уникален град ,времето не ни стигна да го разгледаме.След дълго лутане за подаръци за цялото домочадие най-накрая попаднах на мил и любезен българин ,който ме заведе до техният местен пазар така нареченият Махмуд.Не съм сигурна дали е писано за него .Няма такова чудо огромно,милиони хора насъбрани един върху друг.Цял ден го обикаляхме и пак не успяхме да минем и половината.Хвана ме яд на още няколко българи живеещи там,когато ги попиташ за такъв пазар те отговарят ,че не знаят.За това ако не е писано мога да го дам за ориентир за по евтино пазаруване ако има интерес.
Да ако може разкажи по -подробно къде се намира как се стига до там какво горе долу се продава в кои дни е и всичко каквото се сетиш

# 199
  • София/Варна
Julie ~~, най-лесно и лично (от мен изпробвано) е да хванеш трамвай Т1 и да слезеш на спирка Zeytinburnu. Ако имаш време мини през мол Marmara Foum и пий едно кафе на страхотната тераса горе.

Благодаря ти  Hug Всъщност информацията ми трябваше за баща ми, ще ходи да гледа конни надбягвания, това е адреса, който намерих за хиподрума, дано не греша Embarassed Аз през това време ще се любувам на лалетата Heart Eyes

# 200
Ох, хора, поне научете името на града!

# 201
  • Варна
Здравейте,
мислим да минем за 2-3 дни през Истанбул (6-8 май) и ще бъдем с кола и с дете на 5г. За първи път ще посетим града и предполагам не за последен, т.к. времето ни е малко и едва ли ще можем да видим повечето неща.
Молбата ми е ако може да ни препоръчате квартал и още по-добре хотел / апартамент. Притеснява ме трафика и мястото за паркиране.
Благодаря   bouquet

# 202
Julie ~~, от спирката, която ти казах до хиподрума са около 2 км ходене пеша в южна посока.
Друг вариант, ако хване някакъв автобус, който минава по бул. Кенеди и слезе на спирка İETT Zeytinburnu Durağı от там трябва да се качи нагоре, но според google е 1,5км. Не мога да помогна с номера на автобуса , защото не съм използвала, ако се спрете на този вариант някой от по вещите с IETT автобусите да помага.

magi mei, името на града, от който се завръщаш е ИстаНбул.  Peace

# 203
Е... и аз почти завърших плана за Истанбул в три дни. Края на май: 27-29.май и с дете на 8 години.
Ще се настаним тук :
http://www.kamondoapartments.com/iletisim.php - ако някой може да сподели коментар!
Което е в близо до кулата Галата, в квартал Бейоглу. В крайна сметка решихме да пътуваме с автобус - на Метро, чувала съм че са удобни. До колкото разбрах автобуса ни спира на автогара Отогар.
От там плана е посещение на аквариума - Тюркоазо Аквариум, а след това по реда - разходка с корабче, разглеждане на забележителности. Като със забележителностите ще трябва да се ограничим малко, че на малчо ще му стане малко скучно.
Все още си търся ресторант за едната вечер, защото имаме годишнина от сватбата и мисля да е някое приятно, на по възможност не много скъпо местенце.
Очаквам коментари и предложения от всички ветерани Simple Smile За първи път ще съм в Истанбул, не познавам добре града, колкото можах от вас и от интернет го разучих.

# 204
  • София
Denaia,бих ти препоръчала рибните ресторантчета под моста Галата.
Преди 1 година с две приятелки седнахме привечер на рибка, скариди,
салатка,по около 20 лири на човек, но без алкохол.
Гледката е към Златния рог или Босфора, на мен много ми хареса.
Имаше много атрактивно поднасяне на риба в тесто на съседна маса.
Почерпиха ни чай, бонус от заведението.

# 205
  • Пловдив
Момичета, извинявам се за нахлуването в темата, но знам че на вас мога да разчитам за достоверно инфо!
Предстои ми пътуване до Истанбул с кола и то с шофьор, който за първи път ще се сблъска с трафика и разстоянията там. Знам за зелената карта и застраховката за колата, както и таксата за магистралата / разбрах е около 35 лири/. Но случайно днес ми казаха от агенцията, през която резерирах хотел,че района на Лалели е затворен за коли след 9,00ч сутринта /с подвижни колчета и ограничен достъп/ и не може дори да се паркира пред хотела например в зоната. Ще трябва да търси паркинг колкото може по-близо  /което също ще ми е сложно/, за да не ходим много време натоварени с багажи.
Ходила съм последно преди 3 години и тогава не е имало проблем да се движиш с такси из квартала и дори с кола /паркирали сме пред хотела/, но сега тази информация много ме притесни и се чудя дали  и доколко е достоверно инфото на агенцията или просто искат да ми пробутат пакет с техен транспорт! Rolling Eyes
Моля който е ходил скоро да пише как стои въпроса, за да променям програмата докато е време!  Thinking

# 206
  • София/Варна
Julie ~~, от спирката, която ти казах до хиподрума са около 2 км ходене пеша в южна посока.
Друг вариант, ако хване някакъв автобус, който минава по бул. Кенеди и слезе на спирка İETT Zeytinburnu Durağı от там трябва да се качи нагоре, но според google е 1,5км. Не мога да помогна с номера на автобуса , защото не съм използвала, ако се спрете на този вариант някой от по вещите с IETT автобусите да помага.

magi mei, името на града, от който се завръщаш е ИстаНбул.  Peace

Благодаря HugПо картата и аз се ориентирах долу-горе, само остава някой запознат да ми каже кой номер точно?! Рових се в сайта на транспорта, ама нищо не успях да разбера Embarassed

# 207
Здравейте и от мен! Предстои ни пътуване през май, записвам се да ви чета, че за първи път го организираме сами. Обичам го тоя град!

# 208
# 209
Момичета, извинявам се за нахлуването в темата, но знам че на вас мога да разчитам за достоверно инфо!
Предстои ми пътуване до Истанбул с кола и то с шофьор, който за първи път ще се сблъска с трафика и разстоянията там. Знам за зелената карта и застраховката за колата, както и таксата за магистралата / разбрах е около 35 лири/. Но случайно днес ми казаха от агенцията, през която резерирах хотел,че района на Лалели е затворен за коли след 9,00ч сутринта /с подвижни колчета и ограничен достъп/ и не може дори да се паркира пред хотела например в зоната. Ще трябва да търси паркинг колкото може по-близо  /което също ще ми е сложно/, за да не ходим много време натоварени с багажи.
Ходила съм последно преди 3 години и тогава не е имало проблем да се движиш с такси из квартала и дори с кола /паркирали сме пред хотела/, но сега тази информация много ме притесни и се чудя дали  и доколко е достоверно инфото на агенцията или просто искат да ми пробутат пакет с техен транспорт! Rolling Eyes
Моля който е ходил скоро да пише как стои въпроса, за да променям програмата докато е време!  Thinking

В кой хотел ще сте? Виж в  Букинг дали обявяват паркинг. /В повечето случаи това е запазено място пред хотела/ или им позвъни да ги питаш.

Общи условия

Активация на акаунт