Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 105
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. GreenЕ,хубава работа,зацапване. Crazy
Персей,Караджъ качват хора от Бургас,тръгвайки ит Варна и спирайки на ОМВ.Но цени не знам.
Имате Динита и Тема,мисля,провери,но Метро и Нишикли с тези цени, #2gunfire
Има и Истанбул Шеяхат мисля,едни оранжеви автобуси,турски са,имат офис в Бургас.

# 421
Довечера ще кача някоя др.снимка от Емиргян,с лалетата е мнг.красиво представям си с розите колко ще е! Simple Smile

# 422
  • София, Хаджи Димитър
За деца от 5 до 14 години е 70 лири. За 3-6 членно семейство пак е 70 лири на човек.
Благодаря!

# 423
Аз Виаланд го оставих за догодина! Simple Smile Не остана време за него! Simple Smile

# 424
  • Стара Загора
Вижте какво получих на мейла преди малко, изби ме на смях. Laughing

# 425
Хаххаха баш на тези не бих се доверил,и ако ти е пратено и като сам,още повече! Simple Smile

# 426
  • София
Вижте какво получих на мейла преди малко, изби ме на смях. Laughing

Тези май са предприели "широка" рекламна кампания.  hahaha Пращат мейли, пишат по форуми ... Но май не разбират от реклама. Николия вече им го каза - да пуснат екскурзии до Истанбул по 50 лв, както вече се е случвало и ще се избием да пътуваме с тях.  Grinning И по форумите с добро ще ги разнасяме.  Wink

# 427
  • Асеновград
Момичета, ние тази вечер заминаваме. Четох сега за Таксим и Истиклял, че към Галата е надолнище. Но аз все пак не мога да си обясня как точно да направим плана- тръгваме от Лялели, мислихме да спрем на Таксим, и по Истиклял към Кула Галата. Но след това? Трябва да се върнем по нагорнището на Истиклял, за да стигнем до Таксим, струва ми се излишно. Как и откъде да хванем автобус или каквото трябва, за да се приберем до Лялели? Много ще съм благодарна малко да ми поясните, че се обърках.  bouquet Или пък Таксим да остане последен и оттам да се приберем към Лялели. Но тогава с какво трябва да отидем до Галата, и на коя спирка да спрем, и откъде?

# 428
  • София
Момичета, ние тази вечер заминаваме. Четох сега за Таксим и Истиклял, че към Галата е надолнище. Но аз все пак не мога да си обясня как точно да направим плана- тръгваме от Лялели, мислихме да спрем на Таксим, и по Истиклял към Кула Галата. Но след това? Трябва да се върнем по нагорнището на Истиклял, за да стигнем до Таксим, струва ми се излишно. Как и откъде да хванем автобус или каквото трябва, за да се приберем до Лялели? Много ще съм благодарна малко да ми поясните, че се обърках.  bouquet Или пък Таксим да остане последен и оттам да се приберем към Лялели. Но тогава с какво трябва да отидем до Галата, и на коя спирка да спрем, и откъде?

Като слезете до морето (след кулата) ще видите трамвайна линия. Ако сте уморени се качете на трамвая, а ако не сте - тръгнете по нея и се върнете пеша. Ще минете покрай безброй известни места - Каракьой с рибния пазар  Mr. Green (преди моста е), моста Галта, Еминьоню с корабите, Египетския пазар, Новата джамия, после е гара Сиркеджи (където е спирал Ориент експрес), ще минете и покрай оградата на парк Гюлхане, покрай Високата порта, може да влезете в квартала в ляво от линията с Джафер ага медресе, Соук чешме и т.н. После следва Света София, Синята джамия, Хиподрума, Чемберлиташ, Капълъ чарши и околните джамии, входа на Университета и един куп неща, които съм пропуснала. Шадраванът между Света София и Синята джамия нощем е красиво осветен. Сградата, която е зад него е банята на Хюррем Султан.

# 429
  • Асеновград
Момичета, ние тази вечер заминаваме. Четох сега за Таксим и Истиклял, че към Галата е надолнище. Но аз все пак не мога да си обясня как точно да направим плана- тръгваме от Лялели, мислихме да спрем на Таксим, и по Истиклял към Кула Галата. Но след това? Трябва да се върнем по нагорнището на Истиклял, за да стигнем до Таксим, струва ми се излишно. Как и откъде да хванем автобус или каквото трябва, за да се приберем до Лялели? Много ще съм благодарна малко да ми поясните, че се обърках.  bouquet Или пък Таксим да остане последен и оттам да се приберем към Лялели. Но тогава с какво трябва да отидем до Галата, и на коя спирка да спрем, и откъде?

Като слезете до морето (след кулата) ще видите трамвайна линия. Ако сте уморени се качете на трамвая, а ако не сте - тръгнете по нея и се върнете пеша. Ще минете покрай безброй известни места - Каракьой с рибния пазар  Mr. Green (преди моста е), моста Галта, Еминьоню с корабите, Египетския пазар, Новата джамия, после е гара Сиркеджи (където е спирал Ориент експрес), ще минете и покрай оградата на парк Гюлхане, покрай Високата порта, може да влезете в квартала в ляво от линията с Джафер ага медресе, Соук чешме и т.н. После следва Света София, Синята джамия, Хиподрума, Чемберлиташ, Капълъ чарши и околните джамии, входа на Университета и един куп неща, които съм пропуснала. Шадраванът между Света София и Синята джамия нощем е красиво осветен. Сградата, която е зад него е банята на Хюррем Султан.

Много ти благодаря за бързият отговор. Сега ми стана ясно вече. По принцип 1вият ден мислим да посетим Св. София по-раничко, дано няма големи опашки, Египетския пазар, както и другите неща, които си изброила + Емирган, където сме си с агенцията, и затова ще гледаме да сме в района да не се отдалечаваме,че гоним час. А следващият ден за Таксим, явно ще се качим след Еминьоню на трамвая Simple Smile Стискайте палци за хубаво време, а после ще показвам снимки и разкавам   bouquet

# 430
  • София
Честно казано, и три дена да минавате по маршрута, пак няма да видите всичко и всеки път ще откривате по нещо ново и интересно.  Wink

# 431
Така си е ние 4 дни и не можахме да видим това,което си бяхме запланували! Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 19:17 от Leitenanta

# 432
# 433
  • Бургас
Mr. GreenЕ,хубава работа,зацапване. Crazy
Персей,Караджъ качват хора от Бургас,тръгвайки ит Варна и спирайки на ОМВ.Но цени не знам.
Имате Динита и Тема,мисля,провери,но Метро и Нишикли с тези цени, #2gunfire
Има и Истанбул Шеяхат мисля,едни оранжеви автобуси,турски са,имат офис в Бургас.

Благодаря! Ще ги проверя. Нещо за хотелче евентуално?

# 434
Леле каква красота! Страхотно са разцъфнали лалетата. Идва ми да хукна още сега само за ден, за да ги видя.

Емиргян струва ли си да се посети, когато няма лалета? Тура по Босфора, на който съм се спряла има спирка на Емиргян и се чудя да слизаме ли?

perseus, Бялк сподели хотела, в който са били само преди няколко дни. Върни се една-две страници назад и го виж.

Общи условия

Активация на акаунт