Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 172
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
здравейте!искам да попитам за паспортите,аз нямам и тези дни трябва да си направя,къде се ходи в рпу или в паспортна служба за варна питам,свекърва ми има,но изтича септември валиден ли е,че чета на едно място 6м,на друго 60дни  че,може да се ползва преди датата на изтичане 5г срок.

# 91
  • Пловдив
Записвам се да следя темата, с предстоящо пътуване до Истанбул.

# 92
Здравейте, какво е работното време на градския транспорт?
Извинявам се (вероятно това вече е обсъждано), но намирам противоречива информация в мрежата по въпроса. А кога затваря Египетския пазар? Доколкото разбирам, работното му време зависи от сезона. Ще бъда в Истанбул около 10 април. Благодаря ви.

# 93
  • София
Здравейте, какво е работното време на градския транспорт?
Извинявам се (вероятно това вече е обсъждано), но намирам противоречива информация в мрежата по въпроса. А кога затваря Египетския пазар? Доколкото разбирам, работното му време зависи от сезона. Ще бъда в Истанбул около 10 април. Благодаря ви.

1. Зависи от линията. Трамваят е до 23,30-24 часа. Автобуси от Таксим през Аксарай има цяла нощ. Фериботите са до около 20,30-21 часа.
2. По спомен е до 19 часа. Най-добре погледни около 19 часа камерата от пазара и ще разбереш. Simple Smile

Може ли малко повече инфо като за туристи, какво е Масъра и ABC, и нали имаше едно магазинче на Египетския за кафе МЕ, и това кафе с арочат на лешник, насипно ли е или пакети, марка newsm78

Масъра е Египетския пазар.  Wink

# 94
Благодаря, Таня! Както винаги точна и търпелива към нас, "начинаещите истанбулки"  bouquet

# 95
  • Варна и...духом на Босфора
 HugТанче-! Flutter
Мъсър чаршасъ-Египетски пазар.
Името идва от търговците,които са носили зърно и варива И други стоки.Дори и вътрешната част да е
затворена от главната порта,отстрани и в уличките има всичко,че и по-евтино.
МЕ-Мехмет Ефенди е кафето на пазара,да.Има и за еспресо в кутии,но за турско си е класиката,винаги аромата те кара да запееш!
С аромат на лешник-Фъндъклъ!
Кафето на Онур и Шехерезада!
Геджеманско кафе! bowuu bowuu Crazy Има го на пакетчета 3/1 по супермаркетите,на различни марки,Краун,Миликер,Нескафе.

# 96
Здравейте,
Днес са публикували допълнителна информация за Фестивала на лалетата, която за съжаление е само на турски. С помощта на гугъл видях, че ще има допълнителни автобуси (кръгова линия между станцията на метрото и парка) и фериботи. Не разбрах много кои са допълнителните часове на фериботите, може би в неделя, но утре ще сравня по-внимателно с нормалното разписание.
Ето линковете на съобщенията, надявам се да са ви от полза

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=22568#.VRmgGI7XugQ

а това е информацията за транспорта

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Documents/haber/2015/lale_ulasim.pdf

Приятна вечер в очакване на лалетата  Simple Smile

# 97
  • София
Добро утро  Hug

Малко нови снимки от парк Емирган пише, че са от вчера

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 09:14 от ***Mimeto***

# 98
  • София
Да, нищо общо с миналата година. Дано за 1 седмица пораснат, че ще има доста разочаровани. Все си мисля, че миналата година са ги засадили толкова рано само заради изборите.  newsm78  Но е факт, че официалното откриване не е на 1 април. Wink

# 99
Все пак има още 10 дни до Великден - това е много време за вегетацията на лалетата. Иначе от Общината добре са помислили и за транспорта тази година с кръговата линия от метростанция Маслак до Емиргян и допълнителните фериботи от Ченгелкьой. Жалко, че не са пуснали директна линия с ферибот от Еминьоню, но не може всичко да е ок.

# 100
Тaня67  Hug redemi Hug, много благодаря!  bouquet  bouquet
То и там е студено, ние се записахме за по-късна дата, дано цъфнат, за да се насладим на тази красота. На снимките, пуснати от Мимето Hug все пак се вижда, че има цъфнали лалета Laughing, има надежда!

# 101
  • София
Джейн  Hug Кога ще пътувате към Истанбул?

# 102
Миме Hug, радвам се да се засечем, на 23 април вечерта, вече нямам търпение Party

# 103
  • София
Миме Hug, радвам се да се засечем, на 23 април вечерта, вече нямам търпение Party

И аз също  Hug Ще чакам с нетърпение да разгледам снимките  Wink сигурна съм, че ще има лалета и ще си изкарате много хубаво.  Hug

# 104

Общи условия

Активация на акаунт