Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 168
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • България, София
Имам още едно питане. Освен в българската църква / ходила съм, но е много далече/, къде би могло да има великденска служба в град ИстаМбул?. Примерно в някоя гръцка?

Мисля, че и в Българската екзархия в квартал Шишли може да има служба. От съфорумките не помня коя беше ходила  newsm78 Тедизонова може би  Rolling Eyes

Иначе Св. Троица, за която ти е писала Таня е на оживено място и голяма църква. Влизала съм в нея през лятото на 2011г. Съвсем близо е до Таксим.

# 106
Здравейте, предстои ми пътуване от Добрич до Истанбул-
коя фирма да избера:
-METRO
-NISHIKLI
-KALE
 newsm78

# 107
# 108
  • София
Снимките от Емирган са чудесни  Heart Eyes нямам търпение да го видя на живо.

# 109
Аз пък нямам търпение да отидете всички, да се върнете и да напълните темата с разкази(и да са подробни  Embarassed ) и с мнооооого снимки.  Laughing
Стискам палци лалетата да са в най-добрата си форма, а времето също да бъде с вас.  Simple Smile

# 110
Simple Smile Привет от мен! Аз в четвъртък заминавам и за разлика от всички предишни пъти - нямам никакви конкретни планове, освен причината, поради която отивам, а тя е служебна и обхваща само един ден.
Единственото, което имам предвид е нааааай-после да видя Ортакьой  Crazy.
Този път ми се обикаля по разни пазари, не традиционни магазини за интересни неща (не молове и подобни) , та въпросът е към коя част на града да се ориентирам? Thinking

Попадали ли сте в такива райони? Късно се сещам да пиша, ама по-добре късно, отколкото никога. Peace

# 111
Много ми иска да си направим една великденска разходка до Истанбул и се чудя дали да рискуваме да отидем без агенция и с наш транспорт? Много ме притеснява паркирането. Ако си резервираме нещо около централната част (ходили сме веднъж вече с агенция) къде ще оставим колата?
Много ли ми е неизпълнима идеята?

# 112
  • София
Здравейте на всички,които се вълнуват за статуса на лалетата! Hug
Снощи се прибрахме от Истанбул-а и бързам да ви кажа,че лалетата са започнали да цъфтят, но както ни обясниха сега разцъфват ранните сортове. Масовия цъфтеж го очакват след десетина дни, заради по-хладното време през март и дъждовете и когато се застъпвали различните сортове. Инфото ми е от студенти-ландшафтен дизайн, които разграфяваха в долната част на Гюлхане. Младежите бяха много общителни и професионално обясняваха,но на кого ли-само това запомних  Embarassed

# 113
А бе хора, тез лалета много нацъфтяли!!!!!Снимките от фейса от сега ли са? Бях се отчаяла, че  в четвъртък ще е още само зелено. Моля припомнете Ортакьой с какво се славеше(някъде назад описвахте кой квартал с какво се слави,какво трябва да се опита, ама... newsm78)

# 114
А! И още-къде се намира магазин Коска? Беше писано, че там са хубавите баклави и какво още?

# 115
  • Стара Загора
А! И още-къде се намира магазин Коска? Беше писано, че там са хубавите баклави и какво още?

Коска има на всеки ъгъл. Laughing
Имат и локуми, но аз лично не влизах там.
Предпочетох Хафъз Мустафа, а за следващия път съм си заплюла Karakoy Gulloglu, че ми текат лигите само от снимки им на страницата, която постват всеки ден. Embarassed

Скрит текст:

# 116
Имам още едно питане. Освен в българската църква / ходила съм, но е много далече/, къде би могло да има великденска служба в град ИстаМбул?. Примерно в някоя гръцка?

Мисля, че и в Българската екзархия в квартал Шишли може да има служба. От съфорумките не помня коя беше ходила  newsm78 Тедизонова може би  Rolling Eyes

Иначе Св. Троица, за която ти е писала Таня е на оживено място и голяма църква. Влизала съм в нея през лятото на 2011г. Съвсем близо е до Таксим.

Аз, аз бях ходила заедно с Емо и Весето Маркови. Но те бяха с организирана екскурзия и ние използвахме техния автобус.  Далечкоооо е!   Пък и с този трафик пристигнахме пет минути след 12 часа.

https://www.youtube.com/watch?v=KWhvk2jbjqc&feature=youtu.be

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 20:31 от ASSAMARIS

# 117
  • София
А бе хора, тез лалета много нацъфтяли!!!!!Снимките от фейса от сега ли са? Бях се отчаяла, че  в четвъртък ще е още само зелено. Моля припомнете Ортакьой с какво се славеше(някъде назад описвахте кой квартал с какво се слави,какво трябва да се опита, ама... newsm78)

Не са много нацъфтели. Профилната снимка с пианото е от миналата година. Само снимките от близките 2-3 дни са нови и на повечето се вижда колко малко нацъфтели има. И на снимките на Мимето се вижда колко са малко. След 7-10 дни ще е супер!

Ортакьой се слави с близостта си до моста, красивата джамия, която всички снимат на фона на моста и пълнените картофи, които обаче са доста по-скъпи в сравнение с другите места.

# 118
Ехо, има ли някой в Истанбул в момента? Цял ден няма ток и вода, но преди около час тока е дошъл почти навсякъде, в някой квартали все още няма вода. То не е само в Истанбул, а в половин Турция. Голяма авария е станало.
Дано не е помрачило почивката на някой.

# 119
Здравейте момичета!
Преди 2 години  за пръв път отидох с ММ в Истанбул и благодарение на вас видях всичко, което си бях наумила .
Сега пак ще ходим, този път с 3 нощувки
Искам да отидем и до Азиатската част, но отсрещния бряг ми е тъмна...Азия.
Може ли да ми помогнете с транспорта?
 Да отидем с Мармарай, да видим бика, Кадъкьой, Берлейбей, парка Гьзтепе и вечерта да спуснем кьм Девичата кула. да поседнем на възглавничките. Накрая да се приберем с ферибота към хотела.
Ако някой вече е писал, да ми каже къде мога да го прочета.
Много ще съм благодарна, а като се върнем, обещавам да ви разкажа.

Общи условия

Активация на акаунт