Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 190
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
На мен ми се скапа телефона точно като пристигнах в Истанбул.И понеже нямаше кой да ми обясни за фонокарти и тн., звънях до мобилен в БГ от рецепцията на хотела.Та ксуваха ме 1 долар (1,40лв /минута
октомври месец).Дали във всички хотели е една тарифа вече не мога да кажа...

# 76
  • София
Здравейте момичета и Биалк!

До нашето пътуване в Истанбул остават още две седмици. Нямам търпение вече.  Simple Smile
Последното, което ни остава да доуточним е къде в Истанбул можем да заредим колата с газ, без да се отклоняваме от главния път. Гледах на картата, че има бензиностанции на магистралата, но около 100 км преди града. След това, в самия град, всички са извън пътя, по който ще се движим.
Някой може ли да помогне? Praynig

# 77
Здравейте момичета и Биалк!

До нашето пътуване в Истанбул остават още две седмици. Нямам търпение вече.  Simple Smile
Последното, което ни остава да доуточним е къде в Истанбул можем да заредим колата с газ, без да се отклоняваме от главния път. Гледах на картата, че има бензиностанции на магистралата, но около 100 км преди града. След това, в самия град, всички са извън пътя, по който ще се движим.
Някой може ли да помогне? Praynig
Има една по-близо, но е в обратната посока. И ние сме с газ. Зареждаме на границата и после след Истанбул.

# 78
  • София
Много благодаря, ASSAMARIS smile3525
И ние така решихме, на границата и след това на тази след отклонението за Вакифлар.

# 79
Има паркинг на тирове, супермаркет и разни магазинчета.
Апропо, кой от групата ще там по Великден, за да пием по едно чайче?

# 80
  • София
Ние. Laughing
Нямах си друга работа и показах на моя мъж движението по бул. Ататюрк от камерите .  ooooh! Беше към 20,30 ч. - ужас. И... решението вече е взето - ще се развеждаме. Mr. Green
За чайчето каза - в колата по път или след задръстването, към 21 ч.  Grinning

# 81
Беличке, онзи пазар на Бакъркьой в събота беше, нали?
http://picbg.net/img.php?file=ec5140db71b7779c.JPG

# 82
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. Green И Бялк ще е по Великден тъдява.
Асамарис,моя близка беше във Патриаршията за службата преди 6 години,даже беше видяла от Блясък актьорите.Иначе Карадайъ се снима още,октомври отидохме на едно от местата от сериала,ама те Берг и Кенан предния ден бяха снимали. Crazy
В петък и На Фъндъкзааде има пазар,а на Бакъркьой е в събота,да.Шереф Меселеси се снима и във Фенер.

# 83
Простете за може би глупавия въпрос, който искам да задам след всичко изписано за предвижването в Истанбул, но дали нямат еднодневни карти за цялата мрежа?

# 84
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. GreenПрЕдвидливо нямат. Crazy
Погачка,вие днес ли тръгвате?

# 85
Простете за може би глупавия въпрос, който искам да задам след всичко изписано за предвижването в Истанбул, но дали нямат еднодневни карти за цялата мрежа?
Че какво пречи да ползвате Истанбулкарт като еднодневна  и за цялата мрежа.

# 86
  • София
Че какво пречи да ползвате Истанбулкарт като еднодневна  и за цялата мрежа.

Предполагам, че под дневна карта има предвид да платиш дадена сума и да се качваш неограничен брой пъти с нея. Почти навсякъде има такива карти, включително и в София, но в Истанбул няма. Неприятно е, че за всяко качване, дори и за една спирка трябва да се таксуваш. Да, Истанбулкарт дава намаления, но за един турист е много по-удобно да има карта за неограничени пътувания.

# 87
"Таня67", благодаря ,че си отговорила вместо мен!

# 88
Аааааа, сега разбрах. То и с Истанбулкарт си има далавери /особено като се заплеснеш и  те таксува няколко пъти/. Пълно щастие няма.  Два пъти ходих до Лондон, ама  така и не разбрах тези Ойстери  на какъв принцип работят - ту вземат пари, ту не вземат нищо.

Код:
Иначе Карадайъ се снима още,октомври отидохме на едно от местата от сериала,ама те Берг и Кенан предния ден бяха снимали. Crazy
В петък и На Фъндъкзааде има пазар,а на Бакъркьой е в събота,да.Шереф Меселеси се снима и във Фенер.

Редемчо, навигацийки, молА! Не го намирагам пазаря. Millet Caddesi, Özbek
Süleyman Efendi Sokak
Fındıkzade, Fatih ???

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 11:30 от ASSAMARIS

# 89
Hug Това е въпроса! Кога ще са цъфнали лаленцата Mr. Green Simple Smile Crazy bowuu
Айрън,аз мога да кажа какво си купувам -доматес и бибер салчасъ,булгур-от двата вида,
пул бибер,сушени домати,лябне,крем пейнири,кори,масло,маргарин,чьорекоту,кисело мляко,сумак,салеп
Тези неща не винаги всичките,Локум и ядки не от Египетския,по към Ататюрк бул открих магазинче
за хубав локум сааде-любимия ми,лешници-скандално пресни и вкусни.
Кафе МЕфенди само от Мъсъра
,тютюн от Саръйер.Зелении от Лозенград или Реал-пазъ,семизоту.
Лекарства,за повече бройки индирим -Задължително! за малко-не,цените на три лекарства съм
сравнявала в два града,в два отдалечени квартала-абсолютно еднакви!
На АBC-определени неща.
АБСОЛЮТНО Задължително -Шалове,гривни,джунджурийки! Кафе с аромат на лешник!
 Crazy Crazy Party
Грудки има и на Мъсъра,зюмбюл носих специално за близка,сега е цъфнал май Mr. Green Mr. Green
 лаленца по 1,25 много в Гьозтепе в саксийки,на Емиргян има....
Може ли малко повече инфо като за туристи, какво е Масъра и ABC, и нали имаше едно магазинче на Египетския за кафе МЕ, и това кафе с арочат на лешник, насипно ли е или пакети, марка newsm78

Ауу, и аз у кюпа за инфото за сетовете, искам да видя Керем Бурсин, любимец ми е, и абсолютната ми любимка Хазал Кая, тя снима в нещо като магазин /LUNA се казва магазина в сериала "Марал"/, много хубава сграда, ама не знам нищо повече.  Grinning Не че ще има време да отида, ама знае ли човек Joy
И аз ще си взема луковичка за лаленца Party

ASSAMARIS  Hug
Скрит текст:
Ойстерите се използват, като за деня имаш лимит мисля, че беше около 9 паунда и нещо, след това за този ден не ти начислява нищо, а таксата зависи от това, в коя зона влизаш и излизаш, цените за зоните са различни, не е много ясно, ама горе долу това е.

Общи условия

Активация на акаунт