Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 160
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
Ами има в Моловете,но там са цифри. Simple Smile Например в мола където е единия аквариум има мнг.хубави магазини но се уплаших от цените! Simple Smile

ПС:Това ми беше най-дългото чакане на митниците,1 ч.на турската и 1 ч.на бг,общо 2 ч!!! Simple Smile Сега ще си го изкарат на нормалните хора,където са тръгнали на почивка!!!

# 346
Самия хотел се намира на около 10-15 минути пеша от Истиклял. Излиза се точно срещу Галатасараи университета. Ако не искаш да ходиш,  по този булевард Тарлабаси (не знам как се чете точно) минават много автобуси. Ние си хващахме сутрин автобус и слизахме до Еминюню и от там продължавахме с фери, а се връщахме с метрото (Таксим също е близо).
Самия район си е с ориенталски привкус така да се каже, но си е тихо и сравнително чисто. Бяхме изключително изненадани когато една сутрин излязохме от хотела и се оказа, че цялата улица (както и съседните) са се превърнали в пазар  Mr. Green  Навеси, сергии, хора ... бяхме точно ей така  Shocked Вечерта когато се прибрахме всичко беше изчезнало, само едно камионче миеше улицата. Наоколо си има магазинчета (пекарна с тези тяхните закуски)  от които си пазаруват предимно местни и цените бяха доста по-нормални.
Общо взето е това, ако се сетите за нещо друго питайте. На мен ми беше важно да има паркинг и същевременно да е близо до основните места които са ми познати (това ни беше второ пътуване до Истанбул)

# 347
Ами има в Моловете,но там са цифри. Simple Smile Например в мола където е единия аквариум има мнг.хубави магазини но се уплаших от цените! Simple Smile

ПС:Това ми беше най-дългото чакане на митниците,1 ч.на турската и 1 ч.на бг,общо 2 ч!!! Simple Smile Сега ще си го изкарат на нормалните хора,където са тръгнали на почивка!!!

Миналия май месец бяхме на почивка в Дидим и ходихме на пазар в Соке, там имаше качествени обувки на нормални цени, в смисъл до 200 лв. мъжа ми си купи два чифта за по 95лв. и за 116 лв. Много са им качествени!Не са му мръднали, и кожата им е ароматизирана. Та си мислех, че в Истанбул ще намеря някъде на нормални цени! то и в бг в моловете са с космически цени качествените обувки!

# 348
Аз бих препоръчал на всички,да си купуват Истанбул карт излиза по евтино град.транспорт,става за всеки вид,ние така направихме,и това е хубавото че после можеш да я върнеш и ти връщат част от парите! Simple Smile

# 349
  • София
една сутрин излязохме от хотела и се оказа, че цялата улица (както и съседните) са се превърнали в пазар  Mr. Green  Навеси, сергии, хора ... бяхме точно ей така  Shocked Вечерта когато се прибрахме всичко беше изчезнало, само едно камионче миеше улицата.

Сетих се, че и паркингът, който е зад Синята джамия (на 3-4 минути пеша тръгвайки в посока Малката Света София), всяка сряда (или беше четвъртък  newsm78) става на пазар за зеленчуци. Първият път бяхме много изненадани. Доста нарове и ягоди сме изяли от там.  Grinning

# 350
  • Стара Загора
Аз бих препоръчал на всички,да си купуват Истанбул карт излиза по евтино град.транспорт,става за всеки вид,ние така направихме,и това е хубавото че после можеш да я върнеш и ти връщат част от парите! Simple Smile

Само баба не знае за това. Mr. Green
Точно на нас в темата да го казваш... Laughing

# 351
  • Варна и...духом на Босфора
 Heart EyesАсамарис,аферим сана!! FlutterНо през телефона не гледам снимки,затова така,ще гледам  да наваксам скоро. Sunglasses

# 352
Ами има и такива където не го знаят и го казвам за тях,е например когато аз бях сега имаше и такива където не знаеха и си даваха по 4 ТЛ на всяко возене!Просто го казвам за инфо на тези,които не знаят!Има и такива където за 1-ви път ходят! Simple Smile

# 353
Сега гледам през стрийт вю френската улица  Cezayir Sokak в Истанбул! Много малка ми се вижда!Толкова къса ли е наистина или аз нещо не гледам където трябва?

# 354
  • София
Сега гледам през стрийт вю френската улица  Cezayir Sokak в Истанбул! Много малка ми се вижда!Толкова къса ли е наистина или аз нещо не гледам където трябва?
Maлка е. Дори не е точно уличка, защото са само стълби.  Wink Ако не се спре в някое заведение, се слиза за 4-5 минути. Но пък си заслужава!

Радвам се на цветните снимки, които пускате!  Hug Никой ли не отиде до парк Гьозтепе? Миналата година бях впечатлена от него, особено след гмежта на Емиргян, където се зарекох да не ходя повече по време на лалетата.  Mr. Green

# 355
Аз ходих и в 2-та парка!! Simple Smile Беше лудница голяма,сега наближават изборите им,и в Емиргян беше пълно с деца,някакви предизборни неща имаше за децата,ядене раздаваха! Simple Smile

Мин.седм.на Кападокия е валяло сняг,добре че го оставих за септ.тази дестинация! Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 17:08 от Leitenanta

# 356
  • София
Аз вчера разглеждах Емиргян през
камерите към 10 ч., много спокойно
беше, почти нямаше хора newsm78

# 357
Ами то вчера понед.нормално всеки на работа,там в неделя е фраш,когато ходят на пикник!Аз тогава баш бях и ти казвам имаше си хора бая! Simple Smile

# 358
  • София
Най-голямото меле съм виждала в сряда. Даже си помислих, че е някакъв почивен ден, за който не знам, но не беше. Бяха докарали няколко автобуса с деца от училищата, също и автобуси с жени.  Laughing Цялата алея от входа до изхода за коли беше в паркирани автобуси, а опашката за желаещите да влязат в парка (беше им невъзможно) стигаше до Румели Хисар. Дори не издържахме и слязохме от автобуса и отидохме пеша до парка. Погледнах си снимките - в 14 часа на 15 април 2014 г.

На снимката се виждат задръстените коли на крайбрежната улица и уличката, водеща към парка, а в градинката преди големия парк се виждат тълпите, желаещи да влязат:

# 359
  • София
Таня Rolling Eyes, не съм виждала такава
тъпканица, освен на Египетски пазар
в събота!Аз затова не съм ходила още
на Емиргян Joy, гледам си го на камерите.

Общи условия

Активация на акаунт