МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 650
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Много благодаря на всички, които се отзоваха на въпросите ми и ми помогнаха да направя хубав хляб! Simple Smile   bouquet

# 166
Току-що направих памук хляб, не бях правила досега. Разкошен стана - много пухкав вътре, на конци, с хрупкава коричка. Както е топъл още, ометох 2 филийки  Grinning

Може ли рецептата за този хляб? Wink

http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2014/10/blog-post_2.html

По тази рецепта го правих. Страхотен е Simple Smile

# 167

Даже съм я коментирала като я е пуснала. Хриси е страхотен кулинар. Ще се възползвам от рецептата.
Поздрави и благодаря! Hug

# 168
Вече успешно си правя само един вид бял хляб с суха мая на Йоткер. Снощи сложих един, но с френската суха мая, за която чета много добри отзиви. Сутринта хапнах филийка хляб и ми се стори доста сладникав. По принцип рецептата е с 2 големи мер. лъжички захар. С маята на Йотекер го няма този сладникав вкус. Да ли е от френската мая?

# 169
 Shocked На мен и с половин с.л. захар ми се струва сладникав. С 2 си е направо козунак.

# 170
А сол не слагате ли? Аз слагам 2х повече сол от захарта и ми е идеално на вкус. Маята също е много добра, на вкус и аромат. Но не ми се струва да сладни от нея.

# 171
На 750 грама хляб слагам 1 ч.л захар и 1/2 с.л сол

# 172
На 1 кг. хляб слагам почти цяла с.л. захар + 1/5 ч.л. сол.
И ни е идеален.
Откакто направих хляб в йенска тенджера, много го харесахме и всеки ден правя такива. Вчера изпекох 2 броя, като вторият почти се изяде днес... сега се чудя нов ли да правя...
С това всекидневно правене.... реших, че след малко замесвам тесто за 3 хляба. Единият го пека днес, а другите два ги оформям и мятам във фризера. После само вадя, размразявам и действам...  Peace
Определено ми омръзна това всекидневно месене, точене, оформяне....  Tired /сутринта правих кифлички с шоколад и реално на ден поне по 2 пъти точа, оформям, пека + понякога меся  Crazy/

# 173
  • Sofia
Много благодаря на всички, които се отзоваха на въпросите ми и ми помогнаха да направя хубав хляб! Simple Smile   bouquet
Честито! И все хубави и сполучливи хлябове и козунаци да имаш!

# 174
  • Пловдив
Много благодаря на всички, които се отзоваха на въпросите ми и ми помогнаха да направя хубав хляб! Simple Smile   bouquet
Честито! И все хубави и сполучливи хлябове и козунаци да имаш!

Много ти благодаря! Simple Smile Ехх, голям ентусиазъм. Simple Smile

# 175
  • София
Вече успешно си правя само един вид бял хляб с суха мая на Йоткер. Снощи сложих един, но с френската суха мая, за която чета много добри отзиви. Сутринта хапнах филийка хляб и ми се стори доста сладникав. По принцип рецептата е с 2 големи мер. лъжички захар. С маята на Йотекер го няма този сладникав вкус. Да ли е от френската мая?

2 гол. мерителни лъжици са 2 с.л. захар, не ще сладни ми направо си е кифла това.

# 176
Чак сега прочетох Grinning
 Аз най -много 1 супена съм слагала , но мисля ,че може и без.
 С лъжичка мед хляба също е хубав.

# 177
И аз ползвам мед, особено за пълнозърнестия.

# 178
Аз по принцип слагам мед, вкусът е съвсем различен.

# 179
Сега ме подсещате за меда, не съм правила, но мисля да опитам.  Peace
Иначе вчера направих така, както ви писах. Омесих тесто за 3 хлебчета. Едното изпекох в йена, другите в плик и в хладилника. Ами това тесто като почна да втасва, реших, че ще го сложа във фризера да чакат.  Grinning
След малко ги изваждам и ще ги пека - от вчерашното стоене прим. 40-50 мин. в хладилник, тестото е увеличило обема си с 1/2.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт