Любители на Котки Тема 93

• 45 043
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Да съм казала, че няма месо?

Още веднъж апелирам към това да не се насажда чувство за вина у хората с по- ниска финансова възможност. Отделно, че гранулираната храна не е задължителен елемент от храненето.

На мен не ми се насажда вина, ама се чудя на плацебо ефекта, което са насадили, че като дадат много пари и си мислят, че злато купуват. За мен по-добро от естественото няма, не и до пари да се стискам, просто не вярвам, че това е по-добрата опция, а точно обратното.  Peace Сигурно колкото аз досаждам да плюя гранулите, толкова за животните, досажда да ги хвали/ама равновесие да има /.  Peace

# 256
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Темата за храната е като темата за кастрацията - неизчерпаеми и неразрешими с еднозначен отговор.
Лично на мен ми е скучно да чета за храни, които ги няма на българския пазар и ми е непонятно защо вместо стопроцентова мръвка трябва да давам преработена в сухоежбина такава и да търся 80%. Аз такава храна достъпна в магазините не съм видяла. Процентът на нещото от животински произход обикновено е под 10.

Епона, не знам къде живееш, но в нашата си българска действителност малкият бюджет Е предпоставка за нездравословно хранене и при двукраки, и при четирикраки. Peace Повярвай ми, без пари, единственото което искаш, е просто да можеш да се нахраниш. Останалото са блянове.

Ама не искам да съм сериозна и затова ... един, дето е наблягал на количеството на храната. Wink hahaha

# 257
  • Варна
Мацки, ето ги моите две котки:

http://prikachi.com/images.php?images/603/8026603b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/834/8025834r.jpg

И двете са сибирски, Лукан (Luke Bg.Sibrela) е на 11 месеца, а Женя ( Evgenika Verooka) е на 5 месеца. Люк е от български развъдник, Женката е от развъник в Минск. И двамата са чистокръвни сибирели с родословие. Възхитена съм колко са кротки, игриви когати искат да играят и благородни животни са.
Коя е Женя?  Grinning
Имаме си адашка.  Party

# 258
  • Пловдив
Да покажа госпоЙците, че тая хазна трябва да ес пълни с редовни данъци
ето на колко разстояние могат да стоят една от друга, без да си извадят очите
Скрит текст:

това е новодомката
Скрит текст:

и най-сладката глезанка
Скрит текст:
Отчетох се, да не се чувствам виновна, пък и да си похваля красотичките.

# 259
  • София
Еййй, 2 дни не съм чела и писания всякакви. Peace

Да съм казала, че няма месо?

Още веднъж апелирам към това да не се насажда чувство за вина у хората с по- ниска финансова възможност. Отделно, че гранулираната храна не е задължителен елемент от храненето.

На мен не ми се насажда вина, ама се чудя на плацебо ефекта, което са насадили, че като дадат много пари и си мислят, че злато купуват. За мен по-добро от естественото няма, не и до пари да се стискам, просто не вярвам, че това е по-добрата опция, а точно обратното.  Peace Сигурно колкото аз досаждам да плюя гранулите, толкова за животните, досажда да ги хвали/ама равновесие да има /.  Peace

Абсолютно съгласна с Касита и adelinda

Az мога да давам на моята и от 1000 лв на кг храна и какво? Ще оздравее ли?

Много красиви мацарочета сте публикували. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 260
  • Варна
Оплакваш ли се?  Laughing
Я гушни Златинчето извънредно от мен! Hug

# 261
Нима обвиних някого!

...
колкото аз досаждам да плюя гранулите, толкова за животните, досажда да ги хвали/ама равновесие да има /.
Хвалил ли съм някъде гранулите?

...
в нашата си българска действителност малкият бюджет Е предпоставка за нездравословно хранене и при двукраки, и при четирикраки...
Разговорът бе всъщност за преценката на различните готови храни от хората, които предпочитат готовите храни; и здравословното съчетаване на продуктите, когато предпочитаме домашната храна. Човек с обичайните скромни финансови възможности също има правото и задължението да прави разумен избор. Изборът обаче често е просто мързелив, когато пада върху нещо хем удобно, хем евтино.

Всяко наше коте заслужава малко внимание от нас самите. Заслужава също продукти за 70-80 стотинки, вместо химически гранули за 50 ст. Едно бутче от промоциите излиза около 50-60 ст. (размразено, но сурово заради таурина). Останалото са едно дробче за под 20 ст., една яйчена черупка, две капки слънчогледово олио, една с.л. накълцан магданоз, и четвърт щипка водорасло. Водораслото е Комбу за 10-11 лв., в опаковка, която ще стигне за около 11 месеца.

Приятна вечер на всички!

# 262
  • София
Оплакваш ли се?  Laughing

Я гушни Златинчето извънредно от мен! Hug

Ааа, не! Hug Яде само свински плешки, койма пред мен приготвена и чат-пат: уискас ... те ли бяха без "зрибяващи" добавки???
Таня беше писала за това, ама кой да чете и помни. Embarassed newsm78

за животните, ама ти верно ли имаш котки-пенсионерки???? И ако нямаш, що даваш разни сайтове, дето не знаем кой е платил за проучването?

# 263
Абе всичко добре, ама не виждам как ще накараш котка да яде тоя буламач с черупки
и водорасли.  Mr. Green Моя лигльо е голям свинчо и пак не би го ял.

# 264
Не мисля, че някой е хвалил конкретен продукт. Имаше въпроси: "препоръчайте гранула" - дадохме съвети, "препоръчайте мокра храна" - дадохме. Споменахме и варината за домашно приготвена храна. Никой не е казвал "хранете еди как си с еди какво си".
Пък да хваля гранула абсурд. Просто споменахме приемливи варианти за тези, които търсят такъв.
По-добре никаква гранула, отколкото Уискас, Фрискис, Пюрина, РК и подобни.
Спомена се и многократно, че високата цена не е предпоставка за качество. А трябва да се чете етикета.
Profi, живея в България, ако толова те интересува.
И със согурност малкоят бюджет не е предпоставка за нездравословно хранене. Просто човек трябва да прави информирани избори. Нездравосовното хранене, и на хора, и на животни, в повечето случаи е свързано с други неща, но не и с малко пари.
Хубав ден!

# 265
  • София
Мацки, ето ги моите две котки:

http://prikachi.com/images.php?images/603/8026603b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/834/8025834r.jpg

И двете са сибирски, Лукан (Luke Bg.Sibrela) е на 11 месеца, а Женя ( Evgenika Verooka) е на 5 месеца. Люк е от български развъдник, Женката е от развъник в Минск. И двамата са чистокръвни сибирели с родословие. Възхитена съм колко са кротки, игриви когати искат да играят и благородни животни са.
Коя е Женя?  Grinning
Имаме си адашка.  Party

Женя е табито (тигровата окраска) !  bouquet

# 266
Е, добре хора като мен с две деца и нисък бюджет какво да направят да си изхвърлят котето, спасено от казана за боклук, защото не могат да го хранят със скъпи гранули ли?  Rolling Eyes

# 267
Не мога да разбера защо някои се засягат толкова.
Гранулите не са задължителен елемент от котешката диета.
Но ако човек не може да си позволи да купува качествени такива, по-добре да измисли други алтенативи, отколкото да храни с изкустено овкусени зеленчуци и зърна (каквито са евтините гранули). А такива алтернативи има и не е нужно да е скъпа.
Пък и когато яде качествена храна (суха, мокра, домашна), то количествата са по-малки, така че и това трябва да се вземе предвид.
За пореден път - не е нужно да е скъпо, за да е здравословно.

# 268
Ами аз не еднократно съм писала според мен кое е по-добре за готвена домашно храна. Също храня 20-тина бездомни. А да се твърди, че в природата коте ще яде яйчена черупка или водорасло е абсурдно за мен, без да искам да обидя някой. Също слънчогледово олио, че то и ние хората го ядем от преди няколко десетилетия.

Не веднъж съм писала, че съм вегетарианка и нямам скрупули да давам месо годно за хора на котки, защото просто аз не го консумирам. Крадат си/просят си месо моите от месоядните в къщи или гости като ни дойдат, но и това не е често. Мисля и ще я снимам на клип как бие през ръце моята маца ако някой се е осмелил да яде топено сирене и не и даде и на нея, това със салам не се случва. Оядени са моите котки, не ги храня по грамаж, отделно каквото си поискат от масата им се дава: зелен боб, хляб с масло, само хляб, макарони със сирене ... Готовите храни са мързеливия вариант, вземам гранули от по 7-8 лв. кг. когато ни няма да имат сипано и да не просят постоянно, хапват малко и си чакат мръвката.  Peace Hug

# 269

без коментар Flutter

Общи условия

Активация на акаунт