Любители на Котки Тема 93

• 45 043
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
# 271
adelinda , винаги ли така спокойно си съжителстват ?

# 272
adelinda , винаги ли така спокойно си съжителстват ?

Рагина, беше голямо диване но замина за Германия, тя го притесняваше. Сивото, то с него за нищо няма проблем, дебелкото тук там се сеща, че е котка, като и се скараме и забравя.  Wink с 1 дума- ДА.

# 273
# 274
На много места чакат котенца, защото ги хранят. Аз всеки път, щом взема храна на Оли
и видя коте му давам.  Mr. Green А пред единия вет чака котка всеки път, но той си
я гледа. Смисъл тя е бездомна, но той я храни и предполагам й дава хапчета и каквото
е нужно. Затова и чакат душичките. Научили са се.

# 275
  • Варна
По въпроса с храната да се включа и аз- моите са много ящни.  Mr. Green

Да ви кажа-и доста са нахални. Човек не може да сготви на спокойствие.  Mr. Green Мага даже ми стои пред вратата на печката и от нея не мога да отварям да проверявам. Обикновено преди някаква процедура по готвене имаме махане на котка от мястото.  hahaha

# 276
  • София
Еййй, 2 дни не съм чела и писания всякакви. Peace
Оплакваш ли се?  Laughing
Я гушни Златинчето извънредно от мен! Hug

Гушкам я аз. Grinning Обаче много се плаши като й кажа: "мачкане, мачкане, мачкане". Казвам й го с настървен глас. Twisted Evil

Трудно, но я открих. Котките. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 00:33 от MayyaI

# 277
# 278
  • София

Това, търтъла, голямо чудовище, ей! Joy Joy Joy

# 279
# 280
...
да се твърди, че в природата коте ще яде яйчена черупка или водорасло е абсурдно за мен, без да искам да обидя някой. Също слънчогледово олио, че то и ние хората го ядем от преди няколко десетилетия.
...
Аделинда, благозвучната българска дума "абсурдно" има латински корен, който означава "глупаво". Това не може да ме обиди.

Според мен, по-глупаво е да се включваме в спор, когато сме пренебрегнали смислените аргументи (ако обичаме да четем на диагонал, например). Така репликите се оказват излишни подмятания ("инсинуации") и натяквания, които единствено задръстват темата.

Котките в природата са яли кости милиони години и така са си набавяла калций. Ако ние сега не им даваме кости, трябва поне да счукваме половин черупка дневно, която да смесваме с домашната храна.

Котката също е яла червата и главите на плячката и така си е набавяла йод. Ако ние предпочитаме да я храним без подобни неща, би трябвало поне да й осигурим четвърт грам от някое подходящо водорасло.

Учените препоръчват още поне 1.6 мг вит. Е дневно. Бях споменавал сл. олио като заместител на жълтъка, просто защото два гр. сл. олио дават търсения допълнителен 1 мг вит. Е, който иначе бихме могли да набавим от един жълтък. Олиото обаче съдържа 18 ккал, докато жълтъкът - около 62. По-добре, според мен, е останалите 44 ккал да бъдат приети от месо. Нали 30 гр. месо осигурява еди колко си мг допълнителен таурин.

Ако наистина се интересуваш от въпросите около пълноценното хранене, би ми било приятно да водим с теб полезна дискусия.

# 281
за животните, да се спори с мен е все едно да се спори с радио Ереван.  Wink Давай си ги добавките, не ми хвали гранулите, че съм погребвала животно и откачам. Има не абсурдни аргументи против тях, ще ги спестя, защото съм ги "бистрила" в темата и съм досадна и ми се дразнят. Както и да го сучеш няма да ме убедиш, мен лично. Всеки с какво си иска да си храни хайваните, то е личен избор. Дала съм снимки на моите, едното е мършавко ама другото хич не изглежда на недохранеко. Казвам и "манекенката на Дюкян", че само мръвка яде.  Hug Wink

п.п. и пагала го храним с натурални храни, позна ли ги, готови смески не ще.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 23:38 от adelinda

# 282
за животните, да се спори с мен е все едно да се спори с радио Ереван.  Wink Давай си ги добавките, не ми хвали гранулите, че съм погребвала животно и откачам. Има не абсурдни аргументи против тях, ще си ги спестя, защото съм ги "бистрила" в темата и съм досадна и ми се дразнят. Както и да го сучеш няма да ме убедиш, мен лично. Всеки с какво си иска да си храни хайваните, то е личен избор. Дала съм снимки съм снимки на моите, едното е мършавко ама другото хич не изглежда на недохранеко. Казвам и "манекенката на Дюкян", че само мръвка яде.  Hug Wink

п.п. и пагала го храним с натурални храни, позна ли ги, готови смески не ще.

ми с картофи ли да го храниш  Grinning Мръвчица да има.   chef

# 283
за животните, да се спори с мен е все едно да се спори с радио Ереван.  Wink Давай си ги добавките, не ми хвали гранулите, че съм погребвала животно и откачам. Има не абсурдни аргументи против тях, ще си ги спестя, защото съм ги "бистрила" в темата и съм досадна и ми се дразнят. Както и да го сучеш няма да ме убедиш, мен лично. Всеки с какво си иска да си храни хайваните, то е личен избор.
...
Не съм хвалил гранулите и защо ли все натам засукваш? Това някаква махленски стил ли е?

Никой не ти е настойник и ти можеш да храниш с варени бутчета, щом предпочиташ. Но нелепите прокламации на подобна практика пред аудиторията заслужават да срещат единствено порицание.

# 284
за животните, да се спори с мен е все едно да се спори с радио Ереван.  Wink Давай си ги добавките, не ми хвали гранулите, че съм погребвала животно и откачам. Има не абсурдни аргументи против тях, ще си ги спестя, защото съм ги "бистрила" в темата и съм досадна и ми се дразнят. Както и да го сучеш няма да ме убедиш, мен лично. Всеки с какво си иска да си храни хайваните, то е личен избор.
...
Не съм хвалил гранулите и защо ли все натам засукваш? Това някаква махленски стил ли е?

Никой не ти е настойник и ти можеш да храниш с варени бутчета, щом предпочиташ. Но нелепите прокламации на подобна практика пред аудиторията заслужават да срещат единствено порицание.

Що се правиш на ощипан девец сега, не мога да разбера. Как да не ги хвалиш като твърдиш, че в тях имало по-пълноценни съставки от в чистото месо. Че едва ли не хранейки ги само с мръвка, то то е непълноценно. То и хората навремето оно, не са яли пържени катрофи, ама на. Нито аз се храня основно с протеинови шейкове и добавки, нито смятам хайваните да ги храня с такива. Напомни ми, как четох, кое в кои храни го имало, то вит. Е беше упоменато, че го има в маргарина.  ooooh!

Като си мислиш, че остроумничиш с факти, то ето ти един и на теб:
/Хора със слаби сърца да не го гледат/

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 00:06 от adelinda

Общи условия

Активация на акаунт