Любители на Котки Тема 93

• 45 043
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
При често ядене на кости може да се получи много опасен запек. Затова в месеца 2-3 дена е на крилца. Така поддържам и зъбките й във форма.

# 331
Дългите кости обаче от крилата и бутчето са опасни. Като се начупят, стават на конци и им режат червата.  Хищниците не дъвчат. Късат, чупят кости и гълтат.

_Jack_, много сладки. Hug

И аз знам, че са опасни.
А какво мислите за рибата? Нашите лятото хранят котките почти само с риба. Grinning
Те тарикатите варена не ядат и затова майка ми ги пържи в няколко капки олио на тиган.
И става едно чудо. Убиват се кой първи да яде.  Grinning
Месо ядат рядко, но нашите им дават от всичко, от което им се яде.
Също консерви и гранули.
Само черупки не са прояли.  Mr. Green

# 332
Вие нали не си представяте черупките и водораслите и другите добавки да се дават отделно? Поне аз не си го представям така.
Факт е, че както и да се храни една котка, то трябва да е с подходящи за нея суровини и балансирано, така че да не се лишава от нищо.

И само споменавам, че макар да има калции в млечните продукти, много малка част от него се усвоява. Въобще от млечните продукти почти нищо не могат да извлекат нито котки, нито хора, нито никое животно. Могат да са само деликатес и пълнеж.
Синтетичните витамини също са почти неусвоими. Производители печелят пари на гърба на потребители, а полза няма. Ако намерите таблети с естествени, а не синтезирани витамини, ок, но са рядкост и много по-скъпи. Черупките и яйцата и морковчетата по-изгодно ще излязат.

# 333
Яде стрити яйчени черупки и 1/4 жълтък с 50 гр. сварен пилешки дроб. Simple Smile

# 334
Рибата, защо не я пече? Варена и моите не искат, и много миризлива, евтина не искат, че рядко вземам вече. Всъщност май рибата е отговора, хъни бъни, точно в десятката:

Именно есенциалните омега-3 мастни киселини се считат за най-ценния нутриент, който можем да си набавяме чрез рибата, но те далеч не изчерпват широката гама от полезни вещества, които си набавяме, консумирайки риба и рибни продукти. Най-известни и важни от тях са аминокиселини като триптофан, метионин, треонин, хистидин и лизин. От витамините – А, Д, Е, К, В1, В2, а в черния дроб и хайвера на рибите се съдържа и витамин В12. Съдържанието на полезни минерални вещества в рибата е представено от макроелементи като калций, фосфор, сяра, калий и магнезий, както и от микроелементите: мед, селен, цинк, йод, кобалт, манган, флуор и др.

Прочети повече: http://www.-spam112-/portal/statii/zdravoslovnite-ribni-produkti … 1.html?belejnik=1

# 335
Яде стрити яйчени черупки и 1/4 жълтък с 50 гр. сварен пилешки дроб. Simple Smile
Кой това, Мъртока ли?

# 336
Нямам нищо против лекциите в последните страници, но пък и не пречи да се посмеем малко.  Crazy Crazy

С ръка на сърцето си признавам, въпреки че съм тотално влюбена в котарака си и се старая да има най-доброто, никога няма да седна да търся водорасли и да пасирам черупки и да готвя специални манджи за него ако няма някаква конкретна здравословна нужда от такова вторачване. Ми аз за себе си не готвя толкова разнообразно, егати. Купувам най-висок клас гранули и понякога давам пак висок клас пауч. Това е моята формула.

# 337
Мъртока, да. Simple Smile Но той, откакто е кастриран, осем дни вече, има завиииден апетит,който аз несломимо ограничавам. Mr. Green

# 338
  • София
  Яйчените черупки, предварително много добре измити, се слагат в някаква тава и се запичат във фурната. Като изсъхнат стават много лесно на прах и се добавят в храната.  Друг начин, но не съм сигурна как беше точно, е като се натрошат, да се полеят с малко оцет. Малко! Това извлича калция и улеснява усвояването му. Но не помня дали сурови се киснеха или печените и стрити на прах. После се добавя по малко в храната.
  Тези рецепти знам от приятел, доктор между другото,който имаше кралски дог. Знаете за какъв растеж става дума там и колко са чувствителни грамадните кучета. След като кучето почти разви рахит с таблетките калций, той ,реши да се върне към бабешките методи. Както казваше той: "В таблетите Ca не знам какво точно има, докато в яйчената черупка е ясно. " Кучето бързо се оправи и порасна огромен красавец.

# 339
Рибата, защо не я пече? Варена и моите не искат, и много миризлива, евтина не искат, че рядко вземам вече. Всъщност май рибата е отговора, хъни бъни, точно в десятката:

Именно есенциалните омега-3 мастни киселини се считат за най-ценния нутриент, който можем да си набавяме чрез рибата, но те далеч не изчерпват широката гама от полезни вещества, които си набавяме, консумирайки риба и рибни продукти. Най-известни и важни от тях са аминокиселини като триптофан, метионин, треонин, хистидин и лизин. От витамините – А, Д, Е, К, В1, В2, а в черния дроб и хайвера на рибите се съдържа и витамин В12. Съдържанието на полезни минерални вещества в рибата е представено от макроелементи като калций, фосфор, сяра, калий и магнезий, както и от микроелементите: мед, селен, цинк, йод, кобалт, манган, флуор и др.

Прочети повече: http://www.-/portal/statii/zdravoslovnite-ribni-produkti-161.html?belejnik=1

Нашите им ловят всеки ден.  Grinning Затова казвам, че лятото го карат на риба. Нашите са луди рибари и ходят постоянно. Всичко отива за котките от дребните рибки. Едрите са отделят за нас, но понякога
мама им пържи голяма риба и я почиства от костите, за да не се задави някой принц или принцеса...  hahaha За печенето не съм питала  newsm78 Не знам дали ги е пробвала. Тя се опитва да я пържи в много малко мазнина и понякога става полуварена. За риба умират. Аз дадох на Оли само веднъж 2 парченца скумрия и после не спах цяла нощ, защото имаше разстройство.  ooooh!

# 340
  • София
Когато котките ни се запушиха от суха храна (преди 13-14 години), ветеринарят ни забрани да даваме риба. От нея също могат да се образуват кристали.

Hug за дюкянското коремче, за милата рижа златинкова муцунка, за котката и кучето с разменени роли, за краля на завивките   Hug Hug Hug Hug

# 341
Моля за съдействие: искам да намеря дом за храненичето ми Сали. Много ми е мъчно да я гледам навън. Самата тя ще остане коте джобен формат. Явно такъв и генът. Иначе я храним с Нутрам и Екуилибрио, варено месо, паучове, т.е. храни се добре. На 9 м. е, тежи около килограм и половина. На вид е като шестмесечна.

# 342
  • София
Моля за съдействие: искам да намеря дом за храненичето ми Сали. Много ми е мъчно да я гледам навън. Самата тя ще остане коте джобен формат. Явно такъв и генът. Иначе я храним с Нутрам и Екуилибрио, варено месо, паучове, т.е. храни се добре. На 9 м. е, тежи около килограм и половина. На вид е като шестмесечна.

Направи ѝ албумче и да започнем да го разпространяваме. Може пък да ѝ излезе отнякъде късмета.

# 343
Така и ще направя. Мерси. Simple Smile

# 344
Касита, обяви където се сетиш, отделно ако може да ти съдейства организация за осиновяване в чужбина, но трябва да я подготвите, с кастрация, паспорт, ваксини и както следва.

Общи условия

Активация на акаунт