Любители на Котки Тема 93

• 45 024
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Таня, а с този тип каишка измъкваше ли се? И лесно ли свикна?

Вчера точно от тази каишка се измъкна.  Laughing Не знам как е успяла да го направи.  ooooh!  Може би не е била достатъчно стегната. За свикването - не знам, но дъщеря ми не се е оплаквала. Каишката е купена преди няколко дни. Каза, че е гледала и "целите като на Тинтири Минтири", но в ревюто са били оценени с 3 от 5 звезди, а тази е била изцяло или почти с максимума (4,5 или 5 звезди).

# 571
Как предпазвате мебелите и пердетата от ноктите на котето?

# 572
# 573
Как предпазвате мебелите и пердетата от ноктите на котето?

На пердетата не обръща внимание , но мебелите /особено кожените/ са тотално на дупки  ooooh!
сигурно е до характер защото имам приятелка която си махна пердетата , но мебелите и са сравнително запазени, а в къщи е обратно .... затова си мисля , че всяка котка се впечатлява от различни неща  Mr. Green

# 574
Ооо,Жереми,здравей,миличък,и дано ни радваш често със снимки.Тооолкова е сладък!

Марина,пробвай със спрей за отблъскване,въпреки,че новите не са така ефикасни,колкото старите(почнах като някоя баба  Laughing).Не оставят петна,но все пак пробвай първо на скрито място,а после пръскай щедро.Трябва задължително да имаш някъде дърво,не фурнир,за чесане на нокти.Пробвах с въже,омотано на крака на кухненската маса,но при нас не стана.Прежалих масата-тя е стара,ест.дърво и още не е паднала вследствие чесането по краката й.
Другото е възпитанието:говорене и наказване.
Третото:като поотраснат,губят интерес към пердетата,а диванчето почесват рядко.
Или пък режи нокти.Ако е малко котето,може и да свикне,ако не-ветеринар.

# 575
Само трябва да се внимава при рязането на нокти да не се засегне живеца. Реже се само връхчето на нокътчето. Но най-добре й отдели някой стар стол с тапицерия, на която да си точи ноктите, когато си пожелае, сложи го до прозореца или на някое любимо място. Ако точи другаде-карай се (макар че у нас карането много не помага, пък и аз й позволявам почти всичко, а моят приятел е Лошия Crazy)

# 576
Момичета, здравейте !
Моля за съвет - какво мляко да давам на 2 месечно котенце ? Подходящо ли е млякото на прах ?

# 577
Лееекинко започвам да се притеснявям Laughing Пердетата са му много интересни и в едната стая успя да надупчи едното за нула време. Имаме кожени диван и спалня, и като го чуя как се качва по тях ми настръхва косата.

Притеснявам се да му отрежа ноктите. Това няма ли да му попречи да се катери където и да било? може ли да му навреди по някакъв начин?

говорене и наказване , какво точно означава? Повишаването на тон дава ли резултат?

Луда ли съм?!?  Crazy

# 578
При нас говоренето и казването на НЕ не помага, гледа ме нагло и плюшено...

NewMe, за кавко му е мляко на 2 месеца, вземи му някакви мекички гранули или вземи за големи котки и накисвай във вода Simple Smile

# 579
Нашият фиван е с платняна тапицерия,  за момента няма следи.., пък и след каъо детето частично му видя сметката - котето само може да ускори покупката на нов.. Аз пък не мога да го отткажа да се качва на холната маса.. На трапезарната маса не се качва,  но на холната си и полягва върху таблета, книгите.. А дистанционните ги сваля на пода за детайлен оглед.

# 580
Имаш ли възможност да го заведеш на ветеринар, за да ти покаже как се режат ноктите? Мисля, че така е най-добре. Но макар и изрязани, пак ще закача пердето според мен. Моето коте не е беладжийка, не се качва по пердетата, обаче пак са на дупки - просто явно ги закача като си играе близо до тях.
При нас повишаването на тон дава резултат само на момента - определено разбира, че е направила нещо, което не ни харесва, разбира и когато й кажа 'не'.

# 581
Лееекинко започвам да се притеснявям Laughing Пердетата са му много интересни и в едната стая успя да надупчи едното за нула време. Имаме кожени диван и спалня, и като го чуя как се качва по тях ми настръхва косата.

Притеснявам се да му отрежа ноктите. Това няма ли да му попречи да се катери където и да било? може ли да му навреди по някакъв начин?

говорене и наказване , какво точно означава? Повишаването на тон дава ли резултат?

Луда ли съм?!?  Crazy
Е,да не мислиш,че ще го накажа в ъгъла...видя ли го да посяга с нокътче,му казвам едно строго "нееее",а понякога още по-строго скачам и отстранявам вредителя от мебела,гледам го в очите и му казвам "Няма Да Правиш Така"...звучи смешно,но понякога имам чувството,че ме разбира и самият той иска да бъде добро коте  Laughing
Аз лично не съм рязала нокти,само съм гледала клипчета как става.Дъщеря ми успешно отряза два нокътя,но звярът се пробуди,а и той няма този навик от бебе.Мои приятели и роднини в чужбина,които отглеждат котенца,ги водят за изрязване на нокти и ми се чудят защо аз не го правя.Никога не са имали проблем било с лапичките или с мебелите.Там е напълно естествена грижа за котето и мебелите,които не са без пари.Някои викат в къщи помощник-вет за по-удобно и евтино.

# 582
  • София
Моята получава наказания, когато не спира да мяука. Получава струя вода с пръскалката на лейката. Има ефект.

# 583
Ния, не само ангажиращо, но и тежко  Grinning Поне при нас. Вече не мога да го нося на ръце като бебе.

Относно пердетата - нищо не помогна при мен.  Grinning Скача по тях за около месец и после загуби интерес. Сега не ги закача. Peace

# 584
Момичета, здравейте !
Моля за съвет - какво мляко да давам на 2 месечно котенце ? Подходящо ли е млякото на прах ?
Има специални млека за малки котета. Компромисен вариант е адаптирано мляко. Но кравият протеин е крайно неподходящ за котки. Ако котето вече е било отбито и не е консумирало мляко повече време, то със сигурност освен за деликатес не може да му се дава.
На тази възраст е нормално вече да го захраниш с месо и други неща за балансирана диета, или качествена мокра храна. Може, ако мислиш по-натам да храниш с гранули, да предлагаш качествени такива, за да осъзнае, че и те са храна. Но в тях има съставки, които в повечето случаи не ги правят подходящи за накисване, освен ако не бъдат изжядани много бързо (20тина минутки). Успех!

Общи условия

Активация на акаунт