Любители на Котки Тема 93

• 44 976
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Не е лесно да си котка hahahaКолко видове сън имало само! Ама Златинка всичките ги умее! Grinning

newsm10   smile3521
Hug Heart Eyes

# 631
  • София
Mayya, а как е Златинчето със здравето? Позакрепи ли се? По едно време звучеше много отчаяно, надявам се сега да е по-добре!

Мацки - благодаря за линка, още днес поръчах от Тайгъра, и от Аплауз адулт. Силно се надявам мойта глезена щерка да не обяви бойкот на благородните ми намерения и да яде!

Hunny_Bunny, добре, че имаш Кот с добра и търпелива душичка, да ти уйдисва на акъла! КВато си щурава... Безобразие. Да го будиш в 5 сутринта да си играете.

Епона, госпойцата ти е неописуемо сладка! Живото доказателство на аксиомата ''сиво = красиво''!

Ей, хора, всичките ви писета са прекрасни бе! Да се чуди човек на кого първо да завижда.

# 632
  • София
И среднощна снимка:
Скрит текст:

detelistna.4etirilinka, колко е добре...ще покаже животът. Сама НЕ яде. Вързани сме като кучета в къщи. И сега съм отчаяна, просто съм й благодарна, че всичко не се случи изведнъж. Операциите започнаха 2011 г. Hug

# 633
MayyaI, тя колко е голяма? На снимката изглежда малко котенце едва ли не.

# 634
  • На края на вселената!
MayyaI, с тази последната снимка Златинчето ме разтопи. Идвам да се гушкам до нея  Hug

# 635
Котешка анимация за котколюбци :

http://vbox7.com/play:7a48cf2278

# 636
detelistna.4etirilinka, ама направо!  Grinning
И днес му мяукам от сутринта. Как ме търпи... чудя му се. Thinking

# 637
  • София
MayyaI, тя колко е голяма? На снимката изглежда малко котенце едва ли не.

Надявам се да я "избутам" до виртуалния й рожден ден, който е на 15.06. Тогава става на 14 г. Не й знам точната дата на раждане, защото е уличниче. Wink
От почти 7 кг котка за 1 г намали на 3,200. Cry

MayyaI, с тази последната снимка Златинчето ме разтопи. Идвам да се гушкам до нея  Hug

Добро коте е Златинка, ама само към мен, на другите им съска и ръмжи, че е живяла в първите си години с куче. Да покаже, че е по-куче от 45 кг боксер. hahaha Hug

Котешка анимация за котколюбци :
http://vbox7.com/play:7a48cf2278

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 12:14 от MayyaI

# 638
Имаме проблем с малкото. Бях ви казала, че едната задна лапичка я няма. Най- вероятно е било нападнато от куче или друга котка. Мястото заздравя много бързо и нямахме проблеми до вчера. Видяхме, че крачето е доста подуто и има гной. Не успяхме да го заведем на ветеринар днес, защото го няма в града. Разбрахме се да го прегледа утре. Страхувам се да не стане по-зле до утре.

# 639
  • София
Имаме проблем с малкото. Бях ви казала, че едната задна лапичка я няма. Най- вероятно е било нападнато от куче или друга котка. Мястото заздравя много бързо и нямахме проблеми до вчера. Видяхме, че крачето е доста подуто и има гной. Не успяхме да го заведем на ветеринар днес, защото го няма в града. Разбрахме се да го прегледа утре. Страхувам се да не стане по-зле до утре.

Не мога да си представя точно какво липсва от лапичката, но можеш да му обтриваш крачето с риванол, ако имаш спирт също може , но по-внимателно. С йода много трябва да се внимава, защото гори. Но той е най-доброто антисептично вещество. Ако имаш сулфатиецолов или антибиотичен прах, след като почистиш с едно от 3-те течни вещества, можеш да му сложиш прахообразното. В медицината важи принципа : на мокро се слага мокро, на сухо- сухо. Стискам палци. Късмет и успех. Hug

# 640
NeliD[/b, ]дано се оправи малкото мъниче  Praynig За заздравяване на рани след операция съм използвала този спрей . Има добро действие.

# 641
Цялата лапичка я няма. Имаше гнойна торбичка и преди малко се пукна. Потече доста гной, но има още и мирише много гадно.Тревожи ме това, че  цялото краче е подуто. Ще почистя мястото с риванол и ще сложа сулфатиазол. Утре в 9 часа ветеринарят ще го прегреда.  Не е честно да му се случват такива гадости. Cry

# 642
От опита ми да спася едно такова пострадало коте научих,че не е само до превръзката,а и до навременна инжекция с антибиотик срещу гангрена и температура.Аз не успях,но се надявам ти да успееш и стискам палци!За съжаление,случаят е спешен.Разбира се,ти преценяваш какво можеш и какво не е по силите ти да направиш  Hug!

# 643
  • София
Цялата лапичка я няма. Имаше гнойна торбичка и преди малко се пукна. Потече доста гной, но има още и мирише много гадно.Тревожи ме това, че  цялото краче е подуто. Ще почистя мястото с риванол и ще сложа сулфатиазол. Утре в 9 часа ветеринарят ще го прегреда.  Не е честно да му се случват такива гадости. Cry

От опита ми да спася едно такова пострадало коте научих,че не е само до превръзката,а и до навременна инжекция с антибиотик срещу гангрена и температура.Аз не успях,но се надявам ти да успееш и стискам палци!За съжаление,случаят е спешен.Разбира се,ти преценяваш какво можеш и какво не е по силите ти да направиш  Hug!

Да, напълно поддържам за инжекциите с антибиотик. Просто реших, че няма да се справите сами. Embarassed Също и противовъзпалителни средства.
Много добре е, ако се пусне антибиогама. После веднага може да се почне с АБ, а като излезе антибиограмата, да се промени антибиотика. Не забравяйте общо укрепващи: катозал или каквото имат + витамини. Можете сами да му измерите температурата и ако има да му дадете около 1/3 ампула течен аналгин. Сега. Като противовъзпалително. Нормалната Т. при котки е между 37,5 - 40 градуса. Това инфо го имам от паспорта на Маци- Злати.
Стискам палци и пиши. Каквото мога ще кажа. Hug  

# 644
Не мога да направя друго, освен да почиствам мястото. Надявам се утре да не е много късно.

Общи условия

Активация на акаунт