Идеи за зеленчукова градина на балкона

• 101 712
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е от семена - направо луковички боднах   Peace

Thinking не е чесън. лук си е. перата са кръгли, ароматът е като на лук, не на чесън  Peace

пак допълвам  Blush

ето така изглежда  Hug

# 241
  • München, Deutschland
Опитвали ли сте зелен лук от метода, който Линда постна по-нагоре - на връзка зелен лук се отрязват перата и се потапя във вода?

И друго - имам и една глава прокарал лук на балкона, но понеже стои от отдавна, самата луковица отдолу е поизсъхнала. Това ако го бодна в пръст ще започне ли да ражда още зелени перца?

# 242
боцкай го смело  Peace

моя не бил сибирки, а египетски  Blush тотално съм объркАла климата значи  Crazy

Скрит текст:

# 243
  • München, Deutschland

Благодаря! Ще ходя да купя нова пръст май тия дни. Simple Smile

# 244
Опитвали ли сте зелен лук от метода, който Линда постна по-нагоре - на връзка зелен лук се отрязват перата и се потапя във вода?

И друго - имам и една глава прокарал лук на балкона, но понеже стои от отдавна, самата луковица отдолу е поизсъхнала. Това ако го бодна в пръст ще започне ли да ражда още зелени перца?
Chrissy, не режа перата на зелен лук, а слагам обикновен стар лук от магазина (някои момичета са намерили още по-подходящия лук-балучка) и той дава зелени пера. Пръст за целта не е задължително; можеш да го сложиш в стружки, памук, просто във вода, но така, че само дупето, където са коренчетата да има контакт с водата, иначе загнива. Тази стара луковица едва ли ще произведе много перо, но така или иначе е почнала, сложи я в чашка или бурканче.

# 245
  • München, Deutschland
Благодаря, Lуnda!

# 246
  • Пазете Гор
От около месец преравям щайгите със лук в мазето и вадя глави с покарали листа.

Част от тях садя в градината, но друга ползвам за бърз зелен лук ето така:

Подреждам ги на дъното на каквато и да е кутия - най-дорбе от 1 л сладолед. Не дупча кутията. На дъното ѝ съм сложил един пръст торф. Заливам с вода - около два пръста и нататък поддържам горе долу да е толкова. Държа тази малка градинка на топло, на перваза на най-светлия ни прозорец. Врзъките зелен лук са готови след около 10-12 дни. Понякога подрязвам "перата", а друг път изваждам цялата глава, за да използвам и нежната бяла част на стръковете.

Опитайте. Отлично забавление за дребни дечица е, ако не друго.

# 247

има за даване Hug

# 248
Куркума, прочетох в темата на "големите", че си орязала лозите; знаеш ли как мога да си завъдя лозичка на балкона? Не ме интересува гроздето, а листата.  Party Колко да е голям контейнерът, или няма да стане изобщо? Искам и тиква и тиквички, пак най-вече заради листната маса.

St. Dobri еха Simple Smile Далече си ми...

От старите пликчета сложх воден крес и градински крес; да видим нещо ще излезе ли. Подходящи са за cut-n-come-again.

# 249
Куркума, прочетох в темата на "големите", че си орязала лозите; знаеш ли как мога да си завъдя лозичка на балкона? Не ме интересува гроздето, а листата.  Party Колко да е голям контейнерът, или няма да стане изобщо? Искам и тиква и тиквички, пак най-вече заради листната маса.

St. Dobri еха Simple Smile Далече си ми...

...

куркума е мъж Blush
лоза в контейнер не мисля, че ще стане Peace иска си много място. ако ти е за сянка, опитай канадска лоза . виждала съм я на балкон, в голяма саксия, тип бетонените кошчета от соца  Blush

Wink пощите работят Hug

# 250
За лозата не знам, но тиквички сложихме миналата година в 4 саксии и имахме много прилична реколта.  Joy

# 251
  • Пазете Гор
Не вярвам да се получи лоза, отглеждана в съд,  Lynda. Корените на лозите достигат голяма дълбочина - тоест нужен е много почвен обем. Ако терасата ти е до 3-4 етаж може да си засадиш някоя пръчка бързорастящо долу, и след 5-6 години ще стигне до тебе.

Има растения, които дават и полза, и сянка, и виреят добре в съдове. Краставиците, например, че чувстват чудесно по 2-3 в съд от 16 литра, могат да вървят и по вертикална, и по хоризонтална (пергола) конструкция, стига да има кой да ги полива редовно. Добре вървят и дават прикриваща листна маса фасулите, има някои сортове с приказно красиви цветове, хем постоянно цъфти от юли до ноември. Хем красиво, хем скритно, хем има за някоя и друга гарнитура или яхнийка.

# 252
Четете упътванията, някои сортове декоративен боб не стават за ядене.

# 253
Благодаря, St. Dobri освен да си спретна лукова колекция! Този египетския лук се оказа много интересен! Бил "живораждащ"  #Crazy, многоетажен  #Crazy, размножава се само вегетативно, издържа до -50 (минус 50!); пази го! Ако може малко по-нататък, че следващите 2 седмици пак ще пътувам насам-натам.

Куркума,  bouquet Жалко за лозите, много обичам листата, като коза съм; иначе съм на първи жилищен, но отдолу е асфалтирано, от 3те страни. Не обичам особено краставици, но ако има някакъв сорт с по-малки плодове, подходящ за балкон, бих пуснала там да си расте. А вигна дали може да вирее на балкон?

Как Сийка, трябва да се чете, така е!

# 254
  • Пазете Гор
.... Куркумаbouquet Жалко за лозите, много обичам листата, като коза съм; иначе съм на първи жилищен, но отдолу е асфалтирано, от 3те страни. Не обичам особено краставици, но ако има някакъв сорт с по-малки плодове, подходящ за балкон, бих пуснала там да си расте. А вигна дали може да вирее на балкон?

Все ще намериш възможност да мушеш енякоя и друга пръчка отел. Трябва ти не повече от квадратна педя за всяка, не е пък да сте асфалтирали плътно като в баня.

Общи условия

Активация на акаунт