Идеи за зеленчукова градина на балкона

• 101 901
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Защо да не се получи?
Пълниш 3 сандъчета нагъсто , береш и засяваш веднага, и ще имаш за известно време.

# 586
Не съм специалист, но да споделя -  баба ми имаше киселец в градината, растеше си като бурен цяло лято. Спанакът не е ли подобен?

# 587
  • София
Спанакът не вирее на топло.
Знам че се сее или есента, или много рано напролет.
Като се постопли и почва да стрелкува.
Аз затова се мъча с манголда с белите жилки- докарва го на вкус и цяло лято расте........ама при другите.
При мен се е запънал и вече на 3 пъти ми изчезва.

# 588
Абсурт, не съм сяла спанак изобщо никога досега, затова питам за всеки случай Grinning
Мисля да го сея скоро, само ще изчакам температурата да е подходяща.
Миналата година сях моркови в това сандъче, ядохме моркови Grinning но почвата просъхваше бързо.

При мен има много охлюви, гъсеници и всякакви гадинки. Ако го сложа в градината, няма да остане за мен нищо, затова ще е в сандъче. Миналата година си насях лобода в градината, листните въшки я нападаха редовно, едно листо не можах откъсна от нея.

# 589
Аз в сандъче пробвах да отгледам спанак,на терасата-поникна бързо ,после станаха малки листа,които пожълтяха и изсъхнаха.Дали му беше тясно,дали не съм го обгрижила, така и не разбрах.

# 590
И при мен някои разсади миналата година масово загинаха, без да разбера какво сбърках. Сях основно цветя, от някои пакетчета нито едно растение не оцеля.
Не се отказвам, което не се получи няма да повторя, ще опитвам нови неща.

# 591
Phloxx, сандъче поливане иска. Може да добавиш вермикулит, той задържа вода. Разсадите как ги прави? Обичат много топлина и влага по принцип.

bobsi81, почвата е била неподходяща.

# 592
Ефибуш, благодаря за идеята за вермикулит. Досега ги пълнех само с пръст и наистина много поливане искат през лятото.
Разсадите ги правих вътре на перваза или на остъклена тераса. За всички се грижих еднакво уж, а резултатите бяха различни, природа Grinning Имах и много успешни, а от някои пакетчета не покара нито едно стръкче.

# 593
Воден гел също може да се ползва за задържане на вода, обикновено издържа един сезон. Нещо подобно на това:
https://rezervnichastibg.com/product/voden-gel/

# 594
Здравейте,
Имаме тераса с южно изложение. Освен босилек, магданоз, лук, чесън, какво друго би било подходящо? Идеята ми  е за растение , което да дава доста плод, а не да откъсна примерно 2 краставички и дотам Simple Smile Мислех си за черита, но дали виреят на южна тераса ? А ягодите ? Моля, споделете Simple Smile

# 595
  • Deutschland/HE
Ние имахме малини в едно голяма саксия и децата си хапваха,  бяха 3 корена и си презимуваха три зими без проблем. Ягодите при нас не вървяха Sad Гледали сме домати и се получаваха супер, розови и биволско сърце, както и някакъв градински. Трябва много поливане, раждаха си много добре в големите саксии.

# 596
Ние имахме малини в едно голяма саксия и децата си хапваха,  бяха 3 корена и си презимуваха три зими без проблем. Ягодите при нас не вървяха Sad Гледали сме домати и се получаваха супер, розови и биволско сърце, както и някакъв градински. Трябва много поливане, раждаха си много добре в големите саксии.

На южна тераса нали?

# 597
  • Deutschland/HE
Да, на южна тераса ги гледах, в големи саксии от Лидл ги бяхме купили, над 25л обем бяха.

# 598
  • München, Deutschland
Marble beach, ето последни снимки от лятото. Първата е от юли.

Тук са от август:

Тази е септемврийска:

От черитата станаха много повече, септември отива към края на сезона, но понеже от няколко години вече слагам и е успешно, спрях да снимам.

Пробвала съм с корнишони, черита различни видове, люти чушлета и т.нар. в Германия балконски домати, т.е. малко по-ситен сорт домат, защото все пак расте в саксия.

Всичко това на южна тераса.

# 599
Днес за пореден път купих саксийка мента .
Посъветвайте ме да я пресадя ли - в саксия- кръгла или дълга .
И каква почва да купя - универсална - за расад или някаква там от Лидл . Видях има разни саксии и тям подобни и утре имам път на там пак .
Разрохквате ли почвата в саксиите и с какво .
С пулверизатор ли да я пръскам или да поливам сипвайки вода отдолу в чинийката на саксията
Голям мерак ми е точно мента.
Преди години имах джоджен - хвана белокрилка .
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт